“Kepez Ovası korunmalı”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, “Kepez büyüyüp, gelişecekse ovayı rahat bırakmalıyız. Ova korunmak zorunda. Kepez için, Çanakkale için, çocuklarımız için, geleceğimiz için ova korunmak zorunda” dedi.

823
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kepez`in gelişimine değinerek, kentsel büyümenin dikkatli ilerlediğini ifade etti. Kentlerin sürdürülebilir bir gelişim içinde yaşanabilir olması gerektiğini de savunan Mutan, “Kent oluşurken, kent gelişirken değerlerini yitirmeden kentleşmeli. Kepez Ovası, maalesef bir yere kadar yitirildi denilebilir. Çok fazla da değil onu da söyleyeyim. Şuanda Kepez`de bir tarla sökülüp de bina yapılan bir yer yok. Elma ağaçlarının köklenerek beton yapıldığı iddia edildi. Böyle bir şey yok. Tabiki ovayı korumalıyız. Neden korumalıyız? Ova da, yeşillik de orada üretilen ürünler de insanlar için. Elma da kayısı da domates de biber de insanlar için. O yeşil ile, doğa ile, ekosistem ile yaşamak da insanlar için. O nedenle kent, ovaya doğru değil, yukarıya kalabaklıya, yeni yapılacak hastaneye doğru, dağa, tepeye doğru gitmeli. Ben buradan işaret ediyorum. Ki oranın panoraması çok daha iyidir. Bütün boğazı görür. Orada ciddi bir albeni oluşuyor. 500 yetekli devlet hastanesi geliyor. Beraberinde ticareti de gelişecek, eczanesi gelecek, lokantası gelecek ve bir çekim alanı oluşacak” dedi.
 
“Geleceğimiz için ovayı korumalıyız”
“Kent o tarafa doğru kaymalı, bu ovayı da kaybetmemeliyiz” diyen Mutan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Ova bütün değerleri ile kayısısıyla, elmasıyla, domatesiyle, yaşamalı ve yaşatmalıyız. Bu tür tarım alanları yok olursa, ciddi sıkıntılar yaşarız. O nedenle Kepez büyüyüp, gelişecekse ovayı rahat bırakmalıyız. Ova korunmak zorunda. Kepez için, Çanakkale için, çocuklarımız için, geleceğimiz için ova korunmak zorunda.”
Paylaş