“Kepez, lop etçilerden kurtulduğu süreci yaşıyor”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, bazı inşaatlarla ilgili iddialarda bulunan AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’ye sert tepki gösterdi. Basın toplantısı düzenleyen Başkan Ömer Faruk Mutan, Kepez Beledi-yesi’ni eleştirenlere tokat gibi cevap verdi. İddialara karşı Başkan Mutan; “Çifte standart yok, birilerinin bilgisizliği var” dedi.

596
AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ve ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner’i eleştiri yağmuruna tutan Başkan Mutan; “Kepez, Lopez cumhuriyeti değil. Kepez, ‘Lop etçilerden yani lop lop etçilerden, kemiği sıyrılmış da lop lop yutanlardan, sevgi evlerinden, hayat evlerinden, daha sayamadığımız çok şeyden götürenlerden, halkın tekrar dönüp de ‘sevgili doktor. Gel bizi bu lop etçilerden kurtar’ dediği bir süreci yaşıyor” dedi.
 
“Hepinizi er meydanına çağırıyorum”
AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün aldığı taksilerin hangi kamu kurum ve kuruluşunda kiralık olduğunu soran Başkan Mutan; “Sevgili Adnan Öncü, Çanakkale halkı bilmiyor. Ama bu kuşlar var ya o kuşlar bize bir şeyler getiriyor ve diyor ki, Adnan Öncü’nün hangi kamu kurum ve kuruluşunda kaç tane arabası kiralıktır? Sevgili Öncü bunu kamuoyuna açıkla” dedi. Başkan Mutan, ayrıca AKP’lilere hodri meydan diyerek; “Hadi bakalım ‘lop etçiler’ sizi. Hadi bakalım götürücüler sizi. Yaftalarla değil, yurttaş kimliğinizle hepinizi er meydanına çağırıyorum” dedi.
 
 
Basın toplantısı düzenleyen Başkan Ömer Faruk Mutan, Kepez Belediyesi’ni eleştirenlere tokat gibi cevap verdi. AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ve ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner’i eleştiri yağmuruna tutan Başkan Mutan; “Kepez, Lopez cumhuriyeti değil. Kepez, ‘Lop etçilerden yani lop lop etçilerden, kemiği sıyrılmışta lop lop yutanlardan, sevgi evlerinden, hayat evlerinden, daha sayamadığımız çok şeyden götürenlerden, halkın tekrar dönüp de ‘sevgili doktor. Gel bizi bu lop etçilerden kurtar’ dediği bir süreci yaşıyor” dedi.
 
“Çifte standart yok, birilerinin bilgisizliği var”
AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün iddialarını sert bir dille eleştiren Başkan Mutan; “Adnan Öncü bilip bilmeden atıp tutmuş. Allah’tan halk biliyor da bunlara o yetkiyi vermiyor. Binaların yapı denetim ile ilgili çok biliyormuş gibi açıklama yapmış. Kimin gemisine bindiyse, hani şu Kilitbahir’e gidip gelen, yaz ayında da insan sayısı çoğaldığında Bozcaada hattına verilen, kimin gemisine bindiyse, çıkmış Kepez Belediyesi’nin kat karşılığı vermiş olduğu bina ile Çanakkale binanın kıyaslamasına gitmiş. Kepez Belediyesi’nde yapı denetim yapabilecek kapasitesi olmadığı için bir yapı denetim firması tarafından devam ettirilmekte. Bundan önce ki dönemlerde de kat karşılığı verilen bütün yapılar, yapı denetim üzerinden denetlenmiştir. Çanakkale Belediyesi’nin de kendi teknik elemanları vardır, bu nedenle kendi denetimini kendi yapmaktadır. Yapı denetim ile ilgili inşaatlar hakkında hiçbir bilgisi olamayan bu insanları Çanakkale kamuoyunun da takdirine sunuyorum. Bilmedikleri konularda bir de iddiada bulunuyor. Çifte standart yok, birilerinin bilgisizliği var” dedi.
 
“Öncü’nün taksileri hangi kuruma kiralandı?”
AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün aldığı taksilerin hangi kamu kurum ve kuruluşunda kiralık olduğunu soran Başkan Mutan; “Sevgili Adnan Öncü, Çanakkale halkı bilmiyor. Ama bu kuşlar var ya o kuşlar bize bir şeyler getiriyor ve diyorki, Adnan Öncü’nün hangi kamu kurum ve kuruluşunda kaç tane arabası kiralıktır? Bu arkadaş ne ile geçiniyor. Bu arkadaş lay lay lom geziyor. Ne ile geçiniyor. Biliyoruz hanımı hastanede çalışıyor. Ama asgari ücretle geçinilmeyeceğine göre. O kuşlar dediler ki, ‘Bu arkadaş bizim bildiğimiz kadarıyla 4-5 tane taksi almış. Bunları da bir yerlere kiralık vermiş. Hangi kurumda kaç paraya kiralandığını kamuoyu ile paylaşacaksın. Deniz hattının verilmiş olduğu AKP il yöneticisi arkadaş. Bu hattı kaça aldınız? Nasıl aldınız? Her parası olan 3-4 kişi bir araya geldiğinde bu hat veriliyor mu verilmiyor mu? Bunları da birileri çıkıp açıklasın” diye konuştu.
 
“Hadi bakalım lop etçiler sizi”
Kepez Belediyesi’nin Lopez cumhuriyeti olmadığına dikkat çeken Başkan Mutan şu şekilde konuştu: “Kantin olaylarının inatla üzerine gittim. Garibanlardan aldığınız bu kantinleri niye yandaşlara ona buna hadi falan diyorsunuz? Peki buz dağının bilinmeyenleri var. O bilinmeyenleri de ben seri yapacağım. Her basın toplantımda seri yapmaya devam. Şunu da bilsinler, Kepez, Lopez cumhuriyeti değil. Kepez, ‘Lop etçilerden yani lop lop etçilerden, kemiği sıyrılmışta lop lop yutanlardan, sevgi evlerinden, hayat evlerinden, daha sayamadığımız çok şeyden götürenlerden, halkın tekrar dönüp de ‘sevgili doktor. Gel bizi bu lop etçilerden kurtar’ dediği bir süreci yaşıyor.”
 
“Hepinizi er meydanına çağırıyorum”
AKP’lilere hodri meydan diyen Başkan Mutan; “Başım dik, anlım açık, bir kişi bu konuyla ilgili ağzını açarsa, anlını da karışlarım. Hodri meydan. Müfettişler arkanızda, iç işleri bakanlığı sizin, her şey elinizde. Daha düne kadar Kepez Belediyesi’nde müfettiş eksik değildi. Ne buldular? Hiçbir şey bulamadılar. Yok ki bulsunlar. Hadi bakalım ‘lop etçiler’ sizi. Hadi bakalım götürücüler sizi. Yaftalarla değil, yurttaş kimliğinizle hepinizi er meydanına çağırıyorum” şeklinde konuştu.
 
“Vakıf Üniversitesi denilen sopa, sayın Sedat Laçiner’e gösterilmiştir”
Çanakkale’ye kurulması planlanan Vakıf Üniversitesi ile ilgili de bazı değerlendirmelerde bulunan Başkan Mutan; hükümetin gösterdiği Vakıf Üniversitesi sopasının ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner’e gösterildiğini söyledi. AKP hükümetinin Rektör Laçiner’den memnun olmadığını ileri süren Başkan Mutan; “Sayın rektör Vakıf Üniversite ile ilgili toplantıda yer almadı. Çanakkale’nin bir üniversitesi var ama rektörü yok. Daha sonra sayın rektör zorunlu olarak bizde destekliyoruz gibi bir açıklamada bulundu. Herkesin bildiği ancak söyleyemediği konuyu söyleyeyim. Aslında, Vakıf Üniversitesi denilen sopa, sayın Sedat Laçiner’e gösterilmiştir. Şu anda eli havada durmaktadır. Çünkü, şunu çok iyi bilmekteyiz ki, sevgili hükümetin partisi olan AKP de sevgili rektörden rahatsızdır ve memnun değildir. Bir şey yapamamaktadır. Bula bula bu sopayı bulmuştur. Üniversite olmalıdır. Kendi dinamiklerini kullanmalıdır. Vakıf bu kentin dinamiklerindendir. Doğrudur. Ama birilerine sopa olacak bir araç değildir. O yüzden doğru kullanılmalıdır. Bence, Vakıf’ın ötesinde TOBB’nde buraya taşımaya çalıştığı iki fakülteye de destek verilmelidir. Kent bir an önce üniversite kenti olarak anılmalıdır” dedi.
 
“Ucube binaya yakışıyorsunuz”
AKP İl Başkanlığı’nın bulunduğu binayı ‘ucube’ olarak nitelendiren Başkan Mutan; “Kilitbahir motorlarının karşısında ucube bir vakıf binası var. Orada AKP’nin asılı bir sloganı var. Yarısı kopmuş ve daha kötü bir görüntü oluşmuş. Buradan uyarıyorum. O tabelayı düzeltin, göz estetiğimizi zaten bozuyorsunuz, iyice bozmayın. O ucube binaya zaten yakışıyorsunuz. Yakışıyor da size. Devam edin” ifadelerini kullandı.
 
“Biz onlar gibi dernekler kurup da indiragandilik yapmadık”
Başkan Mutan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mustafa Kalemdar. Kendince Lopez, kuş cumhuriyeti diye uydurup birilerini yaftalayıp, bana fırıldak lakabını koyup dönüp dolaşıp sarı-marı kanaryalı deyip duruyor. Bu onların seviyesidir. Buradan açıkça söylüyorum. Biz onlar gibi dernekler kurup da indiragandilik yapmadık. Bir takım şeyleri kılıflara uydurmadık. Herşey ortada.”
Paylaş