havadurum

“Kepez Çayı ıslah edilmeli”

Merkeze bağlı Kepez beldesi sınırları içerisinde bulunan çay yatağının ıslah edilmemesi tepkilere yol açtı.

732
Yağışlar sonrası taşan ve çamur deryasına dönen Kepez Çayı’na giden Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, balıkçıların sorunlarını dinlerken bölgede bazı incelemelerde de bulundu. İncelemeler sırasında yaşadıkları sıkıntıları Başkan Mutan’a ileten balıkçılar, bir an önce Kepez Çayı bölgesinin ıslah edilmesini talep etti. Her yağan yağmur sonrası çamur deryasına dönen Kepez çayının Devlet Su İşleri tarafından ıslah edilmesini isteyen balıkçılar; “Burasını Devlet Su İşleri temizliyordu. Ancak, 5 seneden beri AKP hükümeti, burayı askıya aldı. Özellikle yapmıyorlar. Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Şu kepazeliğe bir bakın. Buraya gelip hiçbir şey yapmıyorlar. Kepez Çayı’nın ıslah edilmesini talep ediyoruz. Görün kepazeliği bu devletin ayıbı” dediler.
 
Mutan; “Atıp tutmaya gelince iyi”
Kent merkezinde etkili olan yağışlar sonrasında Kepez Çayı’nın içler acısı haline Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan sert tepki gösterdi. Tarım arazilerinin kullanılamaz halde olduğu Kepez Çayı bölgesinin ıslah edilmemesini eleştiren Başkan Mutan; “Kepez Çayı bölgesinde sadece balıkçılar da mağdur değil, tarım arazileri de kullanılamaz halde. Devletin birebir birinci derecede koruma yemini ettiği araziler bunlar. Tarım arazileri, şu anda tamamen tarım yapılamaz noktadadır. Neden? Çünkü bu çay ıslah edilmediği için. Yıllardır söylenmesine rağmen bir çay dahi ıslah edilemiyor. Atıp tutmaya geldiği zaman atıp tutuyorlar. Ama Kepez Çayı’nı hala ıslah etmediler. 2013 yılı programına aldıklarını söylediler. Bakalım 2013 yılında Kepez Çayı ıslah edilecek mi?” dedi.
 
“Bu rezillik kapak olsun”
Kepez Çayı’nın bir an önce ıslah edilmesi için yetkililere seslenen Başkan Mutan şu şekilde konuştu: “Devletin bütün büyüklerine, hükümetin siyasilerine buradan sesleniyorum. Kepez’de her partiden insanlar yaşıyor. Kepez Çayı’ndaki rezilliğe bakın. Bu rezillikte onlara kapak olsun. Bir an önce buraya müdahale edilmeli. Balıkçının ve çiftçinin mağduriyetini giderin. Bu çay ıslah olmadan bu işin düzelmesi mümkün değil. Bu iş projelendirilecek ve bu çay ıslah edilecek. Bunun lamı cimi yok. Kepez Çayı, Anadolu’nun toprağında akıyor. Siyaseten bu yükümlülüğü hissedenler, bu görevini yapmak zorundalar. Kepez Çayı, kimsenin babasının çayı değil. Vatan çayı. Bir an önce ıslah edilmeli. Kepez halkı olarak buranın bir an önce ıslahını istiyoruz. Bu en doğal hakkımız.”
Paylaş