havadurum

“Kepez, çantacılara ve kolpaçinolara kapalı”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, düzenlediği basın toplantısında kent gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

725
Yerel seçimlerde Kepez`den belediye başkan aday adaylığı için üniversitede görev alan hocaların isimlerinin geçtiği ile ilgili iddialara Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, ilginç bir benzetmeyle karşılık verdi. Seçim sürecinde siyaseti rant kapısı olarak görenlerin, yükselen bir yıldız olan Kepez`i tırmalamaya başladığını belirten Başkan Mutan; “Şafak Sezer`in kolpacinosu bunlar. Bu çantacılara ve bu kolpaçinolara Kepez kapalı. Kepez halkı, her şeyin farkında. Buradan kolpaçinoculara selam yolluyorum. Hayırlı işler diliyorum. Herkes kendini bilecek. Kepez bir rant kapısı falan değil” dedi.
 
“Kepezimiz bu rezilliği yaşamadı”
AKP tarafından düzenlenen iftar programlarında parti propagandasının yapılmasını eleştiren Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Kepez beldesinde geçen yıl yaşanan rezalet bu sene yaşanmadı. İnşallah yaşanmaz diyorum. Çanakkale`de bir siyasi parti tarafından iki tane iftar verildi. İsmini telafüs etmek bile istemiyorum. Resmen yemek kutularında dahi parti amblemlerinin olduğu, her tarafa parti bayraklarının çekildiği, eline mikrofonu alanın siyaset yapmış olduğu iftar programları iftar olmaktan çıkıyor. Zaten dini de siyasete alet edenlerden ne beklenir? Bu rezilliği Kepez yaşamadı” dedi.
 
 
“Hizmet binasına gelmeden atıp sallamakla olmaz”
Kepez`e yapılan yeni hizmet binası üzerinden politika yapmaya çalışanlara tepkisini dile getiren Başkan Mutan; “24 Haziran tarihinde yeni binamıza taşındık. Elinde sağlam veriler olmadan sallamayla bu işler olmaz. AKP Kepez Merkez İlçe Başkanı Ülkü Ay, bu binayı gezmeden yani bu binayla ilgili hiç bir fikirleri yok. Olmadığı içinde olmadık yerlerden bilgileri kes kopyala yapıştır mantığıyla hareket ediyorlar. Hamit hoca köşesinde yazdı. Mutan`a cevap. Mutan bir şey demedi ki, Mutan`a cevap olsun. Mutan, Kepez beldesine bir belediye hizmet binası kazandırdı. İyi niyet varsa ki olmalı, muhalefette sadece olumsuzu sergilemek değil, olumlu ve olumsuz bir bütünlük içerisinde sergilenir. Hizmet binasına gelirsin ve gezersin. Eksik olmuş şu da olsun dersin. Külliyende kötü oldu diyebilirsin ama sağlam verilerin olacak. Veri içinde gözlemin olacak. Gözlem içinde gözün, kulağın, dilin ve dokunma duygun olacak. Ama oturup Firüze Ateş gibi, Kepez`e elma armut demeyeceksin. Kepez`de armut çok ön plana çıkan bir meyve değil. Armut onda ne gibi duygular oluşturuyor onu da bilemiyorum. Hani derler ya, armudun iyisi hesabı. Kepez`in dününü bilmeyenler, Kepez`in bugünü veya yarınıyla ilgili de yorum yapabilirler ama elinde sağlam veriler olacak” diye konuştu.
 
 
“Amaçları siyasi şov”
Başkan Mutan açıklamasının devamında ise huzurevine değinerek AKP`li vekilleri topa tuttu. AKP`li vekillerin iftar programlarında siyasi şov yaptığını ifade eden Başkan Mutan; “Huzurevini bir an önce hayata geçirsinler. Hani o beton dedikleri var ya yaşlılara huzur ve mutluluk onları devletin koruması altına alacak huzurevine şu beceriksiz, basiretsiz, kapasitesi düşük insanlar bir an önce harekete geçirsin. Ya da `Siyaseten defans koyuyoruz` desin sayın vekiller. Hükümetin vekilleri, `Biz evet oraya defans koyuyoruz, biz yaşlılara hizmet etmeyeceğiz, biz geleceğiz yılda bir iki defa gidiceğiz kordonda ve cumhuriyet meydanında şaşalı şov iftarlar vereceğiz. Alacağız mikrofonu sallayacağız` diyecekler. Amaçları siyasi şov. Geçen yılda yaptılar. Bu yıl da yaptılar. Bunlar sanıyorlar ki, yanlarına kar kalacak. Çanakkale halkı bunların hepsini teraziye ve tartıya çıkaracak. Çıkarıyor da zaten. Son yapılan anketlerde bunu gösteriyor” dedi.
 
“Elimde sağlam veriler var. Sırası geldiğinde paylaşacağım”
“Kimin nerden ne indirdiğini bildiğim belgelerimde var.  Bunları da yeri ve zamanı geldiğinde seçim sürecinde bir bir kamuoyuyla paylaşacağız” diyen Başkan Mutan; “Bunlar daha bu yol da çok daha fazla fırın ekmek yemek zorundalar. Çünkü, kendi çıkar ve menfaatleri üzerinden kantincilik mi, gemicilik mi yapmıyorlar. Oradan buradan indirmeler mi yapmıyorlar? Bunları herkes biliyor. Herkesin bildiğini ben burada ima ediyorum. Ama elimde somut belgelerde var. Kimin nerden ne indirdiğini bildiğim belgelerimde var.  Bunları da yeri ve zamanı geldiğinde seçim sürecinde bir bir kamuoyuyla paylaşacağız. Öyle sallamakla olmaz. Sağlam verilerin olacak. Bu veriler bende var. Bunu da bilsinler. Buradan da sesleniyorum” şeklinde konuştu.
 
“Bu bina bir yerinize mi battı?”
Kendini yönetemeyen bir üniversitenin, kenti yönetmeye talip olduğuna dikkat çeken Başkan Mutan; “Sevgili Firüze Ateş, işi gücü bırakmış. Büyük bir ihtimalle üniversite kökenli bu abla mıdır yoksa abi midir? Bilemiyorum. Bugün kendini yönetemeyen üniversite, kentti yönetmeye talip olmuş durumda. Kendi insanına sahip çıkmayan, daha dün yargıdaydılar. Sahte evrak üretmekten ağır cezada yargılanmaktalar. Evet, bir insanın ölümüne, göz göre göre sağlık ve sosyal güvencesini kaldırıp sebebiyet verdiler. Bir siyasetçi, `Bu ağacın bir tarafı bir yerinize mi battı?` demişti. Bu bina bir yerinize mi battı? Gelin bir görün gezin. Batıp batmadığını da görün. Bu bina bu ilde tektir. Bütün fonksiyonlarıyla bir kamu hizmet binası. Tam da belediyeciliğe cuk diye de oturan bir bina. Her gezen `Allah razı olsun` diyor. Eleştirin ama bir gelin gezin ve görün. Elinizi vicdanınıza koyun. Daha nice binalar yaptık ama bu kapak oldu. Baya da rahatsız etti sanırım. Sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
 
“12. yıla doğru gidiyoruz ustalar”
AKP`nin iktidara geldiği günden bu yana Çanakkale`ye bir çivi bile çakamadığını kaydeden Başkan Mutan şu şekilde konuştu: “Kepez Belediyesi olarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Ama siz de bir çivi çakın ya bir kazma vurun. Bir beceri gösterin. 10. yıl bitiyor. 12. yıla doğru gidiyoruz ustalar. Henüz Çanakkale`nin karayolları bitmedi. Hala Lapseki-Çanakkale arasında eşelenip duruyoruz. Kim bilir kaçıncı müteahhit geldi geçti. Viyadük sallanıyor hala dibinde oynaşıyoruz. Sonra çıkıyorsunuz, ustalık döneminde şunu yaptık ve bunu yaptık diye. Okul yeri bağışlamıştık. Protokolle devir oldu. Buraya okulu yapın. Sonbaharda buraya insanlar gelecek.”
 
“Bu yasa faşist bir yasadır”
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği`nin (TMMOB) Torba Yasayla yetkilerinin elinden alınmasına da sert tepki gösteren Başkan Mutan; “TMMOB`nin yetkileri elinden alındı. Demokrasi; STK`larıyla, parlamentosuyla, dernekleriyle yani kılcal damarlarıyla yaşayan bir vücuttur. Eğer siz bunları yok etmeye başlarsanız, siz ölmeye başlarsınız. Bu ülkeyi böldürmeye kimsenin hakkı yok. Bu yasa külliyen yanlış bir yasadır. Faşist bir yasadır. Ülkeyi bu akılla yönetmeye çalışmak doğru değildir. Bu nedenle mücadele sürecinde TMMOB`ne sonuna kadar destek veriyorum. Vermek zorundayız. Sivil toplum kuruluşları tarafından denetlenmeliyiz. Tamamen kendi kapalı havuzu içinde denetçil akıl doğru bir akıl değil, baskıcı bir akıldır. Bu baskıyı kendi şahsım adına reddediyorum” dedi.
 
“Susma, sustukça sıra sana gelecek”
Sivil toplum kuruluşlarına da seslenen Başkan Mutan şu şekildekonuştu: “Sivil toplum kuruluşları ne kadar çok, ne kadar nefes alırsa, demokrasi o kadar nefes alır. O kadar canlı ve diri olur. Ama bu akıl nihayetinde son bulacak bir akıldır. Son bulmalıdır. Buradan da ciddi anlamda uyarıyorum. Bu yasa yanlıştır, inşallah Anayasa Mahkemesi`nden de döner. Dönecektir de buna inanıyorum. Ama bu süreç, demokrasiyi zedeleyen bir süreç olmuştur. Büyük ihtimalle de Gezi Parkı eylem sürecinde TMMOB önderliğinde gelişen o platform, TMMOB`nin cezalandırılmasına yol açmıştır.  Yazıktır, ayıptır, günahtır. Bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüklerden biridir. Buradan STK`lara, derneklere ve sendikalara da seslenmek istiyorum. Susma bak, sustukça sıra sana gelecek. Parlamenter demokrasi, demokrasiyle güzeldir. O yüzden demokrasinin dallarını budamayalım.  Açacak çiçeklerini adam gibi bırakalım.”
 
“Çantacılara ve kolpaçinolara Kepez kapalı”
Yerel seçimlerde Kepez`den belediye başkan aday adaylığı için üniversitede görev alan hocaların isimlerinin geçtiği ile ilgili soruya yanıt veren Başkan Mutan; “Şafak Sezer`in kolpaçinosu bunlar. Bu çantacılara ve bu kolpaçinolara Kepez kapalı. Kepez halkı, her şeyin farkında. Buradan kolpaçinoculara selam yolluyorum. Hayırlı işler diliyorum. Herkes kendini bilecek. Kepez bir rant kapısı falan değil” dedi. Başkan Mutan şu şekilde konuştu: “Şu anda Kepez`de zikredilen kolpacılara, ben ona çantacılar diyorum. Şafak Sezer`inde kolpaçinosu var ya, hani buradan gösterip buradan götürme hesabı. Şimdi bunlar, hükümetten aday olacaklar ya bunlar kolpaçino buradan gösterip gidip hükümetten mamalanacaklar. Bak ben bu parti içinde çabalar gösterdim diyecekler. Bir sürü isim zikrediliyor ama ben zikretmeyeceğim. Ama burada yerel seçim ihalesi bizde onu da söyleyeyim. Ben kendimi ve kentimi bilen biriyim. Bu kenti bilmeyen ve Kepez`de şu sokağa bıraksam şu meydanı bulamayacak adamların ismi zikrediliyor. Bunlara ihale sürecinde çantacı derler. Çantayı alır, dosya parası, otel parası, yemek parası verdim der ve para ister. Bunların zihniyetinde bu var zaten. Siyaseti de rant kapısı olarak görenler, bugün buraları tırmalamaya başladılar. Neden? Çünkü, bu kentte bir rant oluştu. Şu anda Kepez yükselen bir yıldızdır. Ne arıyor bunlar? Burada alamayacaklar onu biliyorlar. Alsalardı, belediye ellerindeyken devam ettirirlerdi. Bu saatten sonra geçti Bolu`nun pazarı. Net konuşuyorum. Allah sağlık versin seçimleri hep birlikte yaşayacağız. Dediğim gibi Şafak Sezer`in kolpaçinosu bunlar. Bu çantacılara ve bu kolpaçinolara Kepez kapalı. Kepez halkı, her şeyin farkında. Buradan kolpaçinoculara selam yolluyorum. Hayırlı işler diliyorum. Herkes kendini bilecek. Kepez bir rant kapısı falan değil. Kepez, Kepez`de yaşayanların ortak yerleşim alanıdır” dedi.
Paylaş