“Kentin ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak”

Vali Tuna, Çanakkale Valiliği olarak önümüzdeki günlerde büyük çaplı uluslararası organizasyonlara hazırlandıklarını söyledi...

846
Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Güngör Azim Tuna, büyük çaplı uluslararası organizasyonların hem Çanakkale hem de Türkiye’nin tanıtımına, 2015 yılı hazırlıklarına ve kentin ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağını belirterek; “Bu organizasyonlardan Çin’de katılacağımız Sial-Şangay Gıda Fuarı hem çok büyük çaplı bir organizasyon olacak, hem de ilk defa Anadolu’dan 150 kişilik işadamı grubu, Valiliğimiz öncülüğünde yapılan organizasyonuyla dünyanın en önde gelen ekonomilerinden biri olan Çin’e iş görüşmeleri yapmaya gidecektir. Çanakkale Valiliği olarak bu organizasyonlarımıza katılan işadamlarımıza, oda ve borsalarımıza, ilimizi ziyaret eden heyetlerimize ve katkı sunan katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunar, başarılar dileriz” dedi.
 
Turizm Zirvesi
Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Merkezi’nde 28 Şubat 2013 Perşembe günü saat 09:00`da yapılacak olan Turizm Zirvesi’nin önemine değinen Vali Tuna; “Geçtiğimiz yıl 27 Ocak’ta Kolin Hotel’de ilkini düzenlediğimiz Turizm Zirvemizde sektörümüzün temsilcilerini, duayenlerini, bilim adamlarını, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini dinledik ve bu zirvede yapılan konuşmaları ve tebliğleri bir kitapçık halinde derledik. O toplantımızda turizm sektörümüzün genel durumu ve yapılması gerekenler hakkında bir perspektif çizmeye çalıştık. Bu yıl ise 28 Şubat’ta Turizm Zirvemizi farklı bir tema ile, farklı bir başlıkla düzenliyoruz. Bu yılki konumuz Çanakkale’nin dış tanıtımı, fuarlar, 2015 yılı hazırlıkları, yurt dışında yapılacak tanıtımlarda kullanılacak mecralar olacaktır. Bu amaçla Turizm Bakanlığımızdan Tanıtma Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Sayın Alper Özkan’ı, Bosna Hersek Kültür ve Tanıtma Ataşesi Sayın Cengiz Aydın’ı ve Üsküp Kültür ve Turizm Müşaviri Sayın Muteber Şenkazan’ı Turizm Zirvemize davet ettik. Bu zirvede sektör temsilcilerimizle, Bakanlık temsilcilerimizle, ilimizdeki turizm yetkililerimizle, Balkanlarda, Avrupa’da, Uzak Doğu’da, Asya’da, yurt dışında nasıl kalıcı olabiliriz, neler yapabiliriz, hangi fuarlara katılmalıyız, fuarlarda nasıl daha geniş etki meydana getirebiliriz, nasıl daha fazla yabancı turist getirebiliriz gibi sorulara cevap aramaya çalışacağız. Bu zirvemizin ana başlığı “YURT DIŞI TANITIM” olacaktır. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlediğimiz zirvemize ilimizin tüm turizm sektörünün duayenlerini, yetkililerini ve temsilcilerini davet ediyoruz” diye konuştu.
 
“EXPOTROIA kentimiz için önemli”
EXPOTROIA’nın Çanakkale için önemli bir tanıtım faaliyeti olduğuna dikkat çeken Vali Tuna; “Bildiğiniz üzere Çanakkale, son yıllarda yurt içi ve yurt dışı tanıtımda çok büyük mesafeler aldı. Bunun da en güzel örnekleri, yurt içi ve yurt dışında gıda ve tarım fuarlarına katılmamız, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi törenlerinin tüm Türkiye’ye yayılması, Gelibolu Şeb-i Arus törenlerinin Balkan Coğrafyasına yayılması ve geleneksel hale gelmesi, Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olan 2015 yılına olan çok geniş çaplı ve çok büyük hazırlıklar yapmamızdır. Şimdi Çanakkale olarak katıldığımız fuarların bir benzerini ilimizde yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyoruz. Çanakkale’de fuarcılık, uluslararası tanıtım ve ihracat çalışmalarında yeni bir adım başlatıyoruz. EXPOTROIA. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının Fuar ve Kongre Merkezinde açılacak olan bu fuara Çanakkale’nin tüm markalarını, kurumlarını ve ürünlerini davet etmeliyiz. Bu fuarın geleneksel ve uluslararası bir hale gelmesi için elimizden gelen çabayı göstermek hepimizin ortak çabası olmalıdır. Fuarı organize eden ÇASİAD’a tüm Çanakkale olarak destek olmaya, yardımcı olmaya çalışalım. Fuarı hem Çanakkale’nin tüm ilçelerinin, tüm kurumlarının hem de tüm şirketlerinin benimsemesi için elimizden gelen gayreti gösterirsek başarılı oluruz. Bu adım ilimizde ilk olarak atılacak bir adımdır. Bu adımın başarılı ve kalıcı olabilmesi için elimizden geleni yaparak, Fuarın açılacağı Mayıs ayının 16’sına kadar elimize gelen her fırsatı, her açılımı değerlendirmeliyiz. Çünkü sonunda kazanan yine Çanakkale olacaktır” dedi.
 
18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları Haftası
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi törenlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağını kaydeden Vali Tuna şu şekilde konuştu: “Geçtiğimiz yıllarda sadece 18 Mart gününde kutladığımız Çanakkale Deniz Zaferi geçen yıl olduğu gibi iki haftaya yayılmakta hem de dış dünyada ve ülkemizi her tarafında kutlanılmasına çalışılmaktadır. Bu sayede çok geniş etkinliklerle kutlamaya çalıştığımız Çanakkale Deniz Zaferi hem milli bir gurur günü olarak anılmakta hem de ülkemizin, ilimizin tanıtımına, imajına çok olumlu katkı sağlamaktadır. Bu yılki etkinliklerimize Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da teşrif edecek ve ilimizde bir çok etkinliğe ve açılışlara katılacaktır. Yine bu yılki törenlerimize Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız da dahil olacaklar. Kutlamalarımızı Almanya’ya da taşıyoruz. Diğer taraftan, bu yıl dedeleri Çanakkale’de şehit olan eski Osmanlı Ülkelerinden şehit torunlarını 140 askerlik şubesinde gelen kahramanlarımızın torunlarını Çanakkale’ye çağırıyoruz. Onlara yüz yıl önce bu topraklarda şehit düşen dedelerinin bıraktığı mirası anlatmaya çalışacağız. Bütün bu faaliyetlerimiz, çabalarımız, çalışmalarımız ilimizin ve ülkemizin değerlerinin, tarihinin, kültürünün, ecdadımızın dış dünyaya daha fazla tanıtılması, daha fazla anlatılması ve bilinmesi içindir.”
 
“Çanakkale’yi başarıyla temsil edeceğiz”
6-13 Mayıs 2013 Şangay Uluslararası SIAL Gıda Fuarı’na katılım için çağrı yapan Vali Tuna; “İlimiz Çanakkale ilk defa Uzakdoğu’da, dünyanın hızla gelişen ekonomileri arasında büyük bir fuara, çok büyük bir işadamı heyetiyle katılmaktadır. Çin Halk Cumhuriyeti`nin Şangay şehrinde 7-9 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan bu fuarın bu yılki onur konuğu Türkiye. Biz bu fuara Çanakkale olarak 100 m²’lik bir stand ile katılıyoruz. Bugüne kadar Valiliğimize fuarda ikili görüşme yapmak, tesis ziyaret etmek isteyen yaklaşık 150 işadamı başvuruda bulundu. Fuara ilimizde bulunan tüm oda ve borsalar, işadamı dernekleri, tarım kooperatifleri, ziraat odaları ile müştereken katılıyoruz. Fuar vesilesiyle Konsolosluğumuzu, Şangay Uluslararası Ticaret ve Sanayi Odasını, büyük süt işletmelerini, Şangay Gıda İhracat ve İthalat Kuruluşlarını, Teknoloji Geliştirme Bölgelerini, Şangay Uluslararası İhracat Limanını, Organize Sanayi Bölgelerini de ziyaret etmeyi planlıyoruz. Bazı ziyaret tarihlerimiz kesinleşti. Fuar süresince ikili görüşmeler ve ilimizi, markalarımızı, ürünlerimizi, firmalarımızı tanıtan görüşmeler gerçekleştireceğiz. Yine fuarda sadece gıda ve tarım ürünlerimizi değil, ilimizin tüm değerlerini, yatırım potansiyellerini tanıtmaya ve yatırımcı davet etmeye çalışacağız. Bu organizasyon ilimiz, ülkemiz adına çok büyük çaplı ve ilk defa yapılan bir organizasyon. Fuara katılacak işadamlarımızla 5 Mart Salı günü saat 10.00’da Çanakkale Ticaret Borsası`nda bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz. Bu fuara ilişkin faaliyetlerimiz ve duyurularımız, valiliğimiz web sayfasında ilan edilmektedir. Şangay işadamı heyeti ziyaretimizin çok büyük bir ilgiye mazhar olacağı ve ilimiz için çok verimli sonuçlar getireceği şimdiden görülmektedir. Her üç organizasyonun da başarılı, verimli ve hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Paylaş