“Kent ve üniversite bir bütün olacak”

ÇOMÜ rektörlük seçimlerinde son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi. YÖK`ten gönderilen isimlerden Acer`de karar kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın bu kararını `eski` Rektör Laçiner, 100`üncü yıl törenlerinde aldı. Yeni Rektör Acer ise, “Son dört yılda Üniversite-Çanakkale etkileşimi ihmal edildi. Ama artık, yeni bir dönem başladı” dedi.

853
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) yeni rektörü Prof. Dr. Yücel Acer oldu. ÇOMÜ`de 26 Şubat günü yapılan oylama ile başlayan rektörlük seçimlerinde son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi. ÇOMÜ seçiminde ikinci, YÖK’ün değerlendirmesinde ise ilk sırayı alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulan Prof. Dr. Yücel Acer ÇOMÜ’nün yeni rektörü oldu. Cumhurbaşkanlığı resmi İnternet sitesinden yapılan açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130`uncu ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu`nun 13`üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu`nun önerdiği adaylar arasından; Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Mustafa Solak’ı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yücel Acer’i, Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Remzi Gören’i, Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Refik Polat’ı, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ı, Şırnak Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas’ı, atamışlardır” dendi.
 
Acer ilk açıklamayı Çanakkale OLAY`a yaptı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın imzası ile atanan Prof. Dr. Yücel Acer, ilk açıklamasını gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptı. Acer, “Çanakkale, Onsekiz Mart Üniversitesi yeni bir dönem istedi. Ve bunu gerçekleştirdi. Hem üniversitemize hem de Çanakkale`mize hayırlı olsun. Üniversite tarafından Çanakkale, dört yıl boyunca ihmal edildi. Bu dönem hem Çanakkale, hem de üniversite için güzel şeyleri hep birlikte yapacağız. Onsekiz Mart Üniversitesi bu kentin üniversitesidir. Bu dönemde kent ile bağlarını daha bir geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Paylaş