“Kazdağları, düşmanları tarafından yok edilmek isteniyor”

Bayramiç ilçesinde 19. İda Kültür ve Sanat Etkinlikleri start aldı...

561
 
 
19. İda Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer’in Atatürk Büstüne çelenk sunumunun ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 19. İda Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ni düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tunçer, Kazdağları’nın büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
 
Tunçer; “Dünyanın en güzel doğa harikalarından biri olan Kazdağları’nın eski adı İda’dır. Tanrıların dağı olarak da bilinen Kazdağları bu güzelliğinden dolayı düşmanları tarafından yok edilmek isteniyor. Bilindiği gibi Kazdağları’nın üstü kadar altıda zengin. İşte bu zenginliklerden biri de o sarı altın. Şimdi o altınların peşine düşen şirketler Kazdağları’nın altındaki altınları almak için siyanürle hem topraklarımızı, hem havamızı, hem sularımızı zehirleyecekler. Dünyanın Alp Dağlarından sonra ikinci oksijen üretim merkezi olan Kazdağları tehlike altında. İşte böylesine güzelliklere sahip bu tanrılar dağının mitolojik yönüyle tanıtımının 19. başlatmış olmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz” dedi.
 
 
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş da Kazdağları’nın önemine dikkat çekti. Yapılan konuşmaların ardından Bayramiç Halk Oyunları Topluluğu ve Çerkezköy Folklor Araştırma ve Geliştirme Derneği Folklor ekiplerinin gösterileri ile devam eden etkinliğin bu geceki bölümünde ise Nokta Tiyatrosunun “Öldüm Öldüm Dirildim” adlı oyunu sahnelenecek.
 
Etkiliğin açılışına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bayramiç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Karabayır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Birol Çakır, CHP İlçe Başkanı Necdet Varol, beleye meclis üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Paylaş