havadurum

“Kazdağları’nı koruyun çocuklar”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İMKB Lisesine düzenlemiş olduğu ziyarette öğrencilere Kazdağları’nın bulunduğu Bayramiç’in meşhur elmasından ikram etti. Başkan Gökhan, öğrencilere “Bu yedikleriniz son Kazdağı elması olabilir” diyerek, Kazdağları’nın önemine vurgu yaptı.

500
 
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, okul ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Gökhan, dün ziyaret ettiği İMKB Lisesi okul yönetimi ve öğrencilerine Bayramiç`in Evciler bölgesinin meşhur elmalarını ikram ederek, Kazdağları`nın önemine dikket çekti. Elmaların Çanakkale`deki dağıtımını yaparak bölgedeki üreticiye destek olunması, öğrencilerin meyve tüketimine katkı sunulması ve Kazdağlarındaki doğa mücadelesi konusunda gençlerin de bilinçlendirilmesini amaçladıklarını söyleyen Gökhan, Kazdağlarında yetişen elma ikramı ile bu etkinliklerin sürdüğünü söyledi. Gökhan, öğrencilerin eğitimi ve bilinçlendirilmesi gibi konuları yerel yönetim olarak önemsediklerinin altını çizdi. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ile Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Şube Başkanı Ali Rıza Berkit`in de katıldığı ikram oldukça keyifli geçti.
 
 
“Suyunu içtik meyvesini yedik”
İMKB Lisesi 10. Sınıf Gıda Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Gökhan, konuşmasına Kazdağları’nın öneminden söz ederek başladı. Kazdağları’nın binlerce yıldır havası, suyu, toprağı ve oksijeni ile bölgedeki canlıların yaşam kaynağı olduğunu belirten Gökhan, son yıllarda altın araması yapan şirketlerin varlığından da söz etti. Gökhan, “Kazdağlarında altın arayıcıları var. Altını buldukları zaman ise işletmeye çalışacaklar ve doğayı tahrip edecekler. Sizlere ve sizden sonrakilere bir şey kalmayacak” diye konuştu. Gençler ve gelecek nesil için Kazdağlarında doğa mücadelesi yürüttüklerini söyleyen Başkan Gökhan, “Bizler; Kazdağları’nı yaşadık. Suyunu içtik, meyvesini yedik, keyfini sürdük. Ama mücadelemizi siz ve sizden sonra gelecek nesil için yapıyoruz” dedi. Öğrencilerin de bu mücadelenin içinde yer alması gerektiğinin altını çizen Gökhan, “Kazdağları’nı, doğamızı korumak zorundayız. Gençler olarak siz de bu bilinçte, bu mücadelenin içinde olmalısınız. Bizim yaşamımız, arkamızda duran Kazdağlarından kaynaklanır. Gıda sınıfı öğrencileri olarak, elma ikramlarımıza sizlerden başladık. Bunları lütfen çevrenizle ve ailelerinizle de paylaşın. Bu bilinci yayalım” şeklinde konuştu. Başkan Gökhan öğrencilerle bir süre daha sohbet ederken, Bayramiç Evciler bölgesinin meşhur elmaları da öğrencilere dağıtıldı. İMKB Lisesinde bulunan 577 öğrencinin yanı sıra, elma ikramının kent merkezindeki tüm liselerde gerçekleştirileceği ifade edildi.
 
Paylaş