“Kaldığımız yerden devam edeceğiz”

AKP, Kepez`de aday adaylığı sürecini temayül yoklaması ile devam ettirdi. Sandıktan çıkan isim ise bir önceki dönem Kepez Belediye Başkanı olan İsmail Yaşar Oğuz oldu. Oğuz dün yaptığı açıklamada, “Kepez, bizim yaptığımız ve başlattığımız yatırımlarla Çanakkale`nin güzide bir beldesi oldu. Resmi süreçte de adaylığımız onaylanırsa, biz tekrar hizmet kervanına kaldığımız yerden devam etme sözü veriyoruz” dedi.

1217
Kepez`de AKP tarafından yapılan temayül yoklamasında sandıktan çıkan Kepez Belediyesi eski Başkanı İsmail Yaşar Oğuz, oylama sonucunu Çanakkale OLAY`a değerlendirdi. Oğuz, temayül yoklaması sonucuna bağlı kalınması gerektiğini ifade ederek, partisinin verdiği her türlü karara da saygı duyduğunu ifade etti. Oğuz, “Kepez`de Ak Parti olarak temayül yoklamamızı gerçekleştirdik. Parti yönetimi böyle bir karar aldı. Tabi biliyorsunuz Ak Parti`nin adaylarını belirleme metodlarından bir safha bu sadece. Normalde daha önceki yıllarda yapılan, tarz biraz daha farklı. Oylama yapılır, kapalı bir şekilde muhavaza edilir, il yönetiminde veya genel merkezde açılırdı. İl yönetimi bu kez Kepez`de belki ön plana çıkan adaylar olduğu için böyle bir karar aldı. O zaman şunu da sayın İl Başkanımıza söylemiştim, bu konu gündeme geldiğinde `Bu iyi bir şey, ama buradan çıkan sonuca uyulursa iyi bir şey. Birlik beraberlik sağlanır. Eğer uyulmaz ise parti açısından sıkıntı olur, kırgınlıklar, küskünlükler olur` diye dile getirmiştim. Ama şunun da bilincindeyim, yani yıllardır bu parti içinde siyaset yapıyorum, kurulduğun beri partimin her türlü kararına saygım sonsuz” dedi.
 
“İnsanlara gitmek gerekiyor”
“Pazar günü yapılan temayül yoklaması şunu göstermiştir; İsmail Yaşar Oğuz, tekrar insanların gönüllerini fethetmiştir” diyen Oğuz, “Diğer arkadaşlarımız da değerli arkadaşlardır. Özkan Arslan kardeşim, çocukluk arkadaşımdır. 30 yıllık bir geçmişimiz olan bir kardeşim, yıllardır da Ak Parti içinde siyaset yapıyor. Ülkü kardeşimiz, aramıza yeni katıldı. Belde başkanlığı görevi verildi kendisine, biz de destekledik. Ama sonra aday olmayı düşündü ki sonuna kadar doğal hakkıdır. Ama hepsinden önemlisi bu oylama şunu göstermiştir; yani insanlara gitmek gerekiyor, insanları tanımak gerekiyor, insanlara ulaşmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
“Kaldığımız yerden devam edeceğiz”
Oğuz, açıklamasında Kepez`in kendi dönemlerinde yapılan yatırımlarla ve yine yatırımları başlatılan ya da planlanan yatırımlarla bugün önemli bir noktaya geldiğini ifade etti. Oğuz, “Kepez, bugün Çanakkale`nin birçok ilçesinden büyük bir belde. Bizim yaptığımız ve başlattığımız yatırımlarla Çanakkale`nin güzide bir beldesi, en önemli yerleşim merkezlerinden biri oldu. Sonraki aşamada resmi süreçte de adaylığımız onaylanırsa, biz tekrar hizmet kervanına kaldığımız yerden devam etme sözü veriyoruz. Netice itibariyle şahsım için güzel bir sonuç oldu. İnsanların gönüllerini fethettiğimi gösteriyor. Ama şunu da önemle belirtmek gerekiyor; diğer arkadaşlarımızın almış olduğu oylar da Ak Parti`nin oylarıdır. 647 kişi oylamaya katıldı, bana sandıktan 389 oy çıktı. Ama ben diyorum ki; `ben 647 oyun hepsini aldım.` Öyle bakıyorum. Hiç kimseyi öteleme, dışlama gibi bir tavrımız yok, el birliği ile, birlik beraberlik içinde sonuca gitmek için çalışmak gerektiğine inanıyor ve tüm dostlarımızı da buradan çağrıda bulunuyorum” şeklinde konuştu.
Paylaş