“Kadına şiddet bizim fıtratımızda yok”

Beraat kandili nedeni ile, planladığı yerde izin verilmeyen, alternatif yerleri de kabul etmeyen AKP ile zabıtalar arasında çıkan arbede son günlerin en çok tartışılan konusu oldu. Son olarak Belediye Meclisi`nde de tartışılan ve sonrasında AKP Grubu`nun meclis toplantısını terk etmesine neden olan `Lokma krizi` ile ilgili Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gazetemiz Çanakkale OLAY`a özel açıklamalarda bulundu. Gökhan, “Kadına şiddet bizim fitratımızda yok. AKP`liler bu girişimleri ile komik duruma düştü” dedi.

529
`Lokma krizi` olarak ünlenen ve büyük ses giteren, AKP`liler ile zabıta görevlileri arasında çıkan olaylardaki sis perdesi son Belediye Meclis toplantısı ile aralanmaya başlandı. AKP Grubu`ndan Tülay Ömercioğlu`nun “Bize alternatif yer göstermeye çalıştılar, ama ben dinlemedim. `Anlatma bana` dedim” itirafı ile, yine AKP grubundan Kadir Eren Kemerli`nin, “Erkekler olmasaydı, zabıta kadınlara şiddet uygulayacaktı” itirafı ile “Kadına şiddet uygulandı” ve “Lokma dağıtmaya izin vermediler” söylemleri boşa çıktı. Son olarak AKP Grubu`nun terk etmesi ile sonuçlanan Çanakkale Belediye Meclisi`nin Haziran ayı toplantısının ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın dün Gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamalar ile `lokma krizi`ne son nokta da koyulmuş oldu. Hem meşhur `lokma krizi` hem de 7 Haziran seçimlerine özel açıklamalarda bulunan Başkan Gökhan, “İftara atmak için kadına şiddet konusu ortaya atıldı ve saçmaladılar. Mecliste saçmaladılar. Niye? `Şiddet var demiyoruz, oldu demiyoruz, zabıta oraya girseydi, şiddet yapacaktı` diyorlar. Yani niyet okuyuculuğu yapıyorlar. Bunun adı niyet okuyuculuğudur. Çanakkale Belediyesi`nde, hiç kimse, ne zabıta ne de bir başkası, kadına karşı en küçük bir eylem ve işlemde bulunmamıştır, bulunması da mümkün değil. Durum çok komik. Çünkü ortada darp edilmiş bir kadın yok” dedi.
 
“Önce kendi sicilinizi temizleyin”
“Kadına karşı şiddette önce kendi sicilinizi temizleyin” diyen Başkan Gökhan, “Sicilleri kötü olduğu için yandaş arıyorlar. Birinin de suçlarına ortak olmalarını istiyorlar. `Bakın MHP de yapıyor, bakın CHP de yapıyor` demek istiyorlar. Ama gerçekten Belediye Meclisi`nde komik bir duruma düştüler. Şu güruhun içinde bir tek kadın gösterin bana, ya da bir kadın çıksın desin ki; `şu zabıta bana vurdu, bağırdı veya herhangi bir şekilde şiddet uyguladı.` Bu mümkün olamaz, çünkü yok. Kadına şiddet bizim fıtratımızda yok. Şiddetin kendisi bizim fıtratımızda olamaz. Bu kentin sicilinde, böyle bir kültür ve alışkanlık yok” ifadelerini kullandı.
 
“Kadınlar nerede?”
“Zaten onlar da `darp ettiler` demiyorlar. `Eğer zabıta oraya girseydi, şiddet uygulayacaktı` niyet okuyuculuğu üzerinden yaklaşıyorlar” diyen Gökhan, “Bu bir provokasyondur. İnsanları nasıl provoke edecekler? `Kadınlara şiddet uygulandı` diye. O tutmayınca, foyoları meydana çıkınca, `Zabıtalar geçseydi, lokmayı pişiren kadınlara şiddet uygulayacaklardı`ya çevirdiler. Komik duruma düştüler. Kadınlar nerede? Kadınlar da yok. Hadi buraya yürüyüş yaptılar, biri çıkıp da `Zabıta bana şiddet uyguladı` demedi. O da yok. Darp edilen insan da yok. Sadece bizim zabıta ile birlikte yere yuvarlanmış bir adam var. Kendi kusurlarını örtmeye çalışıyorlar, o kötü karavanı, halkı rahatsız eden, tepki çeken karavanı örtmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
 
“Çanakkale halkı, `barış özgürlük ve demokrasi` diyecek”
“Kesinlikle bu seçim de kötü olacaklar. Öyle algılıyorum ben” diyen Başkan Gökhan, “Bu toplumu geren biz miyiz? İnsanların üzerine polisin copuyla, suyuyla saldırmasına müsamaha gösteren biz miyiz? Her şey ortaya çıkıyor. Bakın MİT tırları. Şimdi işin içinden çıkamıyorlar. Korkutarak çıkmaya çalışıyorlar. Artık insanlar korkmuyor. Korku bitti. O nedenle, bu seçim önemli bir seçim. Ben tekrar, seçimin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Çanakkale halkı, her zaman olduğu gibi yine barıştan, özgürlükten ve demokrasiden yana tavrını gösterecektir. Buna inancım tam” ifadelerini kullandı.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş