havadurum

“İtaatkar, ucuz bir eğitim anlayışı”

Eğitim Sen’in aylık periyodik olarak düzenlediği ve gündemin tartışıldığı Eylül ayı genel kurul üye toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

481
 
Toplantıda konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Telat Koç sağlıkla başlayan özelleştirmenin, eğitim alanında da devam ettirildiğini belirterek 4+4+4 sürecine Eğitim Sen olarak sahip çıktıklarını belirterek hükümetin eğitimi etkisizleştirmeye çalıştığını belirtti. Koç konuşmasında: “ Bu ayki gündem konumuz çok tartışılan ve mücadelemizin devam ettiği 4+4+4 eğitim sitemi ve 15 Eylül tarihinde Ankara’da yapacağımız eylem olacak” dedi.
 
Eğitimin piyasacı bir temele oturtulmak istendiğini belirten Koç aslında zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmadığını, 4 yıla indirildiğini söyledi. Okula başlama yaşının 66 aya düşürülmesini de eleştiren Koç, öğretmenlerin ellerinden kazanılan haklarının alındığını belirterek, itaatkar ucuz bir eğitim anlayışının yaratılmak istendiğini söyledi. Eğitimin ticarileştirildiğini ve dershane pazarının genişletildiğini ekleyen Koç Eğitim Sen’in AK Parti’nin eğitim alanındaki dayatmalarına karşı çıkmaya devam edeceğini söyledi.
Paylaş