“İnsanlar daha çok demokrasi istiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, önceki gün Çanakkale il örgütünü ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Karakaş, “İnsanlar artık, kendi özel yaşamlarına başbakanın, hükümetlerine karışmasını istemiyor. Daha çok demokrasi istiyor, daha çok özgürlük istiyor” dedi.

582
CHP Parti Meclis üyesi Ercan Karakaş, önceki gün Çanakkale il örgütünü ziyaret etti. İl Başkanı Hamza Karagöz, il yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve üyeler tarafından karşılanan Karakaş, burada partililerle bir süre sohbet etti.
 
 
Karakaş’ın partiye ziyaret etmesi nedeni ile mutluluk duyduklarını dile getiren İl başkanı Hamza Karagöz, “Ülkemizin içinde bulunduğu süreç ve demokrasi mücadelesinin yürütüldüğü şu günlerde Parti Meclis üyemiz sayın Ercan Karakaş’ın Çanakkale’de olması ve partimize gelmesi bizlere büyük bir güç vermiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz, hoş geldiniz diyoruz” dedi.
 
 
“Ben de sizlere çok teşekkür ediyorum” diyen Karakaş, burada yaptığı konuşmasında “İstanbul’dan geliyorum. Biliyorsunuz İstanbul’da Taksim Gezi Parkı’nda bir direniş var. Bu direniş İstanbul ile de sınırlı kalmadı, ülke geneline yayıldı. Çünkü insanlar artık, kendi özel yaşamlarına başbakanın, hükümetlerine karışmasını istemiyor. Daha çok demokrasi istiyor, daha çok özgürlük istiyor. Kendisini özgürce ifade edebilmek istiyor. Kent meselelerinde belediyeler dururken, başbakanın ‘şuraya şunu yapacağım, buraya köprü yapacağım’ demesini istemiyor. Türkiye’de özellikle gençler ayakta. İstedikleri gayet basit, daha çok özgürlük ve saygı istiyor. Çanakkale’de de her akşam gösteri yapıldığını izliyoruz. Burada diğer yerlerdeki gibi olayların olmadığını görüyoruz. Toplumsal olayların çoğu yasaklar nedeni ile ortaya çıkıyor. Demokrasi mücadele ile kazanılmış bir şey ve insanlar bunu kaybetmek değil geliştirmek istiyor. O bakımdan kritik bir dönemden geçiyoruz” ifadelerini kullandı. Karakaş, daha sonra parti yöneticileri ile birlikte Halk Bahçesi’nde gerçekleştirilen eylemlere giderek destek verdi.
 
Paylaş