“İlk turda bu işi bitireceğiz”

CHP ve MHP tarafından çatı aday olarak Cumhurbaşkanlığı`na aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu`nu 10 Ağustos tarihinde Çankaya Köşkü`ne çıkarmak için Çanakkale`de uzlaşı adayına destek veren 3 partinin İl Başkanları bir araya geldi. DSP ile Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanları mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamadı.

466
Çatı adayı olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu`nun Cumhurbaşkanlığı`na seçilmesi için kentte yürütülecek çalışmalarına startı verildi. CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, MHP İl Başkanı Mustafa Doğan, DP İl Başkanı Melih Fenercigil, uzlaşı kültürünün sergilendiği Çanakkale`de basın toplantısı düzenlediler. CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan`ın da katıldığı toplantıda, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`nun ilk turda Cumhurbaşkanlığına seçilmesi için söz verilirken; “İlk turda bu işi bitireceğiz” mesajı verildi.
 
 
Karagöz; “Beklentimiz ilk turda adayımızın seçilmesidir”
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, uzlaşı adayına destek veren partilerin il başkanları olarak beklentilerinin İhsanoğlu`nun ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmesi yönünde olduğunu belirterek; “5 partinin Genel Merkezi, sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nu Cumhurbaşkanlığı seçiminde desteklemek için ortaya bir irade koydu. Bizlerde İl Başkanları olarak bu iradenin takipçisi ve savunucusu olacağız. 5 partinin il başkanı olarak Cumhurbaşkanı adayımızın ilk turda seçilebilmesi için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz. Zaman zaman beraber hareket ettiğimiz partilerimizin il başkanlarıyla birlikte ortak çalışmalar yapacağız. Örgütler kendi çalışmalarını bağımsız olarak kendileri yürütecekler. Zaman zamanda birlikte bu çalışmaları yürütecekler. İl Başkanları olarak önce örgütlerimizi harekete geçireceğiz. İlçelerimizde ilçe başkanlıkları da bir çalışma stratejisi izleyecekler. Bu çalışmalar sonucunda gerçek beklentimiz birinci turda adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu`nun seçilmesidir” dedi.
 
Doğan; “İhsanoğlu milletin adayıdır”
MHP İl Başkanı Mustafa Doğan ise; “Sayın Başbakanın, Cumhurbaşkanı adayımız hakkında ifade ettiği yanlış bir tanım var. CHP ve MHP`nin adayı diyor. Oysa bu bir çatı adayıdır. Diğer bir tabirle milletin adayıdır. Milletimizin bağrından çıkan şaibesiz, tertemiz duruşuyla bu makama yakışacak Ekmeleddin İhsanoğlu`nu ilk turda seçmek için elimizden gelen bütün gücü göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nu ilk turda seçerek bir makam nasıl layıkıyla idare edilebilir onun rakibi olan beyefendiye de göstereceğiz” diye konuştu.
 
Fenercigil; “Türkiye`ye hayırlı olsun”
İhsanoğlu`nun Türkiye`yi Cumhurbaşkanlığı makamında çok iyi temsil edeceğine yürekten inandığını kaydeden DP İl Başkanı Melih Fenercigil şu şekilde konuştu: “Ekmeleddin İhsanoğlu`nu çok uygun bir aday olarak görüyoruz. Bütün Türkiye`de bunu böyle kabul ediyor. İhsanoğlu`nu tanıtmak ve seçmenlerin tamamını sandığa götürmek için çalışacağız. İhsanoğlu`nun Türkiye`yi Cumhurbaşkanlığı makamında çok iyi temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Türkiye`ye hayırlı olsun. 5 partinin bir araya gelip Türkiye için bu ortaklığa girmesi ilk defa oluyor. Bu son derece gurur verici ve bu ortaklıkta yer almaktan dolayı şeref duyuyorum.”
 
Soydan; “Türkiye, 11 Ağustos sabahı özgürlüğe uyanacak”
10 Ağustos tarihinde seçmenlerin İhsanoğlu`nu destekleyerek Cumhurbaşkanı olarak seçeceğini kaydeden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “İnsan haklarını savunan bütün insanların oluşturduğu partiler, demokrasiyi ve özgürlüğü seçmiştir. Kendi ve yandaşlarının çıkarları için değil, ülkenin çıkarları için bir araya gelmişler ve bir adaya destek vermişlerdir. Duyarlılık gösteren herkese çok çok teşekkür ediyorum. Kendinden olmayanlara düşman olan ve insanları ayıran Recep Tayyip Erdoğan var. Bir de herkese eşit yaklaşan bir Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu var. İşte Türkiye böyle bir seçenekle karşı karşıyadır. Onun için bu kadar parti bir araya gelmiştir. İnsanlar kendi ve çocuklarının geleceği için Sayın İhsanoğlu`na destek vermektedirler. Çünkü içeride huzurumuz kalmamıştır. Bu seçimde iki sonuç var. Ya Türkiye Cumhurbaşkanını seçecek ya da Türkiye kendisini bataklığa götürecek diktatörü seçecek. İlk turda bu işin biteceğine inanıyoruz. 10 Ağustos akşamı Türkiye`de yeni bir gün başlayacak. İnsanlar demokrasiye ve özgürlüğe uyanacaktır” dedi.
 
Sarıbaş; “Mutlaka oylarınızı kullanın”
10 Ağustos tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkı sandık başına giderek oy kullanması için uyaran CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Türkiye`de uzlaşma kültürü anlamında bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu uzlaşma kültürü barışın hakim olduğu Türkiye için çok önemli olacak. Cumhurbaşkanı adaylarına baktığımızda, halkın adayı olarak ortaya çıkan Ekmeleddin İhsanoğlu`nun diğer adaylardan çok farkı var. Biz bir partinin başkanını ya da genel başkan seçmiyoruz. Biz Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Cumhurbaşkanlığı tarafsız, herkese eşit olan bir makamdır. Türkiye`de yaşayanlar bu makamın kıymetini bilirler. İhsanoğlu`nun Cumhurbaşkanı olarak seçileceğine inanıyorum. Bunun içinde elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Halkı baskı altına alan ve Türkiye`de başkanlık sistemini kurmaya çalışan bir zihniyet var. Diğer tarafta ise tam tersi Cumhuriyetin ilkelerini savunacak olan ve halkı kucaklayacak olan bir aday var. Mutlaka halkımız sandığa gitmeli. Sandığa gitmeyen oy bilin ki Erdoğan`a iki oy sayılır. Bu nedenle mutlaka halkımız oy hakkını kullanmalı” şekliden konuştu.
Paylaş