havadurum

“İlçe başkanı CHP’ye zarar veriyor”

CHP Merkez İlçe Örgütü`nün düzenlediği Danışma Kurulu Toplantısı`nda söz hakkı verilmeyen CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant, meclis üyelerinin de katıldığı bir basın açıklaması düzenleyerek CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder`i yerden yere vurdu.

1096
 
 
CHP Merkez İlçe Örgütü tarafından geçtiğimiz gün düzenlenen ve yerel seçimlerin değerlendirildiği CHP Danışma Kurulu toplantısında Nalbant`a söz hakkı verilmemesi ile başlayan süreç, CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant ile CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder arasındaki iplerin gerilmesine neden oldu. İl Genel Meclisi CHP Grubu Toplantı Salonu`nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP İl Genel Mecilisi Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant, hem parti içerisinde hem kent halkıyla hem de sivil toplum örgütleri ile kavgalı olduğunu iddia ettiği Önder`in Çanakkale`de CHP`ye zarar verdiğini söyledi. Başta CHP İl Başkanı Hamza Karagöz olmak üzere tüm parti yetkililerini, Danışma Kurulu`nda kendisine söz hakkı vermeyen Önder hakkında gereğini yapmaya davet eden Nalbant; “Geçirdiğimiz mahalli idareler seçim kampanyası döneminde il genel meclisi adayları olarak yüzünü bir dakika bile görmediğimiz ilçe başkanının marifetleri bu olayla sınırlı değildir. Adı geçen ilçe başkanı bir çok partili ile kavgalıdır. Halk ile ilişkileri bozuktur. Gençlik ile de kavgalıdır. Çanakkale’deki tüm Sivil Toplum Örgütleri ile de kavgalıdır. Yakın zamana kadar Çanakkale Belediye Başkanı ile de kavgalıdır. Bu saatten sonra il genel meclisi üyeleri ile de ilişkisi bozulmuştur. Artık ilçe başkanı Çanakkale’de CHP`ye zarar vermektedir. Başta il başkanı olmak üzere yetkilileri gereğini yapmaya davet ediyorum” dedi.
 
“Tatsızlığa meydan vermemek için salondan ayrıldım”
CHP Danışma Kurulu`nda yaşanan söz hakkı ile ilgili süreci değerlendiren Nalbant; “CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu, kamu oyununda bildiği gibi 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 13:00 te Belediye Nikah Salonunda yapıldı Sözü edilen gün toplantı saatinden 20 dakika önce toplantıya katılmak üzere salona geldim. Toplantının başlaması ile birlikte konuşma talepleri alınmaya başlandı. Ben de konuşmak istediğimi görevliye not ettirdim. Bu işleme tanık olan kişilerde yanımda idi. Bir yandan toplantıyı izlerken bir yandan da konuşma sıramın gelmesini bekledim. Konuşma talebinde bulunanların büyük bölümü, toplantıya sonradan gelip söz isteyenlerde dahil konuşmalarını tamamladı. Şahsıma söz verilmeyince otomatik olarak divan başkanlığı görevini de üstlenen ilçe başkanı Nejat Önder’e giderek durumu sordum. İlçe başkanı konuşma başvurusu yapmadığım bu yüzden de konuşamayacağımı bildirdi. Bende başvurumu zamanında yaptığımı konuşmak istediğimi belirttim. Konuşma vermeyeceği konusunda ısrarlı olunca yerime oturdum. Olaya tanık olan arkadaşlarda bu haksız tutuma tepki göstererek ilçe başkanı ile görüştüler. Ancak olumlu sonuç almak mümkün olmadı. Salonda bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’da bu haksızlığın düzeltilmesi için ilçe başkanı Nejat Önder’le görüştü. Bu görüşmeden de sonuç çıkmadı. Bu gelişmeler il başkanının, milletvekillerinin ve salonda bulunan 200 dolayında kişinin şahitliğinde gerçekleşti. Bunun üzerine tatsızlığa meydan vermemek için salondan ayrıldım. Hiç arzu etmememe rağmen salon dışında konuşacağımı da söyledim” diye konuştu.
 
“Parti yetkilileri gereğini yapmalı”
“Geçirdiğimiz mahalli idareler seçim kampanyası döneminde il genel meclisi adayları olarak yüzünü bir dakika bile görmediğimiz ilçe başkanının marifetleri bu olayla sınırlı değildir” diyen Nalbant şu şekilde konuştu: “Adı geçen ilçe başkanı bir çok partili ile kavgalıdır. Halk ile ilişkileri bozuktur. Gençlik ile de kavgalıdır. Çanakkale’deki tüm Sivil Toplum Örgütleri ile de kavgalıdır. Yakın zamana kadar Çanakkale Belediye Başkanı ile de kavgalıdır. Bu saatten sonra il genel meclisi üyeleri ile de ilişkisi bozulmuştur. Artık ilçe başkanı Çanakkale’de CHP`ye zarar vermektedir. Başta il başkanı olmak üzere yetkilileri gereğini yapmaya davet ediyorum.”
Paylaş