havadurum

“İftar rezaleti zincirleme devam ediyor”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Cuma günü mesai bitimine yakın Valilik`ten yazı geldiğini ve AKP`nin Kepez`de “son dakika” iftar organize ettiğini ifade ederek sert tepki gösterdi. “Bu işin şekli ve yöntemi bu değildir” diyen Mutan, “Bakın arkadaşlar, burada bir iş yapılacaksa, bu halkın seçtiği belediye başkanına sorulur. Bu sorulmazsa, biz adam yerine konulmuyoruz demektir. Bizi adam yerine koymuyorlarsa biz de kimseyi adam yerine koymuyoruz” dedi.

1693
 
AKP`nin iftar organizasyonları bu yıl Ramazan ayının yine en çok tartışılan konularından biri oldu. Parti amblemleri ile hazırlanan iftar yemeklerinin siyasi şova ve propogandaya dönüştüğü eleştirileri artarak devam ederken, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, son dakika organizasyonuna tepki gösterdi. Mutan, geçen yıl gerçekleşen iftarı da hatırlatarak, iftarların devlet koruması ile yapıldığını vurguladı. “Başlığını nasıl atarsınız bilmiyorum ama, ben bir başlık atayım isterseniz; AKP`nin iftar rezaleti zincirleme devam ediyor” diyen Mutan, “Geçen yıl Kepez beldemizde devletin de şefaatiyle, korumasıyla, meydan işgal edildi. Parti kayıtlarından, promosyona, siyasi propogandadan parti bayraklarının asıldığı bir iftar organizasyonu gerçekleşti. Geçen yıl Çanakkale`de de yaşandı kordonda biliyorsunuz, hatta orada maddi hasarlı zarar da verildi. Ben geçen yıl yoktum, bu yıl burdayım. Yine bir vur-kaç, yine bir oldu-bitti noktasından hareketle Kepez`de iftar vermeye çalışıyorlar” şeklinde tepki gösterdi.
 
 
“Bize sorulmuyor bile”
“Yine devletin sopasıyla, `sopasıyla` diyorum, çünkü geçen yıl da aynı sopa kullanıldı” diyen Mutan, “Direkt valiliğe yazılar yazılıyor, yer tahsisi yapılıyor, burada, bu halkın seçmiş olduğu bir belediye başkanına `acaba burada bu iftar yapılabilir mi?` diye sorulmuyor bile. Ben bu halkın seçtiği bir belediye başkanıyım. Hangi sokata, hangi caddede, ne türlü bir fonksiyon, ne türlü bir arıza, ne türlü bir durum varsa bu çok rahat sorulabilir ve uygun koşullar oluşabilir. AKP merkez ilçenin talebi üzerine, Kepez`de iki tane iftar veriliyor. Biri de 960`ta Cami`nin etrafında. Verilebilir mi? Verilebilir uygundur” ifadelerini kullandı.
 
 
“Bize bu haksızlığı yaşatmayın”
“Ben dün sayın valimizle yaşadığım diyaloğun bir kısımını size aktaracağım” diyen Mutan, Vali Çınar`a “bize bu haksızlığı yaşatmayın” dediğini de söyledi. Mutan, “Bana bu konu AKP`li meclis üyesi Okan Sezgin tarafından şifai olarak iletildi. Yer tespiti üzerinden gidince, `sevgili Okan` dedim; `Bak, Vali Mustafa Bey Caddesi`nde yapılamayacağını söyledim. Biz belediye olarak, her gün iftar veriyoruz. Bu bölgenin iftarını da Bademlik Mevki denilen küçük bir alanda, yaklaşık bin-bin 500 kişilik bir alanda verdik. Hem de 6 gün üst üste verdik.   Bakın bu Caddede bir okul var, okulun koskocaman bir bahçesi var, sayin valiyi de bunları arz ettik. `Ben diğer tarafa ileteyim` dedi. `Israr ederlerse` dedi, `kendileri bilir` dedim. `devletimizin başısın, büyüğüsün. Boynumuz kıldan ince` dedim. Ama `Bize bu haksızlığı lütfen yapmayın` da dedim” şeklinde konuştu.
 
 
“Vali bey ile iki kez görüştüm”
Mutan, Vali Çınar ile iki kez görüştüğünü açıklayarak, “Bakın arkadaşlar burada bir iş yapılacaksa, bu halkın seçtiği belediye başkanına sorulur. Bu sorulmazsa biz adam yerine konulmuyoruz demektir. Bizi adam yerine koymuyorlarsa biz de kimseyi adam yerine koymuyoruz. Çok kararlıydım, buraya geldim, arkadaşlarım beni ikna ettiler. Yoksa ben onların bu caddeyi işgalinden, böyle bir ayıp ile işgal ettirmektense, ben burayı araçla gereçle işgal etmeyi düşündüm. Arkadaşlarım, `boş ver, bu ayıp da onlara kalsın` dediler. Ben burada bu olayı sizlerin aracılığı ile bu halkın vicdanına sunuyorum. Arkadaşlar bu yol Vali Mustafa Bey Caddesi, bir gün önce verilen dilekçenin, ertesi gün saat 5`te fakslanarak bizlere ulaştırılıyor. Vali Bey ile iki kez bu konuyu görüştüm. Hatta bana söyledikleri, bu tür gösterişli, şaşalı iftarların kimseye bir fayda getirmeyeceği şeklindeydi” dedi.
 
“Aklın yolu birdir”
Mutan, açıklamasında “Burada caddede görüntü verme amacındalar. Bunun daha ötesi şu ana caddede de yapabilirlerdi. Biliyorum bindirmeler de gelecek Çanakkale`den oradan buradan. Burası bir keşmekeş olacak. Bunu Kepez`e bir gün, bir saat, bir dakka dahi olsa kimsenin yaşatmaya hakkı yok. Bize yapılan bu haksızlığa karşı, susmama, dilsiz şeytan olmama adına, bu konuşmayı sizlerle paylaşıyorum. Aklın yolu birdir. Diplomasinin son ayağı olarak burada iş yeri olan sevgili Mert Mildon`u da aradım. `sevgili Mert, araya gir bu iş daha sakin gerçekleşsin` dedim” ifadelerini kullandı.
 
“Seneye zaten yoklar, çünkü seçim yok”
“İbadet gizlidir” diyen Mutan, “İbadet şovla, ibadet bayrakla, ibadet siyasi propogandaya dünüştürülerek birşeyler kutlanır mı? Geçen yıl bunu yaptınız, bize bunu yaşattınız. Bizim bu derecedeki tepkimizin altında yatan da bu. Benim meydanımda, gelip mikrofonu alıp, `seni sandığa gömeceğiz` dediniz. Böyle bir ayıp olur mu? Evet bu ayıplar yaşandı bu beldede, bu ayıpları yaşamaya devam etmek istiyorlar. Dün meydandaydılar, buraya indiler, seneye zaten olmayacaklar. Neden? Seçim yok çünkü. Bakın ibadeti bile, inancı bile kendilerine alet eden bu zihniyeti kınıyorum” dedi.
 
“Gidin ibadetinizi adam gib bir yerde yapın”
“Ben bunları Allah`a havale ediyorum” diyen Mutan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Mübarek Kadir Gecesi, Kuran`ın indirilmeye başlandığı gün, Allah, inşallah bunlara akıl falan da indirir ve bu zihniyetten vazgeçerler. Ama vazgeçeceklerini zannetmiyorum. Ben inanıyorum ki, sağ duyulu bu halk, bunları bu zihniyeti ile hem Kepez`e hem de bu ülkede sandığa gömecektir. Bu iş de başlamıştır. Nerede başlamıştır Taksim`de başlamıştır. Kepez`de devam edecektir. Bütün ülkenin her karış toprağında da devam etmek zorundadır. Bize yapılan bu haksızlığa karşı da susmamaya devam edeceğim. Önümüzdeki hafta da burada bu rezaleti kayıt altına alacağım. Gidin ibadetinizi adam gibi bir yerde yapın. Umarım bu mesajı alırlar, mutabakat noktasında bizleri ve Kepez halkını incitmeden ibadetlerini gerçekleştirirler. Ötesi artık kime söylenirse onu da halkın diline bırakıyorum. Sandık da zaten yakında kurulacak, her yerde kurulucak, hep birlikte herşeyi göreceğiz.”
Paylaş