havadurum

“Huzuru ve güvenliği sağlamak için görevdeyiz”

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü`ne yaklaşık bir ay önce atanan İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, kentin huzuru ve güvenliğini sağlamak için çaba sarf edeceklerini söyledi. Polisevinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Özden, gazeteci Cemal Oral`a yapılan saldırı ile ilgili soru üzerine ise konuyla ilgileneceğini kaydetti.

718
 
Çanakkale`de görev yapan basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluşan İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, kent ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çanakkale`de görev yapmaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Özden; “Kimseyi üzmeden ve kırmadan hoşgörü içerisinde görevimizi layıkıyla yerine getirmek istiyoruz. Çanakkale halkı tüm olaylar karşısında gayet hoşgörülü. Bizim tek gayemiz, kentteki huzur ve güvenliği en iyi şekilde temin edebilmektir. Halkın bizden beklentisi de bu. Kim olursa olsun, biz herkese eşit ve saygılı bir biçimde davranacağız. Suç varsa, hukuki çerçeve içerisinde gereği ne ise yapmak suretiyle insan onurunu da en üst seviyelerde tutmak suretiyle görevlerimizi ifa etme anlaşımız olacak. Bir takım olumsuz gelişmelerden dolayı maalesef en fazla yıpranan kurumlardan bir tanesi polis teşkilatıdır. Ama bu imajı biz tekrar eski haline kavuşturmak zorundayız. Halkımızın da bu yönde desteklerini bekliyoruz. Çünkü bu halka hizmet için buradayız. Asayişi ve güvenliği sağlamak için buradayız” dedi.
 
 
“Biz düşman değiliz”
“Bizim kimseyle bir kırgınlığımız ya da savaşımız olamaz. Biz düşman değiliz” diyen Özden; “Asla insanları incitme ya da üzme anlamında bir davranışımız olamaz. Belli hukuki prosedürler var. Buna uymak zorundayız. Biz kimseyi ötekileştirmek, dışlamak durumunda değiliz. Kim hangi düşüncede olursa olsun, bizim kardeşimiz ve dostumuzdur. Biz olaya bu çerçeveden yaklaşıyoruz. Çünkü, bizim görev anlayışımızda şuna şöyle buna böyle davranacaksın gibi bir anlayış yoktur” şeklinde konuştu.
 
 
“Konuyu araştıracağım”
Bir gazetecinin, meslektaşı Cemal Oral`a yönelik düzenlenen saldırının aylar geçmesine rağmen aydınlatılmadığını gündeme getirmesiyle konuyu araştıracağını belirten İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden; “Bu konuyla ilgileneceğim. Gerekli araştırmayı yapıp kamuoyuna bilgi vereceğim” dedi. Özden, toplantının ardından basın mensuplarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.
Paylaş