havadurum

“Hükümet 10 yıldır ada halkını kaderleriyle baş başa bırakmıştır”

TBMM Çevre Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, Gökçeada ve Bozcaada’nın son 10 yıldaki ekonomik ve sosyal gelişimi hakkında TBMM`ye verdiği soru önergelerine gelen cevap üzerine açıklama yaptı.

591
TBMM`ye verdiği önergeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen yanıtın, AKP hükümetinin 10 yıldır Gökçeada ve Bozcaada’da yaşayan vatandaşların ekonomik ve sosyal gelişimi için hiçbir şeyin yapılmadığı itirafının bir belgesi niteliğinde olduğunu belirten CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “İlgili önergelerime sayın başbakanın verdiği yanıt, hükümetin 10 yıldır Gökçeada ve Bozcaada’da yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal gelişimi için hiçbir şeyin yapılmadığı itirafının bir belgesi niteliğindedir. Hükümet 10 yıldır adaları sahipsiz bırakmış, adalarda yaşayan vatandaşlarımızı kaderleriyle baş başa bırakmıştır. 10 yıldır adaların coğrafi, kültürel ve tarihi dokusunu bozmadan hiçbir yatırım yapılmamış, hiçbir proje yaşama geçirilmemiştir.
Tarihi ve coğrafi özellikleri öne çıkarılarak turizm potansiyeli artırılamamış, bölgede yaşayan vatandaşlarımıza özel teşvikler sağlanamamıştır. AKP Hükümetinin, stratejik önemi, eşsiz coğrafyası ve doğa güzelliği olan adalarımızı ülkemizin ve dünyanın cazibe merkezi haline getirecek hiçbir çalışması projesi ve hedefi bulunmamaktadır. Özellikle Bozcaada da üzüm ve şarapçılık sektörünün desteklenmesi ve geliştirilmesi gerekirken AKP hükümeti döneminde çıkarılan yasalarla Bozcaada da şarapçılık ve üzüm sektörüne büyük darbe vurulmuştur.
Eşsiz coğrafyası ve stratejik öneme sahip Gökçeada’da ise maden arama ve işletme faaliyetleri ve izinleri konusunda özel statüde değerlendirilmemesi Gökçeada’nın geleceğini tehdit etmektedir” dedi.
Paylaş