havadurum

“Hrant katledilişinin yıldönümünde bir kez daha vuruldu!”

Eğitim-Sen Yürütme Kurulu, Hrant Dink’in katledilişinin yıldönümünde sonuçlanan dava ile birlikte bir kez daha vurulduğunu bildirdi.

703
Eğitim-Sen Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün Gazetesi yazarı Hrant Dink, bundan tam 5 yıl önce geleceği açıkça bilinen bir sonuçla katledildi. Ve 19 Ocak 2007’den bu yana organize olduğu bilinen Hrant Dink cinayeti aydınlatılmadı.
 
Cinayeti bilip sessiz kalan Emniyet yetkilileri, devlet içinde planlayanlar, delilleri ört bas edenler, cinayetten önce Hrant’ı ziyaret edip tehdit eden devlet görevlileri, adalet önüne çıkarılmadan, herkes tarafından bilinen örgüt ‘yok edilerek’ dava sonlandırıldı.
 
Ne üzücüdür ki, herkes tarafından bilinen örgütü yok eden AKP, Dink cinayetini araştıran gazeteci Ahmet Şık ile Nedim Şener başta olmak üzere gerçeği yazan tüm gazetecileri, yazarları, sendikacıları, Kürtleri, bilim insanlarını, öğrencileri, yaşamına, doğasına, okuluna sahip çıkanları, emekten, demokrasiden, özgürlükten, barıştan ve kardeşlikten yana olan herkesi her gün bir yenisini ürettiği ‘örgütlerin üyesi’ olmak suçundan tutuklayabilmektedir.
 
Eğitimi her gün gerici içerikle donatarak bir bebekten katil yaratanlara, ırkçı-şoven zihinlerle kardeşlerimizin katledilme-sine sebep olanlara, AKP’nin demokrasi ve adaletine karşı; “Bu dava biz bitti diyene kadar bitmez” diyoruz ve gerçek adalet yerini bulana kadar mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyor, Hrant’ı sevgiyle anıyoruz.”
Paylaş