“Herkes yaşam için elini taşın altına koymalıdır”

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak cezaevlerindeki açlık grevleri için “Hükümetin, ölümler gerçekleşmeden harekete geçmesi, gereken adımları atması zorunludur.Ayrıca Tutuklu ve hükümlülerin sağlıklarına zarar verebilecek her türlü girişimden kaçınılmalıdır” dedi.

411
Açlık grevlerinin 60. gününe vardığını, bunun son derece kritik bir gelişme olduğunu kaydeden Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu ölümlerin başlamasının, toplumsal barışı geri dönülmeyecek şekilde yok edeceğini belirterek; bu durumun özlenilen barış ortamına büyük darbe olacağının başta hükümet ve bütün kesimlerin farkında olması gerektiğini bildirdi. Büyük endişeyle süreci takip ettiklerini Belirten ÇGD ;”dün yaptığımız acı haberleri bugün tekrarlamak istemiyoruz. Bizler artık biten bedenlerin haberlerini yapmak istemiyoruz” dedi.
 
Hükümeti uyaran bu ölüm oyununu bırakmasını söyleyen ÇGD açıklamasını şöyle sürdürdü:”Anneler cezaevi önlerinde yürekleri ağızlarında, çocuklarına ilişkin kötü haberleri duymamak için dua ediyor. Herkes ayakta… Bütün duyarlı toplum kesimleri gibi biz gazeteciler de biliyoruz ki, açlık grevlerine başlayan eylemcilerin ölümleri an meselesi. Zaman onların aleyhine ilerliyor. Hükümet, “çözüyoruz, sesinizi duyduk” şeklindeki açıklamalarında vazgeçip bir an önce, açlık grevlerin son bulması için gereken adımları atması gerekmektedir. Bu inadın kimseye faydası olmayacağının bilinmesi lazım. Hala “koster bozuk” gibi komik gerekçelerin arkasına sığınmak, hükümetin içinde bulunduğu ruh halini çok açık olarak ortaya koymakta. “Koster bozuk” savunması hükümetin aslında bu sorunu kısa sürede çözemeyeceğini kanıtıdır. Büyük endişeyle süreci takip ediyoruz. Dün yaptığımız acı haberleri bugün tekrarlamak istemiyoruz. Bizler artık biten bedenlerin haberlerini yapmak istemiyoruz. Herkes yaşam için elini taşına altına koymalıdır.”
Paylaş