havadurum

“Herkes iyi konutlarda yaşamayı hak eder...”

Kentte faaliyete geçen Kilit Yapı Mimarlık Hizmetleri`nin açılışı dün gerçekleştirildi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın da katıldığı açılışta Kilit Yapı Mimarlık Hizmetleri`nin genç sahibi Mimar Büşra Karagöz, “Hep birlikte Çanakkale`mizi daha güzel bir hale getirebiliriz. Çünkü herkes iyi konutlarda yaşamayı hak eder, herkes iyi binalarda çalışmayı hak eder” dedi.

1529
 
Eğitimini tamamladıktan sonra Çanakkale`ye gelerek mesleki yaşamını sürdüren Mimar Büşra Karagöz, “Kilit Yapı Mimarlık Hizmetleri” isimli iş yerini faaliyete soktu. Dün gerçekleştirilen açılış töreni ile kentin ekonomik hayatına ve konut sektörüne giriş yapan Karagöz, mesleğini memleketi olan Çanakkale`de sürdürmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın da katıldığı açılış töreninde konuşma yapan Karagöz, “İstanbul Teknik Üniversitesi`nde öğrenimimi tamamladıktan sonra, Acıbadem Hastaneleri`nde çalıştım. Sonrasında Çanakkale`ye, memleketime dönmek istedim. Çevremizdeki birçok insan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere gidip, öğrenimlerini gördükten sonra oralarda kalıyorlar. Ben kendi memleketime dönmek istedim. Burada mesleki hayatıma devam etmek istiyorum” dedi.
 
 
“Çanakkale daha güzel bir hale gelmeli”
“Hep birlikte Çanakkale`mizi daha güzel bir hale getirebiliriz” diyen Karagöz, “Çünkü herkes iyi konutlarda yaşamayı hak eder, herkes iyi binalarda çalışmayı hak eder. Konut sektörü insanlık mevcut olduğu sürece, var olmaya devam edecektir. Küçüğünden büyüğüne tüm projelere aynı önemi göstermek gerekiyor. Bu bilinç ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim için 100 metrekarelik iş de aynıdır, bin metrekarelik iş de aynıdır. Bu felsefe ile iş hayatına giriş yapıyorum. Dilerim başarılı bir şekilde devam ettiririm” ifadelerini kullandı.
 
“Mimarlar birer sanatçıdırlar”
“Hemşerimiz, genç bir mimarın bir büro açıyor olmasından biz sadece mutluluk duyarız” diyerek konuşmasına başlayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Çünkü bu kentte yetişmiş, nitelikli insanların yerleşmesi ve iş hayatına atılmaları son derece önemli. Gelişmekte olan bir kent Çanakkale. Tabiatıyla yapı sektöründe önemli atılımların söz konusu olduğu bir il. Kişilikli binaların yapılması çok önemli. Hep söylüyorum, mimarlar ber kentin yüzünü oluşturur, yaşam alanlarını oluşturur. Mimarlar bir mühendis değil, birer sanatçıdırlar. Sanat yöne, estetik yöne daha ön planda olan bir meslektir” şeklinde konuştu.
Paylaş