“Her akşam eylemdeyiz”

Taksim Gezi Parkı ile başlayan ve bütün Türkiye`de yankı bulan eylemlere Çanakkaleli hanımların desteği devam ediyor. Eylemleri değerlendiren vatandaşlar, yapılan eylemlerin kadınların eve ve mutfağa hapsolmak istemediğinin göstergesi olduğuna işaret etti.

1306
Bayramların yasaklanması, laik düzenin bozulması ve kadınlara yapılan baskıların artması gibi kaygılarla tencere ve tava ile yapılan eylemleri değerlendiren vatandaşlar, yapılan eylemlerin kadınların eve ve mutfağa hapsolmak istemediğinin göstergesi olduğunu belirttiler.
 
 
Gülşah Gülşahin: Taksim Gezi Parkı`nda başlayan direnişi destekliyorum. Kadınlara yapılan baskı ve Erdoğan`ın küstahlığı sonucunda bu noktaya gelindi. Hükümet söylemlerle insanların özel hayatına müdahale ederek, yatak odasına kadar girdi. Ben de eyleme gidiyorum, her akşam eylemdeyiz. Millet sokaklara döküldü. Tencere, tava ile yapılan eylemler kadınların mutfağa hapsolmadığını gösterdi.
 
 
Arzu Güneş: Eyleme tam destek veriyorum, köküne kadar da devam. Bayramlarımız engellendi, ülke laiklikten çıktı. Gelinen bu nokta patlamanın bir göstergesi. Türkiye`de seçim sisteminin de değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Oylama sisteminin güvenli olduğuna inanmıyorum.
 
 
 
Sevtap Seçkin: Türkiye`de alınan kararlar halkın fikrini sormadan alınıyor. Hükümetten ve Erdoğan`dan halkın görüşlerine ve yapılan eylemlere duyarlı olmasını bekliyoruz. Ayyaş, çapulcu şeklinde toplumun kesimlerine dil uzatılmasının da son derece büyük saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak milleti temsil eden kişinin millete dil uzatması çok yanlış. Benim geçmişime benim Atatürk`üme ayyaş denilmesi bana çapulcu denilmesinden daha ağır. Kimse benim geçmişime hakaret edemez, dil uzatamaz.
Paylaş