havadurum

“Havaalanı konusunda AKP işin kolayına kaçtı”

Havaalanı pistinin uzatılması ve genişletilmesi çalışmalarını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, “Havaalanının başka yere taşınması kentin önünü açacaktı. Ama AKP’nin işine gelmedi. Kolayına kaçtılar” dedi.

842
Çanakkale kent içinde kalan havaalanı pistinin bir yıl sonra 2300x 45 metrelik bir boyuta ulaşma-sının kenti adeta kilitlediğini ileri süren Soydan, yapılan işin yanlış olduğunu öne sürdü. Gelişmeleri değerlendiren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, havaalanının başka yere yapılması önerisinde bulunduğunu ifade ederek; “Benim önerim olsaydı Çanakkale de yaşam ve yerleşim kolaylaşacaktı. AKP işin kolayını yapmıştır. Bunun acıları önümüzdeki yılarda bütün kent halkının hissedeceği şekilde çıkacak ” dedi.
 
 
Çanakkale kent içinde kalan havaalanı pistinin bir yıl sonra 2300x 45 metrelik bir boyuta ulaşacağı bildirildi. Gelişmeleri değerlendiren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, havaalanının başka yere yapılması önerisinde bulunduğunu ifade ederek; “Benim önerim olsaydı Çanakkale de yaşam ve yerleşim kolaylaşacaktı. AKP işin kolayını yapmıştır.Bunun acıları önümüzdeki yılarda bütün kent halkının hissedeceği şekilde çıkacak ” dedi. Soydan şunları söyledi; “Havaalanının şu anda bulunduğu yer Çanakkale’nin imarını ve genişlemesini etkiliyor. Havaalanı oradan kaldırılırsa Çanakkale daha rahat genişleyebilir. Daha derli toplu olurdu. Böyle bir talebimiz vardı. Vatandaşında bu yönde bir talebi vardı. Ama sivil toplum örgütlerinin de bu işin üzerine gitmeleri gerekirdi. Bu bence olabilirdi. Hatta Bakana ‘Havaalanının olduğu yeri satarsanız, beş tane havaalanı yaparsınız’ önerisini dile getirmiştim. Çanakkale’ye yakın bir yerde havaalanı yapımı için yer aranabilirdi. Ama AKP günü kurtarmak amacıyla işin kolayına kaçtı”
 
“Yeterli yatırım yapılmadı”
Çanakkale’ye AKP iktidarı döneminde yeterli yatırımın yapılamadığını da söyleyen Soydan; “Çanakkale Karacaören ovasına doğru gidiyor. Bir kısmı da Kepez’e doğru gidiyor. Çanakkale’nin çok fazla gidecek yeri de yok. Çanakkale sıkış tepiş bir kent haline gelecek. Ama benim önerim olsaydı Çanakkale`de yaşam ve yerleşim kolaylaşacaktı. Bunlara bunu yapmak kolay gelmiştir. Çanakkale AKP döneminde yatırım alamayan bir kent. Yapılan yatırımlar, tamamlanamayan duble yollar, satılan kurumlardan belli, başka yere taşınan kurumlardan belli. AKP döneminde Çanakkale’nin gelişimi politika olarak unutulduğu için havaalanının taşınması konusundaki alternatif de hiç değerlendirilmeden artıları ve eksikleri ile tartışılmadan böyle bir karar alınmıştır. Bunun faturası yine Çanakkale’ye çıkacaktır. Orta vadede bu sıkıntıyı hep birlikte yaşayacağız” dedi.
Paylaş