havadurum

“Hassasiyet gösterilmesini talep ettim”

Gazetemizde yer alan makam araçlarının özel işlerde kullanılması konusundaki haber için açıklamalarda bulunan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna; “Bu konulara hassasiyet gösterilmesini arkadaşlarımdan rica ettim. Daha dikkatli davranmaları gerektiği hususunda bütün kamu personeline gerekli ikazları da yapacağız” dedi.

624
Gazetemizde yayınlanan; üst düzey bürokratların kendilerine tahsis edilen makam araçlarını özel işlerde kullanmaları konulu haber için; süreklilik haline gelmiş, suistimal noktasındaki durumlar konusunda kendilerine ulaştırılan herhangi bir şikayet olur ise gerekli işlemlerin yapılacağını belirten Vali Tuna; gerekli ikazları yapacağız diyerek, yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti: “Şuna karşıyım, bir yerden sadece görüntü alınıyor. Bu bir şeyin sürekli yapıldığını göstermek için yeterli değil. Böyle bir şey sürekli yapılıyorsa ve istismar durumu söz konusu ise tabii ki bunu usulüne uygun inceler, ondan sonra da gerekeni yaparız” dedi.
 
Gazetemizde yayınlanan; üst düzey bürokratların kendilerine tahsis edilen makam araçlarını özel işlerde kullanmaları konulu haber için; süreklilik haline gelmiş, suistimal noktasındaki durumlar konusunda kendilerine ulaştırılan herhangi bir şikayet olur ise gerekli işlemlerin yapılacağını belirten Vali Tuna; gerekli ikazları yapacağız diyerek, yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti: “Şuna karşıyım, bir yerden sadece görüntü alınıyor. Bu bir şeyin sürekli yapıldığını göstermek için yeterli değil. Böyle bir şey sürekli yapılıyorsa ve istismar durumu söz konusu ise tabii ki bunu usulüne uygun inceler, ondan sonra da gerekeni yaparız. Ama bir taraftan bizim konumunuzda olduğunuz zaman göz önüne almanız gereken başka şeyler var. Bu bir kere mi oldu? Üç defamı oldu? Yoksa sürekli midir? Rahatsız edici bir pozisyonda mıdır? Bu kişi kimdir? Kimler yapıyor? Bunlar hangi işlerde çalışıyorlar? Sorumluluk durumları nedir? Bunların hepsinin ayrı ayrı değerlendirilmesi lazım.”
 
Bürokratların çok farklı sorumluluklar ile çalıştığını ifade eden Vali Güngör Azim Tuna, düz mantık ile konuya yaklaşmanın doğru olmadığını söyleyerek şöyle devam etti: “Diyelim ki bunu bir kaymakam yapsa bunu söyleyemezsiniz. Çünkü kaymakam bir makam sahibidir. Temsil yapar. İşi gücü mesai saatleri ile sınırlı değildir. O da eşiyle çocukları ile örnek insandır o da tabi dikkat edecektir. Ama ailesi ile birlikte resmi bir iş yapmaktadır, temsil işini yapmaktadır. Makamı temsil ettiği için bir taraftan böyle değerlendirmek lazım. Bir taraftan da kişinin yaptığı çalışmaya göre değerlendirmek lazım. Öyle kişiler var ki, biz görev veririz gece gündüz demeden hafta sonu demeden çalışır. Mesaileri saat ile sınırlı değildir. Ekstrada maaş veremeyiz maalesef. Biraz daha onlara toleranslı davranırsınız. Kusur bulmak istedikten sonra herkeste kusur bulursunuz. Mesai saatlerinde insan ne kadar verimli çalışıyor. Ne iş üretiyor. Bunu değerlendirmek lazım. Bunun değerlendirmesini biz yapmaya çalışıyoruz. Bu noktada dediğim gibi bir suistimal varsa, süreklilik arz eden, göze batan; bunun bize intikal ettirilmesi halinde biz gerekli incelemeyi yaparız. Bu konulara hassasiyet gösterilmesini ben arkadaşlarımdan rica ettim. Daha dikkatli davranmaları gerektiği hususunda bütün kamu personeline gerekli ikazları da yapacağız.”
Paylaş