“Halkın vicdanında mahkum olacaklar”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dün yayınladığı basın açıklamasında AKP ile zabıtalar arasında çıkan ve bir türlü dinmek bilmeyen `Lokma krizi`ne değindi. Başkan Gökhan, konunun adli makamlara intikal ettiğini ifade ederek, “Bundan sonra hukuk ve adalet konuşacak ve herkes sonuçlarına saygılı olacaktır. Ancak yalan ve iftira ile yol almaya çalışanlar, dindar geçinip yalana sığınanlar, siyaset uğruna kadınları kullananlar halkın vicdanında sonsuza dek mahkûm olacaklardır” ifadelerini kullandı.

439
Beraat Kandili`nde kendilerine gösterilen yeri kabul etmeyip, izin verilmeyen yerde lokma dağıtımı yapmak isteyen ve bunun bir krize dönüşmesine neden olan AKP`lilerin açıklamaları devam ediyor. Konunun tüm taraflarının yer aldığı Çanakkale Belediye Meclisi`nde yaşanan tartışmalar ile yetinmeyip önceki gün açıklama yaparak, genel seçim siyasetini Çanakkale Belediyesi eleştirisi üzerinden yürütmeye devam eden AKP`ye, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`dan bir tepki daha geldi. Başkan Gökhan`ın oldukça sert tepkisini içeren basın açıklamasında, “Hafta başında kentimizde bir siyasi partinin mensupları ve zabıta memurları arasında yaşanan olay üzerinden, gerçek dışı anlatımlar, akıl tutulması denecek itham ve iftiralarla seçime sayılı günler kala kafa karışıklığı yaratılmaya, şahsım ve zabıta memuru arkadaşlarım üzerinden siyaset yapılmaya çalışılmaktadır” dendi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan imzalı açıklamada, “13 yıldır, her dönem artan sevgi ve ilgiyle, ülke rekoru denecek derecede oy alarak Çanakkale’nin Belediye Başkanı, halkımın temsilcisi Ülgür Gökhan olarak kim olduğumu, nasıl bir karakter yapısına ve dünya görüşüne sahip olduğumu anlatmaya gerek bile yok. Çanakkale halkı bana bu konuda ki güvenini defalarca göstermiş ve her fırsatta da göstermeye devam etmektedir. Ben de bu güven, sevgi ve ilgiye her zaman layık olmaya çalıştım ve yaşadığım sürece de layık olmaya devam edeceğim.
Yaşanan olaylar, olayların çarpıtılmasıyla başlatılan algı operasyonu günlerdir tüm taraflarca konuşulmuş, tartışılmış, görüntülerle de yaşananlar sabitlenmiştir. Ancak kurallara uymamanın yarattığı mahcubiyeti bastırmanın yollarını olayı farklı mecralara çekip, merkezinden saptırıp, mağduriyet yaratma sevdasında olanlara da son sözü söylemek gerekir.
İzinsiz olarak lokma pişirilerek dağıtılan alanda, yalnızca seçim kampanyaları sürecinde değil yılın hiçbir günü bu tarz isteklere izin verilmemektedir ve bu yetki de Belediye’ dedir. Kordon boyu Yönetmeliğimizin ilgili maddesinin `bu bölümde hiçbir şekilde sıcak ve soğuk yiyecek ve içecek üretimi yapılamaz` hükmü gereğince o alanda pişirerek bir gıda maddesi üretmek ve dağıtımını yapmak mümkün değildir” dendi.
MHP anlayışla karşılandı
ilgili açıklamada aynı etkinliğin yine aynı yer için MHP tarafından da yapılmak istendiği, ancak MHP`nin ilgili uyarıları dikkate alarak etkinliği İl Başkanlığı önüne aldığına da değinildi. Açıklamada, “Ayrıca YSK’nın 236 sayılı seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adayların, seçimin başlangıcı olan 10 Mart 2015 Salı gününden seçim propaganda süresinin son günü olan 6 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 18.00’e kadar, kendilerini tanıtıcı nitelikte, broşür, el ilânları, parti bayrağı, poster, afiş veya ses ve görüntü içeren CD, DVD gibi her türlü yayını dağıtmakta serbest olduklarına, Ancak; siyasi partiler ve adayların, yukarıda sayılanlar dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtmalarının, dağıttırmalarının veya bunları üçüncü kişiler ya da kurum ve kuruluşlar aracı kılınmak suretiyle dağıtılması yasaktır,kararı da seçim sürecinde yukarıda bahsi geçenlerin dışında kalan ürünleri dağıtmanın yasak olduğunu açıkça ifade etmektedir. İlginçtir ki; aynı gün ve saatlerde Milliyetçi Hareket Partisi’ de kordon da lokma dağıtma etkinliği yapacaklarını duyurduklarını ve yat limanı civarında bu etkinliği gerçekleştirmek istediklerini bildirmiş ve aldıkları olumsuz yanıtı ve gerekçesini de anlayışla karşılayarak, kendilerine gösterilen alanda etkinliklerini gerçekleştirmişlerdir” denildi.
“Zabıtalar görevini yaptı”
“Değerli Hemşerilerim; izinsiz ve kaçak olarak yapılan bu ayıbın üzeri kadına şiddet, siyasi parti kayırma, zabıtanın güç kullanması gibi aslı olmayan savsatalarla örtülmeye çalışılmaktadır” denilen açıklamada; “Konu açık ve nettir, ilgili kurumca izin verilmeyen bu etkinlik, kural ve kaide tanımaz, yakışıksız tavırlı, kötü üsluplu kişilerce, görevini yapmaya çalışan memura gözdağı verilerek, tehdit edilerek yapılmaya zorlanmış ve zabıta da sadece görevini yapmaya çalışmıştır. Zabıtalar görevlerini yapmaya çalışırken değil tek bir kadın hemşerimize şiddet uygulamak, el kaldırmak, bir temas dahi söz konusu olmamıştır. Benim özellikle kadınlara ve çocuklara karşı tavrım ve tarzım artık herkesçe bilinmektedir. Ayrıca ısrarla iddia ettikleri gibi zabıtalar şahsımdan hiç bir talimat almamışlar, görevleri neyi gerektiriyorsa onu yapmışlardır. Zabıtalar standa adeta kaçırılarak taşınan malzemeleri almaya gittiklerinde ise önlerine bir etten duvar örülmüş ve görevlerini yapmaları engellenmiştir. Taraflar adli mercilere gerekli şikâyetleri yapmışlar ve ifadelerini vermişlerdir. Bundan sonra hukuk ve adalet konuşacak ve herkes sonuçlarına saygılı olacaktır. Ancak yalan ve iftira ile yol almaya çalışanlar, dindar geçinip yalana sığınanlar, siyaset uğruna kadınları kullananlar halkın vicdanında sonsuza dek mahkûm olacaklardır” ifadelerine yer verildi. (Seçkin Sağlam)
Paylaş