“Güzide bir kurumun yöneticisine yakışmamıştır”

Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, sendikanın görüşme talebine yoğunluk nedeniyle randevu vermeyen ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner`e sert tepki gösterdi.

1234
Nezaket ziyareti taleplerini geri çeviren ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner`e bu tutumun yakışmadığını belirten Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş; “Türk Eğitim-Sen; Çanakkale’de 1650 üyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde 73’ü akademik olmak üzere 235 üyesi, Türkiye genelinde ise, 240.000 civarında üyesi bulunan bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Bağlı olduğu konfederasyon olan Türkiye Kamu- Sen’in; Türkiye genelinde 465.000 üyesi, Çanakkale’de 3500, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde ise, 118’i akademik olmak üzere 357 üyesi bulunmaktadır. Üniversiteler, yetiştirdiği beyinlerle, sahip olduğu dinamizmle,yeni fikirler ve buluşlar aracılığıyla, teknolojinin ve insanlığın ilerlemesine doğrudan katkı sunan eğitim ve bilim kurumlarıdır. Ayrıca, bilimselliğin ön plana çıktığı yer olması ötesinde; misyonu ve vizyonu gereği eğitimin yanı sıra felsefi açıdan bakıldığında, bulunduğu bölgenin bilinç ve kültür düzeyini yükseltme işlevini de üstlenirler. Her yönüyle lider, örnek, ilkeli ve demokratik yönetim modelleriyle bilimselliğin ve liderliğin gereğini yerine getiren, kucaklayıcı, birleştirici, doğru ve objektif davranışlar sergileyen kurumlar olması nedeni ile ülkemiz ve bizler için önemi büyük, değerli kurumlardır” dedi.
 
“Acaba konjonktür mü uygun değildir?”
“Türk Eğitim-Sen olarak, nezaket gereği, ülkemizin ve ilimizin göz bebeği kurumlarından biri olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nin Rektörü Sayın Prof. Dr. Sedat Laçiner’i ziyaret etmek için 09 Aralık 2013 tarihinde Rektörlük Özel Kaleminden randevu talebinde bulunulmuştur” diyen Demirbaş; “Ancak, 28 Aralık 2013 tarihinde Rektörlük özel kalemi geri dönüş yaparak, yoğunluk nedeniyle randevu verilemeyeceğini sendikamıza bildirilmiştir. Sayın Laçiner’in atanmasından sonraki süreçte; Türk Eğitim-Sen olarak, karşılıklı nezaket ziyaretlerinde bulunulmuştur. Yapılan ziyaretler sendikamız tarafından nezaket ölçüleri içerisinde memnuniyetle karşılanmıştır. Gelinen son nokta ise, sendikamız tarafından anlamlandırılamamakla birlikte, nezaket ziyareti talebimizi geri çevirmek suretiyle diyalog kapılarının tek taraflı olarak kapatılmış olduğu görülmektedir. Ancak; böylesi bir tutum uluslararası misyon ve vizyon sahibi olan, güzide bir kurumun yöneticisine yakıştırılamamıştır. Sayın Laçiner, gazete köşe yazarlığına, her hafta bir TV kanalında yayınlanan programa katılmaya vakit bulabiliyorken; Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen’i yok sayması manidar olmakla, beraberinde akıllarda soru işaretleri de bırakmıştır. Acaba konjonktür mü uygun değildir? Yoksa başka hesaplar, planlar mı engel olmaktadır?” şeklinde konuştu.
Paylaş