“Gönül rızaları ile yardım ettiler!”

Çanakkale`de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı III. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan`ın evini milli park işçilerine taşıttığı ve eşyalarını da milli park araçları ile taşıdığı iddia edildi. Fotoğraflarla servis edilen haber ile ilgili olarak Erdoğan, “Araç kiralayarak evimi taşıdım. İşçiler ise o saatte boştular ve yardım etmek istediler” dedi.

1318
Çanakkale, geçtiğimiz ay içinde AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu`nun basına servis ettiği Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü`nün evine belediye işçilerine taşıttığı iddiasını tartışmıştı. Sürücü evini taşıttığı şirket faturaları ile basının karşısına geçerek iddiaları, asılsız ve karalamaya dönük siyasi faaliyet olarak nitelendirmişti. Bu olay yeni yeni soğumuştu ki, bu kez Çanakkale`de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı III. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan`ın evini taşıması ile ilgili iddialar gündeme geldi. 18 Nisan tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı III. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan`ın Lojman Tahsis Heyeti tarafından Kordonboyu`na aldırılan lojmana taşındığı ileri sürüldü. Necip Paşa Camii`nin karşısında bulunan eski Orman Bölge Müdürlerinin kullandığı lojmanın kendisine tahsis edildi ve buraya taşındığı iddia edildi. Lojmanın uzun süren bir tadilat döneminden geçirildiği, bu tadilatı da milli parka iş yapan müteahitlere gördürüldüğü ve sık sık müteahit tarafından lojmana kartonpiyerci, parkeci, marangoz getirildiği vurgulandı. İddialara göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı III. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan`ın milli parka ait biri siyah diğeri beyaz renkli 2 adet kamyonetle ve milli parkın işçilerinin de katılımı ile evini taşıttığına dikkat çekiliyor.
 
 
İşçiler gönüllü yardım etmiş!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı III. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamada iddalara cevap verdi. Evini taşımasının üzerine ortaya atılan iddialarda işçilerin çalıştığını doğrulayan Erdoğan, “Onların o saatte işi yoktu. Yardım etmek istediler” dedi. Erdoğan, “Eşyaları taşıdık doğrudur. Dışarıdan bir araba tuttuk, arkadaşlar da gelip yardım ettiler. İşi, durumu ve vakti müsait olan arkadaşlar gelerek yardım ettiler” dedi.
 
 
“Kendi paramla yaptım”
“Lojmana gireceğimiz zaman, lojman yönetmeliğine göre lojmanın oturulabilir halde girecek kişiye teslim edilmesi gerekir. Bu çerçevede lojmanın bakımını yaptık” diyen Erdoğan, “Ahşap parke vardı, yerine zemine kendim laminant parke kaplattım. Bunları da kendi paramla yaptırdım, hatta halen borcum var” dedi. İddilarda işçilerin ev taşıma konusunda çalıştığını doğrulayan Erdoğan, “Kamyonet konusuna gelince Kepez`de pazarcılık, nakliyecilik yapan esnaf bir arkadaşın aracı ile taşıdık. Bu araçla üç seferde taşıdık. İşçiler kendi gönül rızalarıyla gelen insanlar. Ben 10 senedir Çanakkale`deyim. Her tarafta dostum, arkadaşım var. bu ilişkilerim sayesinde işlerimi gördürürüm. Evdeki birçok eskiğin işçiliğini kendim yaptım” dedi.
Paylaş