“GMKA Balıkesir memuru gibi davranıyor”

ÇATOD Başkanı Ali Akol, kentin gündemini meşgul eden konularda çarpıcı açıklamalarda bulunurken, GMKA’yı da adeta topa tuttu. Akol Otel de düzenlediği toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akol, GMKA’yı taraflı olmakla suçladı.

827
Turizm sektörü başta olmak üzere kentte tartışmalara neden olan Yat Limanı Projesi, geçici olarak durdurulan Çanakkalevi Projesi çalışmaları kapsamında Anafartalar Oteli’nin yıkımı ve Çanakkale Öğretmenevi ile ilgili de düşüncelerini kamuoyu ile paylaşan Akol, GMKA’nın Çanakkale ile Balıkesir arasında ayrımcılık yapıp yapmadığı şeklindeki soru üzerine eteğindeki taşları döktü. GMKA’nın Balıkesir memuru gibi davrandığını ileri süren Akol, yanlı tutum nedeniyle Çanakkale milletvekillerini de göreve davet etti.
 
Taraflı tutum sergileyen GMKA’nın Çanakkale’ye büyük bir haksızlık yaptığını ifade eden Akol; “GMKA, mantığıma sığmayacak işler yapıyor. Hakikaten çok belirgin bir Balıkesir memuru gibi davranıyor. Bu inanılmaz bir şey. Halbuki GMKA, Balıkesir ve Çanakkale’nin kalkınma ajansıdır. Balıkesir’in kalkınma ajansı değildir. Bu konu onuruma dokunmaya başladı. GMKA’nın bu yanlı ve taraflı tutumunun görülmemesi imkansız bir şey. Deve kuşu kafasını gömermiş, sırtı açıkta kalırmış. Ama bu öyle değil. Kafası da sırtı da açıkta” dedi.
 
Akol Otel de düzenlediği toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ÇATOD Başkanı Ali Akol, GMKA’yı taraflı olmakla suçlarken, turizm sektörü başta olmak üzere kentte tartışmalara neden olan Yat Limanı Projesi, geçici olarak durdurulan Çanakkalevi Projesi çalışmaları kapsamında Anafartalar Oteli’nin yıkımı ve Çanakkale Öğretmenevi ile ilgili de düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı. 
 
“Çanakkale’ye Arap turist akını başlayacak”
Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim yeri olan Çanakkale’nin bu yıl Arap turistlerin akınına uğrayacağını belirten Akol; “Çanakkale’ye Arap turist akını başlayacak gibi duruyor. Dubai ve Kuveyt’ten bir grubun kente geleceği yönünde bilgiler alıyoruz. Arap turistlerin Bursa’dan sıkıldıklarını ve alternatif aradıklarını biliyoruz. Biz ama maalesef Dubai Fuarı’nı kaçırdık. Ancak Arap turistler bu sene kentimizi ziyarete başlayacaklar. Gelibolu’daki Rus Anıtı’ndan dolayı yavaş yavaş Rus ziyaretleri de başladı. Rusya’ya da önümüzdeki yıl eğer ağırlık verirsek, tahmin ediyorum ki bir Rus potansiyelini de kentimize kazandırmış oluruz. Seneye Rusya’ya gitmeyi planlıyoruz. Romen, Bulgar ve Yunan turistimiz yoğun bir şekilde kentimize gelmektedir. Bu sene de gelecekler. Hatta Romenler`de artış da olabilir. Geçen sene gelen Yunan turistler bu sene de gelecek” dedi.
 
 
“GMKA Balıkesir memuru gibi davranıyor”
GMKA’nın Çanakkale ile Balıkesir arasında ayrımcılık yapıp yapmadığını soran basın mensuplarına yanıt veren ÇATOD Başkanı Ali Akol, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nı topa tuttu. GMKA’yı taraflı olmakla suçlayan Akol, ajansın Balıkesir memuru gibi davrandığını ileri sürdü. GMKA’nın yanlı tutumu nedeniyle Çanakkale milletvekillerini göreve davet eden Akol; “GMKA, mantığıma sığmayacak işler yapıyor. Hakikaten çok belirgin bir Balıkesir memuru gibi davranıyor. Bu inanılmaz bir şey. Halbuki GMKA, Balıkesir ve Çanakkale’nin kalkınma ajansıdır. Balıkesir’in kalkınma ajansı değildir. Bunun ilk sinyallerini İzmir Fuarı’nda verdi. İkinci sinyallerini ise Moskova’da verdiler. Moskova’da Çanakkale ile ilgili ellerinde bir pul dahi olmadığını biliyorum. Çanakkale milletvekillerini göreve davet ediyorum. Bu konu onuruma dokunmaya başladı. GMKA’nın bu yanlı ve taraflı tutumunun görülmemesi imkansız bir şey. Deve kuşu kafasını gömermiş, sırtı açıkta kalırmış. Ama bu öyle değil. Kafası da sırtı da açıkta. Bu kadar taraf olduğunu parlamenterlerimiz nasıl görmüyor?” diye konuştu.
 
“GMKA, Çanakkale’ye büyük bir haksızlık yapıyor”
GMKA’nın Çanakkale’ye büyük bir haksızlık yaptığını kaydeden Akol; “Moskova’da Çanakkale’yi tanıtmışlar. Hiç alakası yok. Çanakkale ile ilgili hiçbir evrak yok. GMKA’nın turizm yapmak ile bir görevi yok. Turizm yapanlara destek görevi var. Turizmcilere destek olmalı. Moskova Fuar’ında inanılmaz bir ayrımcılık yaptılar. Hiç kimsenin bundan haberi yok. Moskova’ya gittiklerinden haberimiz bile yok. Fas’a, Dubai’ye gitmişler haberimiz yok. Toplanıp toplanıp gidiyorlar. Bu heyetlerin harcamaları GMKA’dan mı çıkıyor? Nerden ödeniyor. Bunları öğrenmek istiyorum. GMKA Çanakkale’ye büyük bir haksızlık yapıyor. Üvey evlat muamelesinden bile kötü bir muamele görüyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Çanakkale ile ilgili bir yaprak dahi basmadılar”
GMKA’nın İzmir Fuarı’nda Çanakkale ile ilgili hiçbir promosyon basmadıklarını da vurgulayan Akol; “Çalışanlarda Çanakkaleli gibi davranmıyorlar. Balıkesir Valisi geliyor ve valimiz geldi diyorlar. Çanakkale Valisi geliyor hiç birinin umurunda değil. Sadece Balıkesir Valisi onların valisi. Çanakkale valisi onların valisi değil. Çanakkale Valisi onları ilgilendirmiyor. Böyle bir tutum içerisindeler. Bu doğru bir tutum değil. Oraya gittiğimizde Balıkesir ile ilgili bir sürü promosyon gördük. Çanakkale ile ilgili bir yaprak dahi basmadılar. İzmir Fuarı’na gittiğimizde bunun hepsini gördük” dedi.
 
 
“Turistik tesisin yıkılması hoş değil”
Çanakkale’de yıkılması gündemde olan Anafartalar Oteli ile ilgili de soruları yanıtlayan Akol, bir turistik tesisin yıkılmasının hoş bir durum olmadığını belirterek; “Turistik tesisin yıkılması tabi ki hoşumuza gitmiyor. Orada ekmek yiyen 50 arkadaşımız var. Eğer yıkılırsa oradaki arkadaşlar işsiz kalacak. Ama, bir şekilde kentinde düzeniyle ilgili yorumlar var. Kişisel olarak düşüncem yatak eksiltilmesi hoşuma gitmiyor” diye konuştu.
 
 
Akol’dan Yat Limanı’na destek
ÇTSO’nun projesi olan ve kentte uzun süredir tartışılan Yat Limanı Projesi’ne de değinen ÇATOD Başkanı Ali Akol, turizmciler olarak Yat Limanı Projesi’ni olumlu bulduklarını dile getirerek şu şekilde konuştu: “Yat Limanı’na neden karşı çıkılır bilmem. Yat Limanı demek, aş, iş ve ekmek demektir. Çevreye bir zararı olacağını da sanmıyorum. Yat Limanı yapılmalıdır. Bunun yapılmasına itiraz edenlerin olacağını sanmıyorum sadece yerine itirazlar vardır. Bu konuda ÇTSO’nun gücünün yetmeyeceğini de biliyorum ama bir meşale yaktılar. Turizmciler olarak bu projeyi olumlu buluyoruz ve yapılması gerektiğini düşünüyoruz.”
 
“İsabetli bir karar oldu”
Fen Lisesi’nin karşısında bulunan Öğretmenevinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapılması yönündeki kararın çok isabetli bir karar olarak nitelendiren Akol; “Çok isabetli oldu. Çünkü, kamu kurum ve kuruluşlar, otelcilik ve pansiyon yapmaktan vazgeçecekler. Kendi meslek mensuplarına hizmet edecekler. Özel günlerde ve sıkışık günlerde müşteri alabilirler. Ama Çanakkale Öğretmenevi, öğretmenevi olmanın dışında doluluk oranı çok yüksek olan bir otel gibi çalışıyordu. İnanılmaz bir otelcilik faaliyeti vardı. Çok kez gündeme getirdik ama maalesef çare bulamamıştık. Şu anda kurtuluyoruz ondan. Bu haksız bir rekabetti. Çünkü, otel işletenler çok ciddi paralar ödüyorlar. Haksız bir rekabet olduğu için kamu kurum ve kuruluşlar, sadece kendi mensuplarına hizmet etmeli. Çünkü açılış amaçları da odur” diye konuştu.
 
“Tanıtım filmimiz bile yok”
Çanakkale’nin turizm konusunda herhangi bir fotoğraf ve tanıtım filminin olmadığına dikkat çeken Akol; “Hiç kimsenin arşivinde bir tane dahi fotoğraf yok. Çanakkale’de tanıtım filmi de yok. Çanakkale’de turizm böyle yapılmaya çalışılıyor. Para harcamak zorundayız. Çanakkale’yi tanıtan bir filmimizin olması gerekiyor” dedi.
Paylaş