havadurum

“Gezi süreci soruşturmayı değil, teşekkürü hak ediyor”

Gezi eylemlikleri ile ilgili olarak açılan soruşturma nedeni ile açıklamada bulunan Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, “ Soruşturma açmak değil, aksine bu halk teşekkürü fazlası ile hak ediyor. O nedenle Gezi süreci ile ilgili olarak açılan soruşturmalardan ve yapılan baskılardan uzak durulması gerektiğini düşünüyoruz” dendi.

737
Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi`nden yapılan, Gezi sürecine yönelik soruşturma konusu ile ilgili olarak, kentteki eylemliklerin barış ve huzur ortamı içinde geçtiği ifade edildi. “Mayıs sonu-Haziran başında başlayan, bu gelişmeyi de bir anlamda toplumsal ve siyasal etki olarak işaretlerini veren süreç, ülkemizdeki her bireyin, aslında çok mutlu olması, gurur duyması gereken bir süreçtir” denilen açıklamada, “Çünkü demokratik ülkelerde toplumlar, yalnızca seçtikleri kişilerin inisiyatifi ile kendilerini yönetmezler, aynı zamanda hukuki ve meşru haklarını kullanarak her ortamda düşüncelerini ifade ederler. Buradan hareketle de ülkemiz, dünyanın güzel örneklerinden birisini göstermiş ve sivil toplum inisiyatifi olarak, bireylerin tamamen kendi kararları ile bu sürece katılmaları sonucunda demokratik tepkilerini göstermişlerdir. Bu sürecin en büyük özelliği, katkı sunmak isteyen hiç kimse ötekileştirilmemiş, her türlü düşünceye saygı gösterilerek, bir anlamda haklar, özgürlükler ve adalet konusunda yöneticiler uyarılmıştır” ifadelerine yer verildi.
 
“Soruşturma ve baskılardan uzak durulmalı”
“Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de bu Gezi süreci yaşandı, biz de bu sürece katılmaktan ve bu halkın içinde olmaktan mutlu oluyoruz” denilen açıklamada, “Ama tuhaftır ki, ülkemizi yönetenlerin, bu sürecin `demokrasi adına ülkemizin itibarını yükselttiniz` diye, kırmadan, dökmeden hiç kimseye zarar vermeden, ötekileştirmeden bu sürecin yönetilmesi ile ilgili olarak insanlara teşekkür etmeleri gerekirken değişik taktik ve bahanelerle soruşturmalar açarak yıldırmaya çalışıyorlar. Burada akla gelen şey, ülkemizin yöneticilerinin gerçek anlamda demokrasiyi mi istiyor, yoksa güdecekleri koyun sürüsü mü istiyor? Yani onların ne istediği birey olarak önemlidir ama daha çok toplumun demokrasi isteyi önemlidir. Bilinmelidir ki; bu toplum sorgulayan, düşünen, geçmişinden hareketle, emek vererek, demokrasiyi bundan sonra da hukuki ve meşri süreçlerde haklarını kullanarak gerçekleştireceklerdir. O nedenle tüm yöneticilerimize önerimiz, toplumun bu davranışından ders alarak, daha demokratik davranmaları ve çıkıp kamuoyu önünde Gezi sürecine katılan herkese teşekkür edip, bundan bir ders çıkarıp ülkenin demokrasi yolunda gitmesi için uğraş vermeleri gerekiyor. Soruşturma açmak değil, aksine bu halk teşekkürü fazlası ile hak ediyor. O nedenle Gezi süreci ile ilgili olarak açılan soruşturmalardan ve yapılan baskılardan uzak durulması gerektiğini düşünüyoruz” ifadeleri dikkat çekti.
Paylaş