havadurum

“Gelibolu Yarımadası’nda hizmeti iyi veremiyoruz...”

Vali Güngör Azim Tuna, Almanya`nın Schiffersstadt kentinden gelen Schiffersstadt Merkez Camisi Cemiyeti üyelerini makamında kabul etti.Gezi katılımcılarının Gelibolu Yarımadası için izlenimlerini dinleyen Vali Güngör Azim Tuna; “Artık kendi kendimize bir sürü bürokrasi oluşturmuşuz. Orada insanımızın hayatını kolaylaştıracak iki tuvalet yapamıyoruz. Bunları inşallah el birliğiyle hızlı bir şekilde çözeceğiz” dedi.

613
Vali Tuna, kabulde yaptığı konuşmada Çanakkale`de yoğun günler yaşadıklarını, bu aylarda kente yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin yoğun bir şekilde geldiğini, özellikle Çanakkale Savaşları`nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası`na gelen insan sayısının artığını söyledi.
 
Tuna, bu alakanın hiç bitmediğini belirterek, şöyle konuştu: “Bu hafta sonu da çok yoğun bir kalabalık mevcut. Bu kapsamda ilimize Almanya`dan gelen misafirlerimiz var. Almanya`da önemli oranda Türk nüfusu var. Bunlar büyük ölçüde örgütlenmiş durumda. Bu örgütlü topluluklar da Türkiye ile ilişkileri her zaman devam ettiriyor. Amacımız hem ülke içinde hem ülke dışında daha geniş bir coğrafyada Çanakkale ile gönül köprüsü kurmak. Zaten var olan gönül köprüsünü, Çanakkale`ye olan insanımızın sevgisini, muhabbetini daha da güçlendirmek, Çanakkale`yi başka yönleriyle de tanıtmak ve ilimize gelen ziyaretçi sayısını artırmak için çaba gösteriyoruz. Kent dışından gelen her ziyaretçi bizim için önemli. Onlar da gittikleri yerlerde bizim gönüllü elçilerimiz olacaklar, gönüllü olarak reklamımızı yapacaklar. Çanakkale kazanacak önümüzdeki dönemde.”
 
Çanakkale`nin, ülkenin birliği ve beraberliğinin teminatı olan, çok önemli bir nokta olduğuna işaret eden Tuna, bunu iyi anlamak, yeni nesile de iyi anlatmak gerektiğini bildirdi.
 
Vali Tuna, konuşmasının ardından, konuklarından Gelibolu Yarımadası ziyaretleri sırasında gördükleri eksiklikleri anlatmaları istemeleri üzerine, Almanya`nın Schiffersstadt kentinde Belediye Meclisi Üyesi olan Salim Şentürk; “Dünkü gezide bazı tespitlerimiz oldu. Bunlardan ilki sosyal tesislerin ve tuvaletlerin yetersizliği. Yetkililere bunu iletmek istiyoruz. Herhalde bu konuda bir önlem alınacaktır. Trafik oldukça yoğun. Bunun da çözüme kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
 
Bunun üzerine Vali Tuna, şunları kaydetti: “Sizlerin bu ziyaretlerde edindiğiniz izlenim, tespit ettiğiniz aksaklıklar gerçekten önemli. Biz belki içinde bunu pek göremiyoruz. Ama dışardan gelen binlerce insan demek ki bunu yaşıyor. Şu an onların yerine kendimizi koyalım. Bu insanlar bu sıkıntıyı sürekli çekiyor. Ama yine de geliyorlar. Yapacak bir şey yok. Çünkü buralarını görmek istiyorlar. Biz, bu hizmeti demek ki iyi veremiyoruz arkadaşlar. Bunu itiraf etmek lazım. Artık kendi kendimize bir sürü bürokrasi oluşturmuşuz. Orada insanımızın hayatını kolaylaştıracak iki tuvalet yapamıyoruz. Bunları inşallah el birliğiyle hızlı bir şekilde çözeceğiz.”
 
Konuşmaların ardından Vali Tuna, konuklarına çeşitli armağanlar verdi.
Paylaş