“Geleceğimizi savunmaya devam edeceğiz”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “İçinizden ne geliyorsa onu yazın. Yani biz geleceğimizi savundukça, biz bölgemizdeki altın madenlerinin, termik santrallerinin hayat için tehlike olduğunu söyledikçe, diğer taraftan doğayı tahrip etmek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

638
Özellikle enerji yatırımlarında sıkça duyduğumuz, ihaleye çıkan ya da yapımı planlanan projeler önünde çevresel etkilerinin değerlendirilmesi, söz konusu yerde yaşayan vatandaşların konuyla ilgili görüşlerinin alınması noktasında önemli bir aşama olan ÇED onayının kaldırılması tepkilere neden oluyor. 3. Köprü, Akkuyu Nükleer Santrali, Gebze Orhangazi İzmir İstanbul Otoyolu Projesi, Ilısu Barajı ve tüm HES ve termik santral projelerinde artık ÇED engeli olmayacağının duyulması dikkatleri Çanakkale’deki altın ve termik santrallere çevirdi.
Başkan Gökhan tepkili
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇED onayının bazı konularda kaldırılması ile ilgili olarak düşüncelerini sorduğumuzda tepkisini dile getirdi. Gökhan, “Bu konuda artık içinizden ne geliyorsa, onu yazın. Bizim dilimizde tüy bitti. doğayı perişan etmek için, hoyratça kullanmak, tahrip etmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Doğamızı ve geleceğimizi uluslararası şirketlerin eline bırakıyorlar. Ancak tabi ki bu bizim mücadelemize engel olamayacaktır. Biz sonuna kadar hayatımızı ve yaşam alanlarımızı savunacağız” dedi. Ayrıca Başkan Gökhan, yeni çıkacak Tabiat Kanunu’na da değinerek, “Artık yapmayacakları şey kalmadı. Bir Tabiat Kanunu yapmaya çalışıyorlar, bu da bunlara paralel bir gelişmedir” dedi.
Paylaş