“Fevzipaşa Mahallesi başka bir yere gitmeyecek”

Fevzipaşa Sosyal Yaşam Merkezi, muhteşem bir açılış töreniyle hizmete girdi. Çanakkale Kent Konseyi’nin kullanımına tahsis edilen Fevzipaşa Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde çeşitli kültürel faaliyetlerin yanı sıra mahalle sakinlerine yönelik okuma-yazma kursları da açılacak. Törende konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Fevzipaşa Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların kendi mahallelerinde yaşamaya devam edeceğini söyledi. Bu konuşmasıyla büyük alkış toplayan Başkan Gökhan, Fevzipaşa Mahallesi’ni diğer mahallelerdeki gibi konforlu bir hale getirip, mahalle sakinlerinin sağlıklı konutlara kavuşmasını sağlamaya çalışacaklarını dile getirdi. Renkli görüntülere sahne olan açılış töreninde ayrıca Fevzipaşa Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin, Çanakkale Belediyesi tarafından Kent Konseyi’ne tahsis edilmesi ile ilgili protokol de imzalandı.

706
 
 
 
 
Çanakkale Kent Konseyi’nin kullanımına tahsis edilen Fevzipaşa Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde çeşitli kültürel faaliyetlerin yanı sıra mahalle sakinlerine yönelik okuma-yazma kursları da açılacak. Çanakkale Belediyesi’nin mahalleye kazandırdığı Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Dans gösterilerinin ardından açılış töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, mahalle sakinlerinin Sosyal Yaşam Merkezi’ne kavuşmasını sağlayan Çanakkale Belediyesi’ne teşekkür etti. Fevzipaşa Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin mahalle sakinlerine hayırlı olmasını dileyen Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer; “Bu tür sosyal mekanların, o mahallede yaşayan insanlar arasında birliğin, kardeşliğin ve dostluğun pekişmesine vesile olacağına inanıyorum. Çünkü, bu sosyal yaşam merkezinde vatandaşlarımız bir takım kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklere katılacak. Kenti kent yapan olgulardan bir tanesi de budur” dedi.
 
 
 
“Mahallenin isteğini yerine getirdik"
Katılımcı bütçe çalışmaları sırasında mahalle sakinlerinin belediyeden talep ettiği Sosyal Yaşam Merkezi’ni hizmete açmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Katılımcı bütçe çalışmalarında mahalle sakinleri Sosyal Yaşam Merkezi istedi. Bu çok anlamlı bir talepti. Belediye olarak mahallede bulunan bir bina satın aldık ve bu binayı restore ettik. Kent Konseyine teslim ettiğimiz bu binada çeşitli kültürel etkinlikler düzenleyecek. Bu mahallede yaşayanların sanatsal yönlerini geliştirmek, kültürel ve eğitsel noktada gelişmelerini sağlamak için etkinlikler yapılacak. Nota derslerinin yanı sıra, halk oyunları, keman ve dans kursları da gerçekleştirilecek. Önümüzdeki ay da ise okuma yazma kursları açılacak” dedi.
 
“Fevzipaşa Mahallesi başka bir yere gitmeyecek”
Fevzipaşa Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların kendi mahallelerinde yaşamaya devam edeceğini dile getiren Başkan Gökhan; “Belediye Başkanı olduğum süre içerisinde, Fevzipaşa Mahallesi kendi yerinde yaşamaya devam edecektir. Başka bir yere gitmeyecektir. Gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Buradaki yaşantıyı daha iyileştireceğiz. Diğer kentteki mahalleler gibi burasını konforlu hale getireceğiz. Mahalle sakinlerinin daha sağlıklı konutlara kavuşarak aynı mahalle içerisinde kalması için mücadele edeceğiz. Çünkü, Fevzipaşa Mahallesi, bu memleketin kurucu mahallesidir. Çanakkale bu mahalleden kuruldu. Kuranlar, kuruldukları yerde kalırlar, sonradan gelenler göçerler. Bu nedenle Fevzipaşa Mahallesi sakinleri bu mahallede yaşamaya devam edecek” diye konuştu.
 
Fevzipaşa Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin hizmete açılmasında katkısı olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Özleyiş Çetin’e Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz tarafından plaket takdim edildi.
 
Yapılan açılışın ardından Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve beraberindeki protokol üyeleri, Sosyal Yaşam Merkezi’ni inceledi. Daha sonra Fevzipaşa Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin, Çanakkale Belediyesi tarafından Kent Konseyi’ne tahsis edilmesi ile ilgili protokol imzalandı.
 
Paylaş