“EXPOTROİA Çanakkale’nin markasıdır”

Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı EXPOTROİA kapılarını ziyaretçilere yeniden açacak. Çok sayıda kurum, kuruluşun destek verdiği EXPOTROİA Ticaret ve Turizm Fuarı için geri sayım başladı. EXPOTROİA`nın bir Çanakkale markası olduğunu belirten ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu; “2015 yılında uluslararası fuar olma niteliğini kazanacak olan EXPOTROİA, bir Çanakkale markası olma yolunda yüksek bir ivme ile büyümektedir” dedi.

551
ÇASİAD’ın öncülüğünde 14-18 Mayıs tarihleri arasında ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı 2014 EXPOTROIA için hazırlıklar sürüyor. ÇASİAD hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı ‘EXPOTROIA’ ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu; “ÇASİAD olarak Çanakkale’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik çalışmalarımız dün olduğu gibi bugünde tüm hızıyla devam etmektedir. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne her zaman Çanakkale bölgesi menfaatine olan tüm girişimlerin ve çalışmaların koşulsuz destekçisi olduk. Bu süreçte tüm siyasi görüşlere eşit mesafede; önceliğimiz bölgemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması oldu. ÇASİAD; Çanakkale’miz yararına olan tüm projelerin, EXPOTROİA örneğinde olduğu gibi, en büyük destekçisi ve aynı zamanda Çanakkale menfaatine olan her olumlu girişimin ayrılıkçı değil birleştirici lokomotifidir. Tüm projelerimizde ortak akıl ve katılımcılık ilkesi, hareketimizin yapıtaşını oluşturmaktadır” dedi.
 
“EXPOTROİA Çanakkale’nin markasıdır”
Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı EXPOTROİA`nın Çanakkale markası olduğuna dikkat çeken Akarsu; “Mayıs ayında Anneler Günü etkinliğimiz ve Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı ‘EXPOTROIA’ düzenlenecektir. 14-18 mayıs 2014 tarihleri arasında Çanakkale Ticaret Ve Sanayi Odası Kongre Merkezi`nde gerçekleştirilecek olan EXPOTROİA Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı bu yıl 2. yılını kutlayacaktır. 2015 yılında uluslararası fuar olma niteliğini kazanacak olan EXPOTROİA, bir Çanakkale markası olma yolunda yüksek bir ivme ile büyümektedir. Bu durum yalnız ÇASİAD ailesini değil, tüm Çanakkale halkını ve iş dünyasını, sivil toplum kuruluşlarını, kamu kurum ve kuruluşlarını gururlandırmaktadır. Bu gelişimin Çanakkale Zaferi`nin 100. yılına denk gelmesi ise ayrı bir sorumluluk ve heyecanı beraberinde getirmektedir. Geçtiğimiz yıl 5000 civarında olan ziyaretçi sayısının %200 büyüme ile 15.000 sayısına ulaşması hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda yalnız Çanakkale il sınırlarında değil tüm Türkiye’deki valilikler, belediyeler, odalar, borsalar ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. EXPOTROIA Fuarı tanıtım çalışmaları kapsamında merkez dahil 10 ilçemiz kaymakam ve belediye başkanları ziyaret edilmiş, o yörenin işadamlarına expotroia hakkında bilgilendirme yapılmıştır. bunun yanında sponsor firmalarımıza ziyaretler düzenlenmiştir. ÇASİAD olarak tüm siadlar ve ticaret sanayi odaları ve borsaları EXPOTROIA Fuarı`na davet edilmiştir. EXPOTROİA bir ÇASİAD markası değil, Çanakkale’nin markasıdır. Dolayısıyla tüm kamuoyu, özel sektör, kamu teşekkülleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenmektedir” diye konuştu.
 
ÇASİAD`ın konuğu Ali Sabancı olacak
“ÇASİAD ile gündem toplantılarımızın haziran ayı programında, Çanakkale ticaret ve sosyal hayatını yakından ilgilendiren önemli bir konuğumuz olacaktır” diyen Akarsu; “17 burada AVM’sini yapan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı sayın Ali Sabancı, ÇASİAD`ın konuğu olarak Haziran ayında Çanakkale’ye davet edilmiştir. Gündeme getireceğimiz diğer bir konu Pagasus havayollarının Çanakkale–İstanbul arası uçak seferleri olacaktır. Dernek içi birlik ve beraberlik, kurumsal kültürümüzün gelişmesi için sayısız çalışmalarımız devam etmektedir. Tüm üyelerimizin etkin kullanımı göz önünde tutularak hazırlanan, ÇASİAD kimlik kartlarımız en kısa sürede üyelerimize dağıtılacaktır. ÇASİAD üyelerinin iş yerlerine özel ÇASİAD üye işyeri plaketlerimiz hazırlanmaktadır. Böylelikle özellikle tüm Türkiye`deki siadların faydalanacağı özel fırsatlar oluşturulacaktır. Üyelerimiz arasındaki ticareti de geliştirecek bu uygulama ile Çasiad üyesi olmanın ayrıcalığı hissedilecektir” şeklinde konuştu.
Paylaş