“Entrika, kumpas, paralel yapı out”

ÇOMÜ`de 2015-2019 dönemi rektörlük seçimi dün gerçekleşti. Dört adayın yarıştığı seçim, 2011-2015 döneminde yaşananların bir yansıması olarak protestolu geçti. Bir öğretim üyesi, mevcut rektör Sedat Laçiner`e protesto amaçlı olarak giydiği tişörtü ile tepki gösterdi.

1408
 
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) rektörlük seçimlerinin ilk adımı ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi`nde 689 akademisyen için kurulan sandıklarda oy kullanılmasıyla gerçekleşti. 6 adaylı rektörlük seçimlerinde önceki gün “Öğretim üyelerinden beklediğim desteği göremedim” diyerek adaylıktan çekilen Prof. Dr. Hamit Er`in ardından, Prof. Dr. Aziz Kılınç da adaylıktan çekildi. Aday sayısı dörde düşen ÇOMÜ seçimlerinde oy verme işlemi dün yapıldı. Sabah akademisyenlerin yeterli çoğunluğunun sağlanmasının ardından sandık kurulu oluşturuldu. Prof. Dr. İhsan Yılmaz, Doç. Dr. Harun Yıldız ve Yrd. Doç. Dr. Fahri Güneş`ten oluşan sandık kurulu seçimleri yürüttü. Sandık kurulunun yürüttüğü seçim işlemlerinde akademisyenler, ÇOMÜ`nün gelecek 5 yılını emanet etmek için, Prof. Dr. Sedat Laçiner, Prof. Dr. Arzu Mirici, Prof. Dr. Muammer Karaayvaz ve Prof. Dr. Yücel Acer için oy kullanmaya başladı.
 
 
Laçiner, protesto edildi
4 yıldır, yönetimsel politikaları ile başta ÇOMÜ dinamikleri olmak üzere birçok kesimin tepkisini çeken, aleyhinde eylemler yapılan ve hukuki süreçlerin muhatabı haline gelen ÇOMÜ`nün mevcut rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, seçimde de protesto edildi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Rıza Mehmet Gezen, ilginç bir protesto yöntemi ile Laçiner`e tepki gösterdi. Bugüne kadarki “Laçiner dönemi” uygulamalarının bir özeti olarak değerlendirilen eylemin Gezen, ön tarafında "zulüm, işkence, eziyet out" arka tarafından ise "entrika, kumpas, paralel yapı out" yazan tişört giyerek salona geldi. Tişörtünü çıkarmadan oy kullanma sırasına geçen Gezen, oyunu da bu şekilde kullandı. Oy kullanmak için gelen akademisyenlerin meraklı bakışları altında oyunu kullanan Gezen, eylemi sonrası bazı akademisyenlerin tebrikleri ile karşılaştı.
 
 
 
Paylaş