havadurum

“En önemli sorun işsizlik”

AKP`den Çanakkale Milletvekili aday adayı olan ve çalışmalarına başlayan AKP İl Gençlik Kolları eski Başkanı Orçun Oktay, 7 Nisan`da (yarın) açıklanacak milletvekili adayları sıralaması öncesi Gazetemiz Çanakkale OLAY`ın sorularını yanıtladı. Oktay, “En önemli sorun işsizlik. Sadece ben değil. Tüm siyasette göreve talip olan isimlerin karşılaştığı en önemli sorun işsizlik. Bu Ak Parti’de de; CHP’de de MHP’de de herkesin karşısına çıkıyor” dedi.

930
Çanakkale`de yaklaşık 7 yıldır AKP İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapan ve 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek 2015 genel seçimleri için partisinden aday adaylığını açıklayan Orçun Oktay, gazetemiz Çanakkale OLAY`a konuştu. Aday adaylığı sürecini ve seçimleri değerlendiren Oktay, görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Özellikle aday adaylığı sürecindeki temaslarında edindiği izlenim ve tespit ettiği sorunlar noktasında da açıklama yapan Oktay, kentin en önemli sorununu işsizlik olduğunu söyledi. Milletvekilli olduğunda ise; “Öncelikli hedefim, Çanakkale’de tüm sivil toplum kuruluşları ile kentin kanaat önderleri ile hiçbir siyasi düşünceye bakmaksızın birlik ve beraberliğin oluşmasını sağlayacağız. Bu oluştuğu zaman Çanakkale’nin sorunlarının çözümü konusunda tek ses olacağız. Bu tek seslilik ve dayanışma ortamı sorunların çözümü için ne önemli gücümüz olacak” açıklamasını yaptı.
 
İşte Oktay`ın Gazetemiz OLAY`a yaptığı açıklamaları;
OLAY: Çanakkale`de siyasetin genç isimlerinden birisiniz, öncelikle sizi daha yakından tanımak isteriz?
Orçun Oktay: 1987 yılında Çanakkale’de doğdum. İlk-orta ve Lise öğrenimimi Çanakkale’de tamamladım. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümünden mezun oldum. Lise yıllarımda AK Parti ile birlikte siyasete başladım. Yaşım tutmadığı için üye olamamıştım fakat tüm aktivitelerin içinde görev aldım. 2008 yılında 19 yaşımdayken Ak Parti Gençlik Kolları Çanakkale İl Başkanı seçildim. 2015 7 haziran seçimleri için bu görevden ayrılarak, Milletvekili aday adayı oldum. Ak Partinin Türkiye’deki 6000 aday adayı içerisinde en genç aday adayı oldum. Çanakkale’de 9 yıldır sigorta işi ile uğraşmaktayım. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Divan katip üyesiyim, aynı zamanda Çanakkale Dardanelspor Yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım.
 
OLAY: Türkiye`nin en genç milletvekili aday adayısınız, bunu biraz değerlendirir misiniz?
Orçun Oktay: En genç aday adayıyım. Fakat siyasi yaşım Ak Partiyle yaşıt. Ak Parti’de doğdum Ak Partide büyüdüm, gücüm yettiğince Ak Partide mücadeleme devam edeceğim. Bu bugün siyasette birçok kişide olmayan bir tecrübeyi bana kazandırdı. Unun için genç sayılırım ama tecrübeme güveniyorum.
 
OLAY: Aday adaylığı sürecinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin dışınızda parti içinde rakibiniz olan 31 aday daha var, şansınızı nasıl görüyorsunuz?
Orçun Oktay: Bize siyasette büyüklerimi sunu öğretti; “ Tarlada izi olanın, hasatta yüzü olmalı”…. Ben bu tarlada izim olduğuna inanıyorum. Çanakkale’nin 580 köyüne defalarca gittim. Bu toprağın inanını iyi tanıyorum. Onların güvenini kazandığımı düşünüyorum. 31 aday adayı büyüğüm kendi alanlarında çok değerli insanlar. Bu demokratik bir yarış. Herkes elinden geldiği kadar Ak Parti Bayrağını daha yukarıya taşımak için çaba harcıyor. Sıralamada kim olursa olsun, Çanakkale’yi Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.
 
OLAY: Biraz da aday adaylığınız süresince temaslarınızdan bahseder misiniz?
Orçun Oktay: Çok renkli bir aday adaylığı süreci yaşadık. Ak Partide tüm aday adayları bu sürecin başından beri etkin rol aldı. Bende bu çalışmalarda kendimce etkili olmaya çalıştım. Genel Merkez Gençlik Kollarımızla, Partimizi Çanakkale’de il ve ilçelerindeki görev alan tüm teşkilatlarımız ile görüşmeler yaptım. Benim için bu süreç oldukça verimli geçti. Çünkü bu insanlar yıllardır benim beraber bu yolda yürüdüğüm kişilerdi. Hepsiyle bu parti için önemli çalışmalar yaptım. Beni iyi tanıyorlar. Ayrıca kentimizin önemli sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile görüşmeler yaptım. Çok pozitif mesajlar aldım. İnşallah Hakkımızda hayırlısı olur.
 
OLAY: Temaslarınız sırasında kentin hangi önemli sorunu ve talebi ile karşılaştınız?
Orçun Oktay: En önemli sorun işsizlik. Sadece ben değil. Tüm siyasette göreve talip olan isimlerin karşılaştığı en önemli sorun işsizlik. Bu Ak Parti’de de; CHP’de de MHP’de de herkesin karşısına çıkıyor. Bunun için 13 yılda Ak Parti iktidarının çok önemli hamleleri odu. Özel sektörün önü açıldı. Gelecekte de Özel sektörün yatırımlarının Çanakkale’de artacağı gözlemleniyor. Turizm alanında çok önemli işler yaptık. Bu gün yaptıklarımız sonrası her yıl Gelibolu Yarımadasına 2 milyon kişi geliyor. Troia’da yılda 500 bin turisti ağırlıyoruz. Troia müzesi tamamlandığında bu rakamın 1 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Buda Çanakkale’de bir çok sektörün hareketlenmesine neden olacak. Çok önemli enerji yatırımları Çanakkale’ye geliyor. Boğaz Köprüsünün 2015’de temelini atmayı planlayan bir hükümetin mensubuyuz. Bu gelişmeler Çanakkale Ekonomisine çağ atlatacak.
 
OLAY: 7 Haziran seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizde seçime hangi gündemler ışığında gidilecek?
Orçun Oktay: Yeni bir Türkiye’nin başlangıcı olacak. Başkanlık sistemi en önemli gündem maddemiz. Türk halkı bu seçimde Başkanlık sistemini sağlayacak oyu Ak Partiye verecektir. Aynı zamanda paralel yapı ile mücadelemizde halkın desteğini alıyoruz. Seçimde ortaya çıkacak sonuç ile bu yapının kökünün ortadan kalkması sağlanacak. Devletim tüm organlarını saran bu virüsten kurtulacağız. Halkın desteği bu konuda arkamızda olacak. Yeni bir Anayasa seçimlerden sonra en önemli gündem maddemiz olacak. Daha demokratik bir Türkiye için 1980 darbesinin anayasasında kurtulacağız.
 
OLAY: Milletvekili seçildiğiniz takdirde, önceden tespit ettiğiniz hangi konular üzerine yoğunlaşacaksınız? Bununla birlikte kentin ekonomik ve sosyal gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Orçun Oktay: Öncelikli hedefim, Çanakkale’de tüm sivil toplum kuruluşları ile kentin kanaat önderleri ile hiçbir siyasi düşünceye bakmaksızın birlik ve beraberliğin oluşmasını sağlayacağız. Bu oluştuğu zaman Çanakkale’nin sorunlarının çözümü konusunda tek ses olacağız. Bu tek seslilik ve dayanışma ortamı sorunların çözümü için ne önemli gücümüz olacak. Artık Çanakkale gündemindeki özel sektör ve devlet yatırımları ile şampiyonlar ligine yükseldi. Artık köylerimizdeki ve ilçelerimizde alt yapı sorunlarında daha çok büyük devlet yatırımlarını konuşmaya başladık. Bu Çanakkale’yi Türkiye ekonomisinde çok önemli bir noktaya getirecek. Hükümetimizin planları da Çanakkale’yi daha etkin bir hale getirmek üzerine . Boğaz Köprüsü ile birlikte çok şey değişecek. Ben ulaşımda en önemli alternatif olan Demiryolunun Bandırma’dan Çanakkale’ye getirilmesi konusunu çok önemsiyorum. Bu projenin peşinden gideceğim. Onlar gerçekleştiğinde Çanakkale Türkiye ekonomisinde İstanbul’un en büyük alternatifi olacak.
Paylaş