“Emeğini arayanlar bu tür baskılara maruz kalıyor”

KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan KESK Genel Başkanı Lami Özgen serbest bırakıldı. Türkiye’de emek mücadelesi veren Eğitim-Sen ile KESK’e yönelik yapılan baskıların acımasızlığına dikkat çeken Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, yükselen emek mücadelesinin AKP iktidarını rahatsız ettiğini söyledi.

562
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, Türkiye’de emek mücadelesi veren Eğitim-Sen ile KESK’e yönelik yapılan baskıların acımasızlığına dikkat çekti. Eğitim-Sen ile KESK’ten yükselen emek mücadelesi ile birlikte AKP iktidarının rahatsız olduğunu belirten Koç; Türkiye’de emek mücadelesi özellikle Eğitim-Sen ile KESK ekseninde verilmektedir. Emek mücadelesi her ivme kazandığında Eğitim-Sen ile KESK’e bu tür saldırılar oluyor. Bunlar aslında beklenmeyen bir durum değil. Türkiye’de emeğini ve hakkını arayanlar olduğunda bu tür baskılar daha acımasız oluyor. Son 1 yılda Eğitim-Sen ile KESK’ten yükselen emek mücadelesi, çok belirgin bir şekilde iktidarın karşısında doğruları söyleyen bir güç olarak karşımıza çıkıyor. Bu zaten iktidarın rahatsız olduğu bir durumdu. Her noktada haklılığımız ortada. Bu konuları herkese her platformda dillendiriyoruz. Bunu geniş kitlelerin öğrendiğinde iktidar da doğal olarak bizden rahatsız oluyor. Emek mücadelesini bir başka bir boyuttaki çirkinliği ile bastırmaya çalışıyor. Hükümetin Kürt sorununu çözmesi gerektiğini herkes kabul etmiş durumda. Bu çözümünde baskı, şiddet ve yok saymayla olması mümkün değil. AKP hükümeti bu baskı çabasını Eğitim-Sen ile KESK’e kaydırarak saf dışı etmeye çalışıyorlar” dedi.
 
“Umudumuz hukukun işlemesidir”
Eğitim-Sen ve KESK’e bağlı bütün bileşenler olarak emek mücadelesinde gözaltına alınan ya da tutuklanan yönetici ve üyeleri yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Koç; “Biz emek mücadelesi veriyoruz. Hiçbir zaman Eğitim-Sen ve KESK’e bağlı bütün bileşenler, bu mücadelede arkadaşlarını yalnız bırakmayacaktır. Herşeye rağmen umudumuz hukukun işlemesidir. Bundan kesinlikle vazgeçmeyeceğiz. Hukukun işlemesi konusunda ısrarcı olacağız. Hukuk işlediği sürece bizim haklılığımız tekrar tekrar kanıtlanacak. Gözaltına ve tutuklanan arkadaşlarımıza sorulan sorularda çok komik. Sorulan sorularda ‘sendikanın çalışmalarına katıldınız mi? Kim örgütledi? 1 Mayıs’a gittiniz mi?’ şeklinde sorular soruluyor. Oysa, bu süreçte gözaltına alınan arkadaşlarımız, sendikanın hem üyesi hem de yöneticileridir. Bu çalışmaları organize eden arkadaşlardır” diye konuştu.
 
“Tarih KESK’in haklılığını göstermiştir”
Her zaman olduğu gibi yaşanan son olaylarda da KESK’in hem başarısının hem de haklılığının ortaya çıktığını dile getiren Koç şu şekilde konuştu: “Burada amaç bir çeşit propaganda yapmak. Çünkü ellerinde suçladıkları konularla ilgili hiçbir şey yok. Amaç öyleymiş gibi göstermek. Bu bizi daha da kararlı hale getirecek. Mücadelemizi hem yaz döneminde hem de yeni eğitim öğretim yılında yükselterek devam edeceğiz. Halktan tek istediğimiz konu. Cumhuriyetin kuruluş felsefesi olan aklın ve bilimin yol göstericiliğinden hareketle, kendilerine ulaşan konuları sorgulayarak değerlendirsinler ve ona göre bizlerin yanında yer alsınlar. Çünkü, biz özelleştirmeyi, talanı, baskıyı ve demokrasi dışı hareketleri kabul etmiyoruz. Bu süreçte de bunun mücadelesini devam ettireceğiz. Halkımız, bir çeşit yanıltmaca propaganda malzemelerine inanmasın. Emek mücadelemizde yanımızda yer alsınlar. Çünkü, demokrasi bugünden yarına kazanılacak bir şey değil. Tarih KESK’in haklılığını göstermiştir. Daha önce pek çok kez gösterdi. Son olaylarda KESK’in hem başarısını hem de haklılığını gösteriyor.”
Paylaş