havadurum

“Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verin”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ında aralarında bulunduğu CHP heyeti, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ve CHP`nin ortak gösterdiği `çatı aday` Ekmeleddin İhsanoğlu`nu kentte tanıtmaya başladı. Ziyarette konuşan Başkan Gökhan, 10 Ağustos tarihindeki seçimlerde sandık başına gitmesi için çağrıda bulunduğu kent halkından Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`na destek vermesini istedi.

1102
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Avukat Muharrem Erkek ile çok sayıda partinin yer aldığı heyet, kentte bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek, seçim öncesi Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`nu tanıtıp destek istiyor. CHP heyeti ilk olarak Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan`ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder; “Sayın Başbakanın 12 yıllık icratı ortada ve maalesef yanlış adımlar atıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi bizim için önemli. Desteklediğimiz Ekmeleddin İhsanoğlu`nu hem tanıtmak hem de oy istemek amacıyla sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz” dedi. Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan ise; “Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ülkemiz açısından çok önemli. Baro olarak her sürece hukuk gözüyle bakıyoruz. Hukukun üstünlüğü anlamında bakıyoruz. Ülkemiz bir hukuk devleti ise sürecinde bu kurallar içerisinde işlemesinden yanayız. 10 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Cumhurbaşkanı kim seçilirse hukukun üstünlüğüne saygı gösterecek, yasama yürütme ve yargı erkleri içerisindeki kuvvetler ayrımı ilkelerine bağlı kalacak bir Cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
 
Gökhan; “Ekmeleddin İhsanoğlu`nu destekleyin”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da şu şekilde konuştu: “Bir başbakan hem görevde kalıp hem bağımsız olması gerektiği yani siyaset dışı olması gerektiği bir makama aday olamaz ve olmamalı. Cumhurbaşkanlığı makamını kendi çıkarları için kullanmayacak, şaibesi bulunmayan ve uluslararası camiada da çok yetkin bir kişiliğe sahip olan Ekmeleddin İhsanoğlu`nu desteklenmesini istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti`ne yakışan budur. Hukuk anlamında da budur. Yöntemler açısından da budur. Yani bir aday bütün devlet olanaklarını kullanacak diğer aday da verilen bağışlarla götürecek. Bu adaletli bir seçim değil. Hukuka da uymaz. Adalete de uymaz. Çanakkale halkı bu konuları değerlendirecektir ve nasıl yerel seçimlerde bize güvendi ise şimdi de desteklediğimiz adaya güvenmelerini ve desteğini vermelerini diliyorum” dedi.
 
Önder; “Adayımıza güveniyoruz”
ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu`yu da ziyaret eden CHP Merkez İlçe heyeti, Cumhurbaşkanlığı seçimine aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi. Ziyarette konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder; “Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başladı. Bizlerde CHP Merkez İlçe olarak seçim çalışmalarının startını vermiş bulunuyoruz. Türkiye için Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemli. Ekmeleddin İhsanoğlu büyük bir uzlaşının adayıdır. Genel Başkanlığımızın önderliğinde sivil toplum kuruluşlarından da görüş alınarak MHP`nin de desteklemesiyle çatı aday adı altında ve 5 partinin de altında imzası bulunan adaylık başvurusu yapıldı. Merkez İlçe olarak hem adayımızı tanıtmak hem de seçmenlerden destek için ziyaretlerimizi başlattık. Bu desteği herkesten isteyeceğiz. Adayımıza güveniyoruz” dedi.
 
Akarsu; “Her adaya eşit mesafedeyiz”
ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu ise; “Cumhurbaşkanlığı makamı Türkiye`nin en üst makamı. İlk defa halkın seçimi ile gerçekleşecek bir seçim. Tabi ki biz her seçimde olduğu gibi her adaya eşit durmak durumundayız. Herkesin gönlünden geçen adayı mutlaka vardır. Bu noktada nasıl bir Cumhurbaşkanı istiyoruz noktasında önce karar vermek lazım. Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye`ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
Gökhan; “İhsanoğlu desteklediğimiz adaydır”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bizim adayımız değil. Bizim desteklediğimiz aday. Yani CHP ile MHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ve DSP gibi partilerin desteklediği, şahsen Belediye Başkanı olarak benim desteklediğim bir adaydır. Bu olaya siyasi bir aday gözü ile bakmamak gerekir. Çünkü, bizim Anayasamız şunu öngörüyor. Diyor ki, Cumhurbaşkanı tarafsız, siyasetten uzak, herhangi bir siyasi partinin adayı olmaksızın aday olur ve bu şekilde halktan destek ister. Bu bir parlamenter sistemdir. Cumhurbaşkanı tarafsızdır. Siyasi kimliğinden arınmış bir kişi olması gerekir. Bu ülkeyi geren ve insanları ötekileştiren birisinin, ülkenin tamamını kucaklayıcı bir Cumhurbaşkanı olacağına şahsen inanmıyorum. Böyle bir güvenim yok. 4 ay önce Çanakkale halkı bana güvendi. %54 gibi bir oy oranı ile teveccüh gösterdiler. Şimdi aynı desteği sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`na da Çanakkale halkının göstermesini diliyorum ve bunu istiyorum. Bu süreçte ben bunun iyi olacağını söylüyorum. Çanakkale halkı bu sözlerimi dikkate alırsa sevinirim” dedi. CHP heyeti daha sonra Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Çanakkale Şubesini de ziyaret etti.
Paylaş