havadurum

“Eğitime Destek Programı” bu yıl yeniden

Kent Konseyi Eğitime Destek Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Eğitime Destek Programı "Parlak Bir Gelecek Her Çocuğun Hakkı" ilkesi ile bu yıl yeniden öğrenciler ile buluşacak.

315
Kent Konseyi Eğitime Destek Çalışma Grubu tarafından Çanakkale Belediyesi, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı işbirliğiyle düzenlenen "Eğitime Destek Programı" 2012 - 2013 yılı dönem kayıtları başladı. Başvurular 01-10 Kasım tarihleri arasında yapılabilir. Kent Konseyi Eğitime Destek Çalışma Grubu tarafından program hakkında şu bilgiler verildi: “Program akademik destek (ders desteği) ile kültürel-sosyal destek bölümlerinden oluşmaktadır. Programdan yararlanacak öğrencinin ders desteği ve kültürel-sosyal destek kısımlarının ikisinden birden yararlanması esastır. Ders desteği kısmı konu anlatımlı ders desteği ve ödev destek çalışmalarını kapsamaktadır. Konu anlatımlı ders desteği Türkçe (Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı), Matematik, Geometri ve İngilizce derslerini; Ödev destek çalışmaları öğrencilerin ödevlerine yardımcı olunması ve konu pekiştirmelerini kapsamaktadır. Kültürel-sosyal destek ise atölye çalışmaları ve sosyal etkinliklerden oluşmakta olup Dans, Seramik Boyama, Resim, Müzik, Diksiyon, Yaratıcı Drama, Satranç, Haklar, Metin Yazma gibi daha birçok etkinliği içerir.”
 
Kimler yararlanacak
Kent Konseyi Eğitime Destek Çalışma Grubu, programdan Çanakkale Belediyesi sınırları içerisinde oturan ya da öğretim yapan bir okula giden, Ücretli veya ücretsiz olarak bir kursa devam etmeyen, İlk Öğretim 4, Orta Öğretim 5-6-7-8 ve Lise 9-10-11-12 sınıf öğrencisi olan herkesin ücretsiz yararlanabileceğini bildirdi.Ayrıca başvuru formu ve ayrıntılı bilgi için;Çanakkale Kent Konseyi, Çanakkale Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü - İletişim Masaları, Esenler Sosyal Yaşam Evi, Barbaros Sosyal Yaşam Evi, Troia Sosyal Yaşam Evi ve Demokrasi Atölyesi ile iletişime geçilebileceği belirtildi.
Paylaş