“Eceabat’ı dünya markası yapacağım”

AKP`den Eceabat Belediye Başkanlığı’na aday olan işadamı Mehmet Derse, ilçeye bugüne kadar yaptığı yatırımlara ek olarak, şehir dışındaki işadamlarının da bölgeye yatırımlarını getireceğini söyledi. Mevcut belediye başkanı Kemal Dokuz’un artık yorulduğunu ifade eden Derse, Eceabat’ın potansiyelini kullanarak ilçeyi dünya markası yapacağını ilan etti.

1124
Gelibolu Yarımadası’nda önemli yatırımlara imza atan RSL Tours’un sahibi Mehmet Derse, siyasette başarılara imza atmak için Eceabat Belediye Başkanlığı’na aday oldu. AKP ilçe binasına giderek adaylık başvuru dilekçesini teslim eden Derse, kendisi için önemli olanın bölge halkının daha fazla kazanmasını sağlayacak projelere imza atmak olduğunu söyleyerek; “1915’te Ezineli Yahya Çavuş’undan Seyit Onbaşı’sına, Kınalı Ali’lerden Fevzi Çakmak’a, Kazım Karabekir’den Mustafa Kemal’e kadar on binlerce kahramanın destan yazdığı bu kutsal toprakları doğmuş ve büyümüş olmaktan dün olduğu gibi bugün de onur ve gurur duyuyorum. Üzerinde yaşamaktan onur duyduğumuz bu toprakların gelişebilmesi için, turizm sektöründe hepinizin bildiği önemli yatırımlara imza attık. Yılda 45 bin turisti bu topraklara getirerek, hep fazladan birer ikişer kişiye daha nasıl ekmek verebiliriz telaşında olduk. Sadece yatırım yapmadık. Aynı zamanda yatırım yapabilecek insanları da Eceabat’a getirme gayretine girdik. Kendimizi sizlerden üstün değil, sizin içinizden bir evladınız olarak gördük ve ekmeğini yediğimiz bu topraklara olan borcumuzu hiç unutmadık. Bütün bunların en yakın şahitleri sizlersiniz. Biz bu toprakların, Eceabat’ın hep bir adım daha ileriye gitmesini ve gelişmesini istedik. Karşı kıyımızdaki Çanakkale’de 30 bin öğrenci sayesinde esnaf bayram ederken, benim Eceabatlı Ahmet kardeşimin, Hasan Abimin, Mehmet amcanın bu fırsatlardan yararlanamamasına hep üzüldüm. 2015 yaklaşırken, devlet yatırımlarının yanında, özel sektörün buraya bir türlü gelmeyişine sitem ettim. Eceabat’ın günden güne küçülmesi karşısında, bu esnaf ne olacak, insanlar evlerine nasıl ekmek götürecek diye kaygılandım. Bu yüzden artık bu duruma daha fazla seyirci kalamayacağım için, daha fazla sorumluluk almaya karar verdim. Dün sizler için elimi taşın altına sokuyordum. Bugün, bütün gövdemle o taşın altına girmeye hazır olduğumu söylüyorum. Ben sizin, sokaktan kahvehaneden, düğünlerden, üzüntülü günlerinizden tanıdığınız ve sizin evladınız Mehmet Derse olarak, sizlerin de desteğiyle, Eceabat Belediye Başkanlığına aday olduğumu ilan ediyorum. Büyüyen bir Eceabat için, gelişen bir Eceabat için, esnafın, öğrencinin, memurun yüzünün güldüğü bir Eceabat için, bu yolda adaylığa talibim” dedi.
 
Derse’den dünya markası sözü
Eceabat’ın tarihi ve turistik potansiyelinin yüksek oluşuna dikkat çeken Derse, bu potansiyelin uygun şekilde kullanılmasıyla ilçenin dünya markası olabileceğine değinerek; “Mevcut başkanımız Kemal Kardeşimiz bugüne kadar elinden gelen gayreti gösterdi, yoruldu, yıprandı. Kemal Dokuz’a bütün gayret ve emekleri için teşekkür ediyoruz. Kendisinin iyi niyetle çalışmaya gayret gösterdiğine eminiz ancak bu bir bayrak yarışı ve biz bu bayrağı daha yukarılara taşımak istiyoruz. Kendisinin de bu gayretimizi anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. Herkes bilmelidir ki, biz bu yarışı kavgasız gürültüsüz bir şekilde, kardeşçe yapacağız. Kavga isteyenler, ellerini ovuşturmasın. Bu hizmet yarışında kazanan Eceabat olacaktır. Ve buradan söz veriyorum. Sizlerin desteğiyle Eceabat, şehitlikleri ve turistik değerleriyle bir dünya markası olacaktır” ifadelerini kullandı.
Paylaş