havadurum

“Dostların arasında 1 Mayıs’ta alanlardayız”

Dünyanın ve ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Çanakkale`de de işçi sınıfının ve emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Çanakkale`de 1 mayıs`ı organize eden tertip komitesi bu yılki 1 Mayıs`ı “Dostların arasında, 1 Mayıs`ta alanlardayız” sloganı ile gerçekleştiriyor.

709
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipler Birliği (TTB) Çanakkale Şubeleri`nden oluşan tertip komitesinin organize ettiği, çok sayıda sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partinin de destek verdiği 1 Mayıs, bu yıl da güncel talepler ve sorunlar üzerinden işçi ve emekçilerin bir arada olacağı eylemlilikle kutlanacak.
 
Dünyanın birçok yerinde ve ülke genelinde olduğu gibi Çanak-kale`de de kutlanacak olan 1 Mayıs`ta yine güncel ekonomik ve sosyal taleplerin yanı sıra Kazdağları`nda altın madeni çalışmaları ve Biga-Karabiga bölgesindeki termik santral çalışmalarına karşı direniş de ön plana çıkacak. Bugün saat 14`te Salı Pazarı`ndan başlayacak yürüyüş ile Cumhuriyet Meydanı`na gelinecek. Saat 17`de ise Cumhuriyet Meyda-nı`ndaki Suavi Konseri ile son bulacak.
 
İşçi sınıfının ve emekçi kesimlerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs, bir kutlama programı ve gününün ötesinde, işçi ve emekçilerin yeni bir dünya, başka bir yaşam hedeflerinin ön plana çıktığı, gasp edilmiş haklarını geri alma ve geleceğini kurma idealindeki mücadelesi ile şekillenen en önemli günlerden birisi. Biz de Çanakkale OLAY Gazetesi olarak kaderini işçi sınıfı ve emek mücadelesi ile bir tutan herkesimden vatandaşın katılacağı 1 Mayıs`ın yeni bir başlangıç olmasını diliyoruz. 1 Mayıs kutlu olsun...
Paylaş