“Dört dörtlük bir festival oldu”

Çanakkale`de yarım asırdır düzenlenen ve bu yıl ünlü sanatçıların da sahne aldığı 50. Uluslararası Troia Festivali`ne vatandaşlar tam not verdi. Barışın kentinde festival rüzgarını doyasıya yaşayan vatandaşlar, Çanakkale Belediyesi`nin dört dörtlük bir festival organize ettiğini ve her yıl bilim, sanat, kültür alanlarında isim yapmış, toplumları etkilemiş isimlere verilen Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü`nün ise, bu yıl Çanakkale halkına verilmesinin festivale ayrı bir anlam kazandırdığını ifade ettiler.

840
 
 
Çanakkale Belediyesi tarafından `Barış Kültürümüz Olsun` ve `Şansımı Seviyorum` sloganları ile birlikte bu yıl 50.`si düzenlenen Uluslararası Troia Festivali`ne vatandaşlardan destek geldi. Barışın kentinde yarım asırı geride bırakan Troia Festivali`ni değerlendiren Çanakkaleliler, kent sokaklarını renklendiren ve büyük coşkuyla kutlanan Troia Festivali`ni düzenleyen Çanakkale Belediyesi`ne teşekkür ederken, Çanakkale`de hizmet veren esnaflar da satışları artıran festivalin kent ekonomisine de katkıda bulunduğuna dikkat çektiler. Renkli görüntülere sahne olan festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserlerin 18 Mart Stadyumu`nda olması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı alanının konserler için yetersiz kaldığını da dile getirdiler.
Minik serçe Sezen Aksu ile ünlü sanatçı Volkan Konak`ın yanı sıra çok sayıda grubun sahne aldığı festivali değerlendiren Çanakkalelilerin büyük bir coşkuyla kutlanan festival ile ilgili düşünceleri şu şekilde:
 
 
Nail Albayrak; “Çanakkale`de düzenlenen Troia Festivali büyük bir coşku ile kutlandı. Festivalde yer alan etkinlikler tam anlamıyla mükemmeldi. Festival kapsamında sahne alan sanatçıları dinlemek için halkımız konser alanlarını doldurdu. Bu katılım da festivale verilen bir değerin göstergesidir. Troia Festivali bundan sonra da Çanakkale`de devam ettirilmelidir. Önümüzdeki senelerde de halkın katılımının giderek artacağını düşünüyorum. Çünkü Çanakkale bu tür organizasyonları hak ediyor.”
 
Faruk Bayram; “Troia Festivali`nin esnaflara ekonomik anlamda katkısı büyük olmuştur. Bu anlamda esnaflar olarak satışlarımız arttı. Ancak, konser alanı için belirlenen Cumhuriyet Meydanı konserler için yetersiz kalıyor. 18 Mart Stadyumu`nun konserler için ideal olduğunu düşünüyorum. Festivali düzenleyen ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Çanakkale Belediyesi`nin güzel bir festival organize ettiğini düşünüyorum. Sanatçısından halk dansları gösterilerine kadar festival çok heyecan vericiydi.”
 
 
Levent Karakaş; “Çanakkale`de çok güzel bir festival düzenlendi. Festivalin dört dörtlük olduğunu düşünüyorum. Çünkü, her mahallede bir etkinlik vardı. Yani festival etkinlikleri vatandaşların ayağına kadar ulaştı. Ayrıca her yıl festivalde verilen Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü`nün ise bu yıl Çanakkale halkına verilmesi çok anlamlıydı. Konserler için belirlenen Cumhuriyet Meydanı`nın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Gelecek yıllarda daha geniş bir alan konserler için belirlenmeli.”
 
 
 
Cüneyt Yıldız; “Bir festivali ddaha geride bıraktık. Bu yıl festivalin çok güzel geçtiğini düşünüyorum. Festivalde yer alan konserlere katılım yüksekti. Büyük bir coşkuyla festivali kutladık. Festivali düzenleyen belediyeye teşekkür ediyoruz. Troia Festivali her geçen yıl daha da giderek büyüyor. Bu coşkunun da Çanakkale`de giderek artacağını düşünüyorum.”
 
 
Abdurrahman Gülen; “Kentimizde her yönüyle çok güzel bir festival gerçekleştirildi. Festival için düşünülen etkinlikler de çok başarılıydı. Bu açıdan belediye çok güzel bir festival düşünmüş. Çanakkale`de festivalin gelecek yıl da yapılmasını istiyoruz. Çünkü, festivaller ilimize renk katıyor. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”
Paylaş