havadurum

“Dokuz görev süresince turizm için ne yaptı?”

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Başkanı Adem Biçer, Eceabat Belediye eski Başkanı Kemal Dokuz`un İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`ne atanacağı yönündeki iddialar üzerine tepki gösterdi.

1409
ÇARO Başkanı Adem Biçer yaptığı açıklamada, ÇARO olarak her ay üyelerle bir araya gelerek mevcut sorunları ve çözüm önerilerini ele aldıklarını söyledi. Biçer; “ÇARO (Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası) olarak Çanakkale turizminin beklenen düzeye ulaşabilmesi için kurulduğumuz (20 Mayıs 2013) tarihten itibaren sürekli olarak her platformda bulunarak sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili görüşlerimizi ifade etmekteyiz. Turist Rehberleri, turizm faaliyetlerinin baş rolündedir. O yüzden memleketimizin sorunlarını sürekli sahada oldukları için pratikte en iyi onlar gözlemleyebilir. Biz de ÇARO olarak her ay üyelerimizle bir araya gelerek mevcut sorunları ve çözüm önerilerini ele almaktayız. Bir yıldır yapılan çeşitli toplantı ve söyleşilerden yola çıkarak "Çanakkale`mizin turizminin gelişmesine en büyük engelin, maalesef zihniyet olduğunu gördük. Başta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olmak üzere yeme-içme, konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri ve rehberlerin kısacası tüm halkımızın "Temel turizm bilincine" sahip olması gerekmektedir. Mevcut zihniyet ile hiçbir yere varamayız. Bugüne kadar bir çivi çakılmış mı, herhangi bir girişimde bulunulmuş mu, sektörle ilgili işletme ve dinamikler denetlenmiş mi, ya da bu denetimleri yapmak isteyen kurumlar desteklenmiş mi? say say bitmez” dedi.
 
“Dokuz turizm için ne yapmış?”
“Çıkan haberlere göre Eceabat Belediyesi eski Başkanı sayın Kemal Dokuz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanacakmış. Sizler nezdinde kendisine soruyorum: Başkanlık süresince Eceabat veya Çanakkale turizmi için ne yapmış?” diyen Biçer; “Ayrıca Orman ve Su işleri Bakanlığı III. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar bünyesinde açılan kurs ve sınavlara katılarak Alan Kılavuzu belgesi alıp Eceabat Belediyesi Başkanı olduğu sırada turlarda kılavuzluk yapmış ve halen Alan kılavuzluğu yapmakta olan birisinin Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanması sizce Çanakkale turizmine ne katabilir? Öncelikle şuan boşta olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğuna, turizmden anlayan, tecrübeli, siyasetle işi olmayan, sadece Çanakkale turizmine hizmet edebilecek bir ismin atanması isabetli olacaktır. Ardından Çanakkale`de turizmin dinamikleri ile bir araya getirilerek özel bir ajans kurulmalı ve tam turizm odaklı çalışmalar başlatılmalı ve üzülerek ifade ediyorum Soma`daki gibi bir facia yaşayarak Çanakkale turizminin imajını zedelememek için vakit kaybetmeden denetimler artırılmalıdır. Bu arada 26 Mayıs 2014 tarihinde TUREB - Türkiye Turist Rehberleri Birliği Başkanı sayın A. Zeki Apalı ve diğer Rehber Odalarının Başkanlarını, ÇARO olarak misafir edeceğiz. Söz konusu buluşmada Çanakkale turizmi başta olmak üzere kaçak rehberlik faaliyetlerine karşı etkin denetimler ve Alan kılavuzluğu konuları ele alınacaktır. Son olarak "Barışın, huzurun ve saadetin kenti Çanakkale`mizi karanlıkta bırakmadan önce gelin hep birlikte bu anlayışa dur diyelim” diye konuştu.
Paylaş