“Devlet, temelinden sarsılıyor”

Yaşanılan son gelişmeler üzerine görüşlerine baş vurduğumuz CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Muharrem Erkek ünlü düşünür İbn-i Haldun’un, ‘Adaletsizlik medeniyeti mahveder.’ sözlerine vurgu yaparak;”Adalet Tanrıçasının gözleri kapalıdır, bu tarafsızlığının simgesidir. Elinde tuttuğu terazi, adaletin dengeli dağıtılması gerektiğini bize gösterir. Bakiredir, çünkü adalet saf ve bağımsız olmalıdır. Elindeki kılıç da, cezaların caydırıcılığını ve gücünü anlatır”ifadeleri ile adalet kavramının temel niteliklerini belirtti.

732
Devasa Adliye binaları ve içinde Adalet Tanrıçası heykelleri yapmakla adaletin sağlanmadığını belirten CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Muharrem Erkek; “Hukuk bilincine ve demokratik olgunluğa sahip olmayan basiretsiz yönetimler toplumun adalete olan güvenini temelinden sarsıyor. Hukuk havuzuna bir damla bile siyaset bulaşırsa, artık o havuza giremezsiniz!” değerlendirmesiyle adalet kavramının siyasetten uzak tutulmasının önemini vurguladı.
 
“AKP hükümetinin devleti yönetme ehliyetini yitirdiği ortaya çıktı”
CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Muharrem Erkek değerlendirmesini şu şekilde sürdürdü: “Güzel ülkemiz ne hale gelmiş.. Bizler, hukukun üstünlüğünü ve evrensel ilkelerini tartışacağımıza, Yargı`da hükümetin mi, cemaatin mi güçlü olduğunu tartışıyoruz. İkisi de çok acı, çok yanlış.. Bugün soruşturmalara komplo diyenler, cemaatle barışık oldukları dönemlerdeki soruşturmalar için şimdi " hepsi komploydu" mu diyeceklerdir! Başbakan`ın en yakınındaki Yalçın Akdoğan gibi itiraflara mı başlayacaklardır. Devletteki derin zaafiyet açıkça ortaya çıkmıştır. AKP hükümetinin devleti yönetme ehliyetini yitirdiği açıkça görülmektedir. Yargıçlar, Savcılar, Avukatlar, tüm sivil toplum ayağa kalkmalıdır. Çünkü özgürlüğümüzü ve geleceğimizi, ancak adaletle kurabiliriz. Yargının bağımsızlığı ve adalet için haykırmalıyız, adaleti kaybettiğimizde, çocuklarımızın geleceğini de yok ederiz. Çağdaş demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerimizin güvencesinin de bağımsız, tarafsız ve adil bir Yargı olduğunu aklımızdan lütfen çıkarmayalım.”
Paylaş