havadurum

“Derhal istifa etmelidirler”

TKP Çanakkale İl Örgütü, sınav skandalı nedeniyle Milli Eğitim Bakanı ve sorumlularını istifaya davet etti.

634
Yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla çalkalanan Türkiye`de skandallara bir de sınav skandalı eklendiğini belirten TKP Çanakkale İl Örgütü yetkilileri, Milli Eğitim Bakanı ve sorumluların derhal istifa etmesi gerektiğini ifade ederek; “Türkiye’de her sınavın şaibeli olması artık sıradan hale gelirken, bu defa skandal Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in 2013 Haziran ayında yaptığı SBS sınavının değerlendirilmesinde Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması nedeniyle ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl yapılan sınavın değerlendirilmesinde cevap anahtarları karıştırılınca 718 öğrencinin puanı yanlış hesaplandı. Açılana davaya ilişkin olarak Ankara 18. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararla sınav sonuçları iptal edildi. MEB bir üst mahkemeye itiraz edeceğini açıklarken, sınava giren 1.2 milyon adayın puanının yeniden hesaplanması söz konusu. Yeniden hesaplama, öğrencilerin okullarına yerleşmelerinden ve eğitimlerine başlamalarından aylar sonra yapılması nedeniyle sıralamanın değişebilecek olması sonucu binlerce öğrencinin okullarını değiştirmesi anlamına gelebilir” dediler.
 
“Bu bir skandaldır!”
“Milyonlarca öğrencinin geleceğini, bu süreçlerde onlarla birlikte dertlenen, onlarla birlikte sevinen ailelerinin hayallerini ilgilendiren çalışmalar, 11 yıllık AKP döneminde MEB’de süren gerici, cemaatçi, tarikatçı kadrolaşma ile beceriksiz ve alanlarında uzman olmayan insanların ellerine teslim edilmiştir” diyen TKP Çanakkale İl Örgütü yetkilileri; “Böylece bir kez daha çocuklarımızı, ailelerini kaygılandıran bir skandala daha imza atılmıştır. Bu aynı zamanda beceriksiz kadroların elinde halkın parasını çarçur edilmesi demektir. MEB, kendisi bir yanlış olan standart sınavları dahi doğru yapamıyor, öğrencilerimizin bugününü ve geleceğini karartıyor! 11 yıllık AKP iktidarında yolsuzluk sadece banka kasalarıyla, ayakkabı kutularıyla sınırlı kalmamıştır. Merkezi sınavlarda kimi zaman çalınan sorular yoluyla, kimi zaman şifreli sorular yoluyla yapılan yolsuzluk ve hırsızlıklarla milyonlarca gencimizin geleceği çalınmıştır. Bunların sonuçları milyonlarca öğrencimiz, KPSS’ye giren on binlerce öğretmenimiz için ağır olmuştur, yaşanan psikolojik bunalımlar sonucunda kimi zaman ölümle sonuçlanan durumlar ortaya çıkmıştır. Hırsızların adaletsiz düzeni öğretmenlerimizin, velilerimizin, öğrencilerimizin üzerine kâbus gibi çökmüştür. Daha fazlasına sabrımız kalmamıştır. Bakan Nabi Avcı cevap vermelidir? Binlerce öğrencinin geleceğini ilgilendiren bir sınavın sonucunu, cevap anahtarlarının karışması gibi bir ciddiyetsizlikle yanlış değerlendiren MEB’in başında, o koltukta oturmaya devam edecek midir? Çocuklarımızın, velilerinin bu beceriksizlik, bu skandal karşısında yaşadıkları endişenin, belirsizliklerin hesabını kim verecektir?
Öğrencilerimiz de, velilerimiz de, eğitim emekçileri de artık yeter diyor. Artık beceriksiz kadrolarınızı da alın, gidin ve o koltukta daha fazla oturmayın. O koltukta yapacağınız son göreviniz, bu skandalda sorumluluğunuzu kabul edip, yanınıza sınavın değerlendirilmesinde görev alan diğer sorumluları da alıp istifa etmektir. Çocuklarımızın da, velilerinin de, çocuklarımızı emeğiyle yetiştiren eğitim emekçilerinin de sizden tek talebi budur! Tüm eğitim emekçilerini halkımıza karşı olan sorumluluk bilinciyle bu skandalın hesabını sormaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Paylaş