“Depreme dayanıksız olan okullar yıkılmalı”

Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu ve Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu ile Ayvacık Küçükkuyu İlkokulu ve Biga Gümüşçay İlkokulu`nun yıkılması konusu İl Genel Meclisi`nde görüşüldü. Meclis toplantısında söz alan İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Cahit Özer, depreme dayanıksız olan okulların yıkılması gerektiğine dikkat çekti.

884
 
 
Vali Ahmet Çınar tarafından meclise gönderilen yazı meclis üyelerine okutuldu. Meclis üyelerine okunan yazıda şu ifadelere yer verildi; “İlimiz merkez Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu ile Ayvacık Küçükkuyu İlkokulu binalarının yapılan deprem tahkiki sonucunda depreme dayanıksız olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı`nca yıkım kararı verildiği, Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu ile Biga Gümüşçay İlokulu binalarının yapılan etütler sonucu güçlendirme kararı verilmesine rağmen mevcut binaların fonksiyon yönünden yeterli bulunmaması sebebiyle yıkılarak yeniden yapılmasının uygun olacağı bildirilmiştir.”
 
“Dünyada en kötü şey endişe ile beklemektir”
Meclis toplantısında konu ile ilgili söz alan İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Cahit Özer; “Dünyada en kötü şey endişe ile beklemektir. Eğer bir anne ve baba, çocuğunu okula endişe ile gönderirse inanın o çocuktan ve o aileden hayır gelmez. Burada yapılacak tek doğru vardır. Şüpheli olan okulların kesinlikle yıkılıp yeniden yapılmasıdır. Kendi çocuğunuzu düşünün, eğer deprem riski olan bir okula çocuğunuzu gönderdiğinizde ne kadar rahat olabilir siniz? Onun için bu okulların yıkılması gerekiyor. Bu okulların yıkılmasından yana tavır almamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Yapılan açıklamanın ardından konu ilgili komisyona havale edildi.
Paylaş