havadurum

“Delege ile seçim söz konusu değil”

CHP genel merkezini ziyaret eden Başkan Gökhan, önemli açıklamalar yaptı; Gökhan, “Aday belirleme çeşitli yöntemlerle olacak. Bir kere hiçbir aşamada delegeyle bir seçim söz konusu değil. Bu açık ve net. Onun dışında bazı yerlerde tüm üyelerle eğilim yoklaması yapılacak, bazı yerlerde ise sadece kamuoyu araştırmaları ile karar verilecek” dedi.

873
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, genel merkez temaslarını tamamladı. İl başkanı Hamza Karagöz ile görüşen Gökhan, hafta başı ise parti içinde birlikte hareket ettiği çalışma ekibi olan CHP`liler ile bir araya gelmişti. Önceki gün ise CHP Genel Merkezi`nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Umut Oran, Adnan Keskin, Bülent Tezcan, Sencer Ayata, Haluk Koç gibi parti yöneticileri ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile görüştü. 2014 yerel seçimlerinde seçimin favorisi olan CHP`nin izleyeceği stratejinin büyük önem taşıdığı bilinmekle birlikte, aday adaylığı ve adaylık sürecinin nasıl işleyeceği ve kamuoyuna nasıl yansıyacağı da merak ediliyordu. Bu kapsamda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın önceki gün gerçekleşen temasları da sadece CHP`liler tarafından değil, tüm kamuoyunca yakından takip ediliyordu. Temaslarını tamamlayan Başkan Gökhan, bu temasların sadece görüş ve öneriler alarak, adaylık konusunu genel merkeze bilgi verme olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş`ın da kendisine eşlik ettiğini ifade eden Başkan Gökhan, ziyaret sonrasında “Etik olarak MYK üyelerimizin önünden geçmem gerekiyordu. Görevimi yaptım dönüyorum” dedi.   
 
“Olumsuz bir yaklaşım yok”
“Ankara`daki temaslarımızı tamamladık” diyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Ankara`da edindiğimiz izlenim, tabiî ki kimse açık ve net desteğini ifade edecek durumda değil, ancak bir endişe ya da bir olumsuz bir yaklaşım gösterilmedi. Olumlu bir manzara var. Tabi aslında bu temaslar, bir onay olmaktan ziyade genel merkezin görüş ve düşüncelerini almak, önlerinden geçmek amacıyla yapıldı. Yoksa bunun adaylık sözü almak gibi bir amacı falan yoktu. Sağ olsunlar onlar da kabul ettiler, görevimi yaptım dönüyorum. Böylesini daha etik buldum. Onların da görüş ve önerilerini alarak, `müsaadenizle ben aday olacağım` dedim. Onlar da `hayırlı olsun` diyerek şans dilediler” dedi.
 
“Delege ile seçim yok”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, aday belirleme sürecine değinerek, merak edilenleri de cevaplamış oldu. Delege ile seçim ya da hakim gözetimindeki tüm üyelerle yapılacak bir ön seçimin söz konusu olmadığını ifade etti. Başkan Gökhan, “Adaylıklar konusunda şunu söyleyebilirim. Aday belirleme çeşitli yöntemlerle olacak. Bir kere hiçbir aşamada delegeyle bir seçim söz konusu değil. Bu açık ve net. Onun dışında bazı yerlerde tüm üyelerle eğilim yoklaması yapılacak, bazı yerlerde ise sadece kamuoyu araştırmaları ile karar verilecek. Belediye meclis üyelikleri için orada kesinlikle tüm üyelerle eğilim yoklaması yapılacak. Fermuar sistemi olacak. Eğilimden çıkamamış bir kitle örgütünün temsilcisi, olacak olursa onlarla parti tarafından bu boşluklar doldurulmak suretiyle liste tamamlanmış olacak. Başkanlık konusunda ise çeşitli yöntemler olacak. Ama tekrar ediyorum delege ile seçim söz konusu değil, hakim gözetiminde bir seçim söz konusu değil, sadece genel merkez denetiminde yapılacak eğilim yoklamaları ya da eğilim yoklaması olmadan sadece kamuoyu araştırmaları ile karar verilecek. Şuanda milletvekili olmayan iller var mesela. Önce 32 tane ilin il başkanını çağırıp o iller ile ilgili çalışma yapılacak. Tabi sonuçlar Eylül ayı ile yılbaşı arasında belediye başkanları teker teker belli olacak” dedi.
 
“Kararı önümüzde hafta vereceğiz”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, aday adaylığı süreci ile ilgili olarak tüm gelişmeleri yine birlikte hareket ettiği çalışma arkadaşları ile değerlendireceğini, önümüzdeki hafta ise iyi veya kötü bir karar verileceğini dile getirdi. Gökhan, “Tüm bu gelişmeleri değerlendirip, nihai kararı vereceğiz. Önümüzdeki hafta kararımızı vermiş oluruz diye düşünüyorum. 31 Temmuz`a bırakmayacağız.  Bu hafta sonu önümüzdeki hafta birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımızla görüşüp, kararımızı vereceğiz” şeklinde konuştu.
 
“Adaylar belli olduktan sonra anket sonuçları da değişir”
Son olarak ORC şirketinin yaptığı ankette çıkan CHP`nin yüzde 40`lık oy oranına değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bu sonuçlar normal sonuçlar” dedi. “Bizim yaptığımız anketlerde de bu sonuçlar ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bir sürpriz sonuç değil” diyen Başkan Gökhan, adaylar belirlendikten sonra yapılacak anketlerin sonuçlarının daha farklı olacağını ifade etti. Başkan Gökhan, “Daha sağlıklı olarak güncel bir anket yaptırma durumunda kalacağız diye düşünüyorum. Muhtemelen genel merkezimiz de bir anket daha isteyebilir. O zaman daha da net ortaya çıkacak. Ama sonuç itibariyle diğer anketler de aynı sonuçları veriyor. Ben mesela yüzde 40 oranını az buluyorum. Benim kafamda daha yüksek bir oran var. Bu anket, adaylar belli olmadan önceki bir anket. Adaylar belli olduktan sonra bu anketin sonuçları değişir diye düşünüyorum” dedi.
Paylaş