“ÇOMÜ`de herşey var, sağlık yok!”

ÇOMÜ`de öğrenci kayıtları dün itibariyle başladı. Ancak COMÜ yeni öğrencilerini, geçtiğimiz dönem sonunda üniversite yönetiminin aldığı karar ile kapatılan Mediko`nun eksikliği karşılıyor.

481
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2013-2014 eğitim-öğretim yılı kayıtlarına dün başladı. Nüfusunu 50 bine dayayan ve “kent içinde bir kent” olma özelliği ile Çanakkale`nin en önemli kurumlarından biri olan ÇOMÜ, yeni öğrencilerine bu kayıt dönemi ile kapılarını açtı. ÇOMÜ Resmi sitesinden yayınladığı Öğrenci Kılavuzu ile öğrencilerine hem üniversiteyi hem de kenti tanıtıyor. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner`in “Hoşgeldiniz” konuşması ile başlayan tanıtımda, üniversitenin özelliklerinden, imkanlarından bahsedilirken, “1 Milyon Kitap” kampanyası, burs, yurt, yabancı dil, kampüs olanakları ile ilgili bilgiler verildi. Öğrenci toplulukları, eğitim programları, spor, beslenme, sosyal ve kültürel yaşam ile daha birçok konuda öğrenciler için gerekli olan bilgilerin tümü sıralandı. Biri hariç!
 
Sağlık nerede?
Yeni kayıt olan öğrencilerle birlikte ÇOMÜ`de nüfusun 40 bini üzerinde olacağı ifade ediliyor. Toplu yaşam alanlarında beslenme, spor ve sayabileceğiniz tüm diğer ihtiyaçlardan belki de daha önemlisi sağlık, unutuldu mu? ÇOMÜ`nün en büyük ve kalabalık kampüslerinden biri olan Terzioğlu Yerleşkesi`nde bulunan Mediko Sosyal Sağlık Merkezi`nin mayıs ayı sonunda üniversite yönetiminin aldığı karar ile kapatılmasının ardından mevcutta sağlık hizmeti veren   bir yapı bulunmuyor. 1 TL`den ilk sağlık hizmetlerinin yapılabildiği Mediko`nun kapanmasının ardından öğrencilerin acil bir durumda sağlık hizmeti alabileceği alternatif bir yapı yok. Her bir işlemi 12 liradan yapılan Aile Sağlık Merkezi kurulacağı yönünde söylentiler olsa da şuanda herhangi bir çalışmanın bulunmadığı ileri sürülüyor.
 
Öğrenci ve veliler ne diyecek?
Mayıs ayı sonunda ÇOMÜ yönetiminin aldığı karar ile kapatılan ve kapatılmasının ardından SES ve Tabip Odası başta olmak üzere birçok meslek örgütünün tepkisini çeken karara öğrenci ve velilerin ne diyeceği merak ediliyor. Zira, daha önce yapılan açıklamalarda, “ÇOMÜ`de herşey var, sağlık yok!” yorumları öne çıkmıştı. Öğrencilerini sağlık hizmetinden yoksun karşılayan ÇOMÜ yönetiminin ise bundan sonraki stratejisi de merak ediliyor.
Paylaş