“Çok Şükür”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçimler öncesi temennisinin yerine gelmesi dolayısıyla dün `Şükür pilavı` dağıttı. Seçimlerden önce belirttiği, CHP`nin Çanakkale`de 1`inci parti çıkması ve HDP`nin barajı geçmesi isteğinin yerine geldiğini ifade eden Başkan Gökhan; “CHP bu ilde 1’nci parti olacak dedim. 2’nci adağım ise bu ülkede barış çok önemli Çanakkale’nin barışı kadar. 12 Eylül faşist rejiminin ortaya koyduğu yasaların gereği bu baraj meselesi vardı biliyorsunuz. Bu baraj konusunda özellikle HDP’nin barajı geçmesini istiyordum. Bu şarttı. Bunu beğeniriz yada beğenmeyiz ama demokrasiye aykırı bir durumdur. Nitekim, baraj yıkıldı. Demek ki baraj yıkılabiliyormuş” dedi.

841
 
 
CHP`nin önceki gün yapılan genel seçimlerde, Çanakkale`de 54 yıl sonra birinci parti olarak çıkması ve HDP`nin yüzde 10 barajını geçmesinin ardından, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, daha önce belirttiği iki temennisinin yerine gelmiş olmasından dolayı adak sözünü tutarak dün `Şükür pilavı` dağıttı. Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleşen pilav dağıtımına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcı Rebiye Ünüvar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Gökhan pilav dağıtımı öncesi bir konuşma yaptı. Seçim öncesi iki temennisi olduğunu söyleyen Başkan Gökhan; “Cumhuriyet Halk Partisi bu ilde 1’nci parti olacak dedim. Neden? Çünkü adaylarımızı demokratik bir seçimle seçtik. Örgütümüze, genel merkezimize güveniyorduk.Bunu bir adak haline getirdim.
 
 
“Bu barajı hep beraber yıktık”
Seçim öncesi ikinci temennisinin ise HDP`nin barajı aşması olduğunu belirten Başkan Gökhan; “Bu ülkenin barışı çok önemli, Çanakkale’nin barışı kadar. 12 Eylül faşist rejiminin ortaya koyduğu yasaların getirdiği bu baraj meselesi vardı biliyorsunuz. Bu baraj konusunda özellikle HDP’nin barajı geçmesini istiyordum. Bu şarttı. Bunu beğeniriz yada beğenmeyiz ama demokrasiye aykırı bir durumdu. Nitekim, baraj yıkıldı. Demek ki baraj yıkılabiliyormuş. Sonuç itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre kurulmuş bir siyasi partinin barajı aşmamasını hedeflemek kadar anti demokratik bir süreç olamaz. Onun için barajı, Türk milleti yıktı. Hep beraber yıktık. Bende bu baraj yıkılsın istiyordum ve onun içinde bir adakta bulunmuştum. CHP yüzde 30 oy seviyesine gelecek diye temenni etmiştim. O şuan itibariyle olamadı gibi gözükse de, HDP’nin içerisindeki emanet oyları da dikkate almak gerekli diye düşünüyorum. Bunun tartışmasını daha sonra yaparız ama bu iki temennim yerine geldiği için, bunu Allah’tan istemiştim. Bu isteklerimde yerine geldiği için bu pilavı öncelikle bir şükür pilavı olarak sizlere takdim ediyorum” dedi.
 
 
“Mutluyuz, gururluyuz”
CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale`deki seçim sonuçlarından mutlu olduklarını ifade ederek; “Gururluyuz, mutluyuz. Çünkü tarihimizde ilk kez birinci parti olduk. Ve merkezde de 2011 göre oylarımızı inanılmaz oranda yükselttik. 13 puan civarında önündeydik Ak Parti’nin ama bu şimdi 22 puana çıktı. Ben merkez adayı olarak bununla da gurur duydum ama bu CHP ve Çanakkale’nin başarısıdır. Daha yapacak çok işimiz var. Şimdi 2019’a çok daha yüksek bir öz güvenle hazırlanacağız. 2019’da Eceabat, Gökçeada, Ezine, Bayramiç, Çan ve Lapseki’de de belediyelerimizi arttıracağız ve sosyal demokrasinin bayrağını ilimizin her yerinde dalgalandıracağız” dedi. Konuşmaların ardından pilav dağıtımı gerçekleştirildi. (Tekin Bozkurt)
Paylaş