havadurum

“Çocuklarımız özgürlüğünü yaşamalı”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu yıl 2`ncisi düzenlenen Uluslararası Çocuk Bienali`ne değinerek, “Oradaki her şey, her çocuğa uygun. Bu kentte çocukların özgürce yaşaması ve özgürce düşünmesi için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Hiçbir kısıtlama yapmıyoruz. Her insanımız için yapmıyoruz. Çocuklarımız için hiç yapmıyoruz” dedi.

384
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3`üncü sınıf çocuklarının gezdirilmesinin `uygun görülmediği` Çanakkale Çocuk Bienali`ne değinerek, “her çocuk için uygun” dedi. Hatırlanacağı gibi İl Milli Eğitim Müdürü Memiş, “Berkin Elvan Ölümsüzdür” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” gibi ifadeler nedeni ile bienali uygunsuz bulmuş ve sanat camiasından da tepkiyle karşılanmıştı. Başkan Gökhan ise, yaptığı açıklamada çocukların özgür olması gerektiğinin altını çizdi.
“Çocuk Bieanali devam ediyor” diyen Başkan Gökhan, “Çocuklarınızı bianelde gezdirmenizde fayda var. Orada bir çok ülkeden çocukların eserleri var. Dünya çocukları ne yapıyor, görmeliler. Teması barış olan bir bienal. Geçenlerde yanlış bir algılama oldu. Orada `3`üncü sınıf çocuklarına uygun değil` falan diye bir yorum oldu. Oradaki her şey, her çocuğa uygun. Bu kentte çocukların özgürce yaşaması ve özgürce düşünmesi için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Hiçbir kısıtlama yapmıyoruz. Her insanımız için yapmıyoruz. Çocuklarımız için hiç yapmıyoruz. Çocuklarımız özgürlüğünü yaşamalı. Düşüncelerini aktarmalı, duymalı, anlamalı, bilmeli. Onun için çocuklarınızı bu sergiye götürmenizde, takip etmenizde yarar var” ifadelerini kullandı.
Paylaş