“CHP, Ortadoğu’nun güvencesi olacak...”

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin önceki gün çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çanakkale`ye geldi. Şehitler Abidesi ziyaretinin ardından CHP İl binasında partililerle biraraya gelen Tekin, gündem ve 7 Haziran seçimlerine dair görüşlerini dile getirdi. Tekin; “Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri konusunda Dışişleri Bakanımızın bir açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu turistik seyahat midir? Hangi manada bu ziyaretler yapıldı? Son dönemlerde Arabistan-İran arasında yaşanan bu sorunların neresindeyiz? Son dönemde Suriye`de yaşanan ciddi sıkıntılar hangi boyutta? Bize ne kadar yansıyacak?” diye sordu.

401
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 7 Haziran genel seçimlerine yönelik çalışmalar ve bir dizi temasta bulunmak üzere önceki gün Çanakkale`ye geldi. Tekin, Şehitler Abidesi ziyaretinin ardından CHP Çanakkale İl Binası`nda partililerle bir araya geldi. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İlçe ve belde belediye başkanları, parti il ve ilçe yöneticileri ve CHP üyeleriyle biraraya gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. AKP hükümeti tarafından basına, medyaya, iş dünyasına, STK`lara olağanüstü yasak olmasına rağmen, hükümetin toplumun algısını değiştiremediğini belirten Tekin; “Çeşitli kirlilikler, siyasette kabul edilemeyecek unsurlar kullanmalarına rağmen, toplum kararını vermiş. Özellikle Orta Anadolu`yu dolaştığımda geçen dönem daha çok AKP`yi tercih eden illerde büyük bir kırılma var. CHP`ye oy veren vermeyen, sadece CHP`li seçmenler değil, aynı zamanda farklı siyasi partilere oy verenlerin tek umudu Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi`nin projeleridir. Öncelikle, biz parti yöneticileri olarak bir şeye inanmak zorundayız. Biz sadece CHP`nin sorumluluğunu taşımıyoruz. 77 milyon yurttaşımızın sorumluluğunu taşıyan bir siyasi partiyiz. Daha çok çalışmalıyız. Daha çok birliğe, bütünlüğe, kardeşliğe ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz” dedi.
 
“Bizim örgütlerimiz iktidardan, ihalelerden beslenen insanlar değildir”
Hükümetin son zamanlardaki dış politikalarını da eleştiren Tekin; “İçeride yaşanan sorunları hepimiz biliyoruz. İçeride yaşanan sorunları giderebilmek çok kolay işler. Ama dışımızda yaşanan sorunları tolere etmek çok zordur. Çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Özellikle yabancı medyanın, son bir haftadır yazıp çizdikleri son derece korkutucu. Umut ediyorum ki bunların hiç birinin gerçekliği yoktur. Ortadoğu`da bugüne kadar yaşanan bu kirli tuzakların parçası olmamalıyız. Önümüzde çok kısa bir süre kaldı. Bu süre içerisinde ben, seçimin sağlıklı işleyebilmesi için başta Başbakan olmak üzere, devletin bütün kurumlarının bir hassasiyet içerisinde olması gerekir diye düşünüyorum. Son günlerde Ortadoğu coğrafyasında yaşanan bu sorunlar bizim medya tarafından çok gündeme getirilmiyor. Sayın cumhurbaşkanının son ziyaretleri, bunlar gerçekten hepsi Türkiye`nin geleceğini ilgilendiren sorunlardır. CHP`nin iktidarı sadece Türkiye`de kendi vatandaşına taahhüt ettiği projeler değil, aynı zamanda dış politikamızdaki çürümüşlüğü ortadan kaldıracak, gerçekten Mustafa Kemal Atatürk`ün deyimiyle, `Yurtta barış, cihanda barış` ilkesiyle hayata geçirmek zorundayız. Yani CHP iktidarı Ortadoğu coğrafyasındaki halklarında güvencesi olacak. İşimiz çok, yolumuz uzun. Ama bunlar aşılmayacak işler değildir. Yeter ki CHP`nin yöneticileri, örgütleri buna inansın. Buna 81 ildeki örgütlerimiz inançla sarılıyor. Bizim örgütlerimiz iktidardan , ihalelerden beslenen insanlar değildir. İnançlarıyla siyaset yaparlar. Çanakkale`deki bu heyecanı, bu coşkuyu da görünce çok mutlu oldum” diye belirtti.
Paylaş