“CHP’nin iktidar yürüyüşü başladı”

CHP`nin 7 Haziran seçimlerinde aday adaylarından Muharrem Erkek, ilçe, belde ve köy ziyaretlerine devam ediyor. Önceki akşam Akçeşme, Akçapınar, Gökçalı ve Civler köylerinde vatandaşlarla buluşan Erkek, dün de Biga`da partililere seslendi. Türkiye`nin sosyal demokrasiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Erkek, “CHP`nin iktidar yürüyüşü başladı” dedi.

571
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili aday adaylarından Avukat Muharrem Erkek, halkla buluşmaya devam ediyor. Gittiği yerlerde partililerle bir araya gelen Erkek, köy kahvelerinde halkın nabzını da tutmayı ihmal etmiyor. Önceki akşam, Akçeşme, Akçapınar, Gökçalı ve Civler köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen Erkek, halkın sorunlarını dinledi. AKP iktidarının üreticiyi ve tarımı bitirme noktasına getirdiğinin altını çizen Erkek, buralarda yaptığı konuşmasında, “AKP karanlığından kurtulacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, program ve projeleri ile sosyal demokrat ve halkçı anlayışı ile Türkiye`yi aydınlığa çıkarmaya hazırdır” dedi.
 
 
Biga`da yoğun karşılama
Biga`da Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ve CHP Biga İlçe Başkanı Ekrem Pala ile partililerin katıldığı toplantıda Erkek, “Cumhuriyet Halk Parti`mizin iktidara yürüyüşü başladı. Çünkü bölgemizin ve ülkemizin gerçekten CHP iktidarına, sosyal demokrasiye ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. 29 Mart`ta çok önemli bir seçim yaşayacağız. Bu seçimde ben inanıyorum ki; CHP delegeleri genç dinamik ve çok doğru bir liste çıkaracaklar. Bu liste çok çalışarak, 7 Haziran`da partimizi birinci parti yapacaktır. Bugüne kadar partimizin Çanakkale`de birinci parti olamadığımızı hepimiz biliyoruz, ama 7 Haziran`da birinci parti olacağız ve iki milletvekilimizi kesin olarak Ankara`ya yollayıp, üçüncü milletvekilimiz için çalışacağız. Buna kimsenin şüphesi olmasın. CHP bir örgüt partisidir. Bizim gücümüz örgütlerimizdir, bizim havuz medyamız ya da parasal kaynaklarımız yok, bizim beslendiğimiz başka odaklar, dış güçler yok. Örgütlerimiz bir bütün olarak hareket ederse, yani üyesiyle, delegesiyle, yöneticileriyle ve aday adayları ile birlikte hareket ederse, neden olmasın?” dedi.
 
 
“7 Haziran`dan sonra 2019`a hazırlanacağız”
“7 Haziran`dan sonra da yapacağımız çok işler var” diyen Erkek, 2019`da yapılacak seçimlerin de önemine dikkat çekerek, özellikle yerel seçimlerde mevcut belediyelerin korunacağını, kaybedilenlerin alınacağını, diğer belediyelerin de CHP`li olacağını ifade etti. Erkek, “Bizim meselemiz CHP ve memleket meselesidir. Biz partimizi büyütürsek, onu güçlü kılarsak zaten hep birlikte güçleniriz. 2019`a 4 yıl var. 2019`a kadar uzun bir maraton bizi bekliyor. 2019`da Biga`yı da koruyacağız. 7 Haziran`da birinci parti olacağız diyorsam, burada Biga`nın çok büyük payı var. Ben inanıyorum Belediye Başkanımız sayın İsmail Işık da, değerli başkanımız sayın Şükrü Kemerli gibi uzun yıllar sosyal demokrat belediyeciliği Biga`da yaşatacak. Ezine`yi de Bayramiç`i de geri alacağız, Eceabat`ı da kazanacağız, Çan`daki bu hüzünlü tablodan da çıkacağız. Biz il genelinde çok başarılı olacağız. Bu başarının temelinde önce 29 Mart, sonra 7 Haziran süreci yatıyor. İlkeler temelinde siyaset yaparsak, bunların hepsini başarırız” dedi.
 
“İç güvenlik değil, iç güvensizlik paketi”
“Ben, avukatım, ağır ceza avukatıyım” diyen Erkek, “Balyoz, Ergenekon gibi davalarda ve Gezi sürecinde savunma avukatlığı yaptım. Çanakkale`de 10 yıl boyunca belediye meclis üyeliği ve Çanakkale Belediye Başkanvekilliği yaptım. Hem mesleki anlamda hem de yerel yönetim deneyimimle hazır olduğumu düşündüğüm için aday adayı oldum. Önümüzdeki süreçte yeni parlamentoda çok yoğun bir yasama dönemi geçirilecek. Türkiye, yeni Anayasasını yapacak, Türkiye yeni siyasi partiler kanunu ve yeni seçim kanunu yapacak, ceza muhakemesi kanunu temelinden değişecek. Bu süreçte bir hukukçu olarak partime yeni katkılar sunacağıma inandığım için de adayım. Görüyorsunuz, İç güvenlik paketi adı altında bir paket tartışılıyor. Aslında bu iç güvensizlik paketi, iç güvenlik değil. Bu topluma güvensizlik paketi, temel hak ve özgürlüklerimiz bizzat yönetenler tarafından tehdit altında” ifadelerini kullandı.
Paylaş